Кралски работи и клюки - май 2025

• 77 134
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 960
Чарлз и Камила за довиждане:

Основни организатори и участници на посещението:
Министър-педседателят Марк Карни: Инициатор на поканата към краля да открие новата сесия на парламента с реч от трона.
Генералният губернатор Мери Саймън: Представител на краля в Канада и домакин на официалните събития.
Министерството на канадското наследство (Canadian Heritage): Отговаря за координацията на визитата, включително публичните събития и културните инициативи.
Канадският секретар на краля (Donald Booth): Ключова фигура в планирането и протокола на кралските визити, отговарящ за комуникацията между монарха и канадските институции.

Цел и символика на визитата:
Посещението имаше за цел да подчертае независимостта и идентичността на Канада като конституционна монархия. Крал Чарлз III откри 45-ата сесия на канадския парламент с реч от трона — събитие, което се случва за първи път от 1977 г., когато кралица Елизабет II направи същото. В речта си кралят подчерта предизвикателствата пред Канада в настоящата глобална обстановка и изрази подкрепа за канадската демокрация, плурализъм и културно многообразие.

# 961
Как дебели, абсолютно нормални глезени има момичето.

https://www.viewsofia.com/article/47951/Badeshtata-belgiyska-kra … -voenna-akademiya

И на коментираната снимка също.

# 962
Отдавна не бях влизала в темата. Очарована съм от Чарлз, браво, че отиде в Канада, реч на френски, страхотно посрещане. Едва ли му е било много леко, но държи здраво.
Не знам какво сте коментирали за Катрин, изтрито е, обаче и на мен ми направи впечатление, че е отслабнала, дано е добре🤞Иначе си е свежа и винаги прекрасно облечена.

# 963
Катрин до онзи ден (както се казва) беше на химиотерапия, бореше рак. Преди това тежка коремна операция. Затова е отслабнала. Уилям се беше свършил, буквално, през това време - като ходещ призрак - тъжен и угрижен. Сега вече е във форма.

Отдавна не бях влизала в темата. Очарована съм от Чарлз, браво, че отиде в Канада, реч на френски, страхотно посрещане. Едва ли му е било много леко, но държи здраво.
Не знам какво сте коментирали за Катрин, изтрито е, обаче и на мен ми направи впечатление, че е отслабнала, дано е добре🤞Иначе си е свежа и винаги прекрасно облечена.

# 964
  • Някъде там

Днес престолонаследникът и неговите колеги военнослужещи завършват военната си служба. Всеки трябва основателно да се гордее със завършената военна служба - тя създава уважение.
По време на семейния ден през март в казармите в Анторсков имахме удоволствието да се срещнем с няколко от наборните войници и техните семейства.
Пожелаваме на всички големи поздравления по случай отбиването на военната им служба.
Кралската двойка.

# 965
Фелипе и Летисия в Гуадалупе, Касерес. Посетили са кметството, където са се срещнали с  Общинската корпорация. След това са посетили Кралския манастир „Санта Мария де Гуадалупе“, място, изпълнено с история. Именно там католическите монарси Исабел и Фернандо са предложили каравелите на Колумб. Роклята на Летисия е на фирмата Yolanda Guillén, пострадала при наводнението във Валенсия миналата година.

Свере Магнус на първия си самостоятелен ангажимент. Срещнал се е с 25-те спортисти, които са били част от норвежката делегация на Световните  зимни игри на Спешъл Олимпикс в Торино, проведени през март тази година.

# 966
Летисия открива сезона на еспадрилите. 😂
Роклята ѝ ми харесва.

# 967
На мен ми харесват тези еспадрили, поне са на платформа и изглеждат по- елегантно от гуменка.
Харесват ми сините аксеосари, много ми се иска да видя обеците от близо.

# 968
  • Някъде там
На мен ми харесват тези еспадрили, поне са на платформа и изглеждат по- елегантно от гуменка.
Харесват ми сините аксеосари, много ми се иска да видя обеците от близо.
Аз харесвам някои рокли на едри цветя, които не ми приличат на пеньоари или нощници, тази е от тях. Виж еспадрилите са ми не.
Красиви са обиците  за мен.

# 969
Летисия се е облякла в много Софи стил. С разликата, че едната получава критики като се облече така, а другата не. Дори и тя имаше бяла рокля на цветя съчетана с еспадрили,  но сега не мога да я намеря. Но, ето няколко подобни.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 15:12 от Tinо

# 970
Еспадрилите на Летисия харесвам. Роклята би могла и по-къса да е. Или до петите. Точно тази дължина на никого май не стои добре.

Свере трябва да се научи да не се навежда така. Колкото и висок да е. Да ходи на уроци при чичо си Филип 😃

# 971
То и да искаш няма как да съчетаеш официална рокля с еспадрили. Винаги са съчетани с по-ежедневни рокли. Но наистина е права Тино, че за един е одобрявана комбинация, за други грозна.
Не знам защо постоянно се натяква за тая дължина на роклите. Напротив тя ходи на всички, това че някой хора не са свикнали да я носят е друг въпрос. От поне 3-4 години всички модерни рокли са до пръсеца и надолу.

Като цяло всички лятото носят такъв тип обувка.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 15:41 от Chonsi

# 972
Коментирано ли е защо на крал Чарлз дланите и пръстите му са толкова червени и подути? Това е от преди диагнозата рак. Особено си кичи на снимката от парламента, където държи речта си.

# 973
  • Някъде там
Никога не съм харесвала грубите еспадрили на  висока платформа, независимо равна дебела или като тези носени от Летисия, независимо коя ги е обула.
Класическа ниска еспадрила да, но не и тези на Летисия.

Вилем и Максима дават годишен обяд за отличени таланти в изкуства и култура.
Максима много приятно облечена.

# 974
На тая снимка краля и кралицата са седнали като ученици. Тя навътре с краката и прегърбена, а той събрал краката като жена. Той има нужда от смяна на гардероба, това сако е голямо. На Максима ми харесва цвета на сако/риза.

Общи условия

Активация на акаунт