Кои са добрите държавни училища в София

• 158 486
  • 497
  •   1
Отговори
# 195
Като цяло началното образование е на високо ниво почти навсякъде. Фактът, че зависи от човешкия фактор - началния учител, го прави не толкова зависим от програми, учебници, директор и др. За гимназиите - има добри и не толкова добри. Но навсякъде проблемът е в средното звено - между 5 и 7 клас.

така е

Peace Peace

# 196
  • Варна
Ооооо, като чуя за "добри" и "елитни" УЧИЛИЩА (особено за основни) и ми се повдига. Rolling Eyes

# 197
  • В офиса
Прегледах резултатите от Математическо Кенгуру за 2-4 клас. Ето тези училища ми направиха впечатление:
125 ***
107 **
105 *

Нищо не ми говорят. Май първото е в Младост, а последното в Лозенец. Отзиви?

А училище с руски?

За съжаление сайтът на Сдружението на Началните Учители (има линкове назад в темата) вече го няма.
Някой срещал ли е в нета резултати от други състезания?

# 198
  • На черешата
 Тинкърбел,107 е в Лозенец,ние сме се насочили към него.

# 199
  • с/у ОколоМръсТното
125 е в Мл.1.
Ако даскалицата им по математика е една бивша рускиня, не се учудвам за добрите им резултати. И ти да си при федфебел и ти ще я пееш математиката.
Естествено, може да не са при нея. Имало май и мъж, преподавател, много свестен...

И 1 съвет - никога, ама НИКОГА не си записвайте децата в 10 СОУ Теодор Траянов в Младост 1...[/b]

Защо?

# 200
  • В най - голямото село

32ро

# 201
  • дядовата ръкавичка
Прегледах резултатите от Математическо Кенгуру за 2-4 клас. Ето тези училища ми направиха впечатление:
125 ***
107 **
105 *

Нищо не ми говорят. Май първото е в Младост, а последното в Лозенец. Отзиви?

125-то и 107-то са с математическа насоченост. 107-мо е нещо като филиал на СМГ.
105-то е в Дианабад. Синът ми учи в него. Училището е стандартно държавно училище, но явно сме попаднали на Учител.

# 202
  • В офиса

107 изглежда и нашето училище - http://www.npmg.org/index.php?page=107-ou
А и локацията му ме устройва.
Фантичка, проучвала ли си го по-детайлно. А дали имат предучилищна група?

# 203
  • На черешата

107 изглежда и нашето училище - http://www.npmg.org/index.php?page=107-ou
А и локацията му ме устройва.
Фантичка, проучвала ли си го по-детайлно. А дали имат предучилищна група?

Синът на наши приятели учи там и те са безкрайно доволни.Той сега е 4 клас,така че ще пиша в молбата ,че искаме да сме при неговата госпожа,горещо ми я препоръчаха.За подготвителна група не съм питала.Обади се или отиди на място.Аз говорих с директорката,беше много любезна и отзивчива. Twisted Evil

# 204
  • София,
Аз искам да попитам някой може ли да даде отзиви за 144 в Младост 3 - за паралелката с рисуване, и за 105 в Дианабад, а също и за 55 то училище в Дървеница. Интересуват ме също препоръки за начален учител, който ще поеме първи клас за 2008/2009 учебна година в тези училища. Смятам да подам документи в тях пък в което ни приемат.

# 205
  • В офиса
Току що говорих с директорката (предполагам) на 107. Та жената си каза в прав текст, че си отглеждат състезатели Simple Smile Което не че е лошо, де. Хич даже. Но ако моето дете не е сред избраните състезатели, или ако се окаже, че не го влече математиката.
Аз продължавам да мисля.

# 206
Тинкърбел--наплива за 107 е много голям Peace

доколкото знам, дечицата които не покажат математическа насоченост остават в обикновена паралелка

# 207
  • На черешата
Току що говорих с директорката (предполагам) на 107. Та жената си каза в прав текст, че си отглеждат състезатели Simple Smile Което не че е лошо, де. Хич даже. Но ако моето дете не е сред избраните състезатели, или ако се окаже, че не го влече математиката.
Аз продължавам да мисля.

Има и обикновенна паралелка,не се притеснявай.След първи клас има изпит и ги разделят.Едните отиват в паралелка с математическа насоченост,другите в съвсем нормална. Peace

# 208
  • София
Това ми прилича на кастово деление. Отглеждали си били състезатели. Със сигурност има напрежение между обикновената и математическата паралелка. Едва ли децата от обикновената са по-глупови от останалите. Като искат да си отглеждат състезатели да си обявят, че искат изпит още от първи клас и толкова. Ама е незаконно и те се чудят как да заобиколят разпоредбите.

# 209
  • с/у ОколоМръсТното
Аз искам да попитам някой може ли да даде отзиви за 144 в Младост 3 - за паралелката с рисуване,

овакантяваме нашата класна, г-жа Карова. Води "Б" клас.

Общи условия

Активация на акаунт