Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 30 036
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Съмнявам се, че е защото от топлата сушилня директно отиват под студената вода.
Елементарна физика, която се учи в училище.
А защо отива директно под студена вода, а не под топла вода?!

# 301
Добра е СМ. Има Eco Speed и wasch 2 dray, ако имате ПМ на марката или предвиждате покупка от същата в бъдеще.
Тук  да напиша, че някой се беше "изокал" за стар модел 760wp.СM е от серията Green performance, презентиран на IFA. Същият с ПМ бележи намален въглероден отпечатък и нов подов модул при СМ на Miele като % е отразен в енергийния клас.
Етапът е и във връзка със задължителното преминаване от R340към R290.
По-скъпите модели от серията са с т. н. "тих барабан", предвидени за домакинства без мокро помещение или при който акустиката допринася за неблагоприятен шум и предлага надграждащи програми и екстри.
От тази година месец юли всички СМ са с нов Енергиен етикет за справка виж ЕК, т. е приемете, че има разпродажба по същия начин както при смяната на хладилен агент.
Който няма ограничен бюджет да гледа T2.
За "мрежичката" няма да пиша. Да си четат ръководствата за почистване и да ги спазват. СМ е ваша, поддръжката е ваша грижа и парите за ремонта са за ваша сметка.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 13:35 от niljaniljo

# 302
Съмнявам се, че е защото от топлата сушилня директно отиват под студената вода.
Елементарна физика, която се учи в училище.
А защо отива директно под студена вода, а не под топла вода?!

Защото все бързам, да изчистя, измия, подредя дрехите и нямам търпението да чакам да дойде топлата вода. Там където ми е коша и мивката на която я почиствам няма бойлер, а топлата вода идва от другия край на апартамента.

# 303
Ами добре.

# 304
Аз почиствам с малка прахосмукачка

# 305
  • София
От четенето до тук си избрах :
Bosch WQG24501BY , 9 kg
Може ли някой да ми каже дали има недостатък този модел!

# 306
  • Ловеч
Добра е СМ. Има Eco Speed и wasch 2 dray, ако имате ПМ на марката или предвиждате покупка от същата в бъдеще.
Тук  да напиша, че някой се беше "изокал" за стар модел 760wp.СM е от серията Green performance, презентиран на IFA. Същият с ПМ бележи намален въглероден отпечатък и нов подов модул при СМ на Miele като % е отразен в енергийния клас.
Етапът е и във връзка със задължителното преминаване от R340към R290.
По-скъпите модели от серията са с т. н. "тих барабан", предвидени за домакинства без мокро помещение или при който акустиката допринася за неблагоприятен шум и предлага надграждащи програми и екстри.
От тази година месец юли всички СМ са с нов Енергиен етикет за справка виж ЕК, т. е приемете, че има разпродажба по същия начин както при смяната на хладилен агент.
Който няма ограничен бюджет да гледа T2.
За "мрежичката" няма да пиша. Да си четат ръководствата за почистване и да ги спазват. СМ е ваша, поддръжката е ваша грижа и парите за ремонта са за ваша сметка.
Новите сушилни W2 Nova Edition дали са по-тихи в такъв случай. Чудя се да я затварям ли в шкаф. Ще е в гардеробна до спалнята.

# 307
  • София
От четенето до тук си избрах :
Bosch WQG24501BY , 9 kg
Може ли някой да ми каже дали има недостатък този модел!

Да, самопочистващия се кондензатор.

Аз също съм със серия 6, но не е самопочистваща се.

Например тази:

https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/tumble-d … dryers/WQG24101BY

# 308

Новите сушилни W2 Nova Edition дали са по-тихи в такъв случай. Чудя се да я затварям ли в шкаф. Ще е в гардеробна до спалнята.
W2 са перални. Гледайте техническите характеристики на T2. Успех😉😃

# 309
  • на Мелмак
Интересно ми е как се дава мнение, че нещо е недостатък, като не се е ползвало?
Как ще кажете, че самопочистването е недостатък, когато вие имате такава без?
За мен това е голям плюс.

# 310
  • Ловеч

W2 са перални. Гледайте техническите характеристики на T2. Успех😉😃
Да, имах предвид за модел T2. Гледах, че е 62 децибела.
Аз съм със Siemens със самопочистващ кондензатор и съм доволна вече 8 години.

# 311
  • София
А какво всъщност е самопочистващ се кондензатор??
Да не означава, че трябва да се свързва към канал?

# 312
  • София
Има много писано по темата с кондензаторите.

petiaivanov го е обяснявала много пъти. Послушах я и си взех такава, която не се самопочиства и не мисля, че сбърках.

Кети, във всички сушилни с термопомпа има т. нар. кондензатор, който улавя влагата от въздуха, който минава през дрехите. При сушилня, която НЕ е със самопочистващ се кондензатор, можеш ръчно да го отвориш и почистиш. Мисля, че препоръчваха веднъж в месеца, докато при такава със самопочистващ се кондензатор той е недостъпен за потребителя и остава затворен. Изобщо нямаш достъп до него.

Да, но вътре се натрупват фини частици прах, власинки от дрехите и с времето въпросната самопочистваща система няма как да се справи на 100% с тях. Съответно с времето се трупат, трупат и ... стигат до сервиз.

За мен това не е ''голям плюс'', а таралеж в гащите. Прави се сравнително рядко и е работа за 10мин.

# 313
  • Ловеч
Аз като съм свикнала със самопочистващ кондензатор в две жилища и сега малко ми е притеснено, като ще взимам без. Не знам дали ще успявам сама да почиствам кондензатора, макар че Miele имат филтър преди него, който също помага да не се замърсява много от власинки.

# 314
  • на Мелмак
За повече от 8г не съм имала ядове с този проблемен самопочистващ кондензатор. Доволна съм, лично за мен си е екстра, която си струва.
Дали ще се сервизира, за да се почисти самата сушилня, няма значение дали е самопочистващ. В сервиз за почистване ходят и без такъв.
Радина, да се похвалиш после Grinning

Общи условия

Активация на акаунт