Подарък за приятелка-учителка

• 623
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета и момчета,

Става въпрос за една от най-добрите ми приятелки, която през цялата учебна година даваше уроци на детето ми и го подготвяше по профилираща матура в 12-ти клас. Тя категорично отказа да взема пари за уроците. Много искам да и направя хубав подарък, защото много си я обичам и освен страхотна приятелка е и страхотен човек и преподавател.
Тя е много скромен човек, не е вещоманка, нито пък си пада по дрехи, обувки и козметика. Най-много обича да пътешества и затова си харчи и парите. Бях решила да и направя подарък екскуризия или почивка, но не знам дали туристическите агенции предлагат ваучери за определена стойност. Ако пък предлагат - трябва да я задължа да ползва услугите на точно определена агенция, а аз не знам кои са добри. Освен това тя няма да тръгне сама на екскурзия в чужбина, а ще е с мъжа си (с което съм напълно съгласна). Сметнала съм, че ако трябваше да платя уроците, щеше да отиде сума около 1500лв. Най ще ми е лесно да и дам сумата в един красив плик и тя да си купи каквато почивка или екскурзия иска. Но не знам дали е ОК. Много, много искам да я зарадвам, но така че да не се почуства неудобно.
Моля, дайте и други идеи за подарък.

# 1
  • София
Разгледай в макароон - може да ѝ вземеш ваучер и тя да си избере преживяването

# 2
Здравейте, момичета и момчета,

Става въпрос за една от най-добрите ми приятелки, която през цялата учебна година даваше уроци на детето ми и го подготвяше по профилираща матура в 12-ти клас. Тя категорично отказа да взема пари за уроците. Много искам да и направя хубав подарък, защото много си я обичам и освен страхотна приятелка е и страхотен човек и преподавател.
Тя е много скромен човек, не е вещоманка, нито пък си пада по дрехи, обувки и козметика. Най-много обича да пътешества и затова си харчи и парите. Бях решила да и направя подарък екскуризия или почивка, но не знам дали туристическите агенции предлагат ваучери за определена стойност. Ако пък предлагат - трябва да я задължа да ползва услугите на точно определена агенция, а аз не знам кои са добри. Освен това тя няма да тръгне сама на екскурзия в чужбина, а ще е с мъжа си (с което съм напълно съгласна). Сметнала съм, че ако трябваше да платя уроците, щеше да отиде сума около 1500лв. Най ще ми е лесно да и дам сумата в един красив плик и тя да си купи каквато почивка или екскурзия иска. Но не знам дали е ОК. Много, много искам да я зарадвам, но така че да не се почуства неудобно.
Моля, дайте и други идеи за подарък.

Разпитай я дискретно къде й се ходи. После купуваш ваучер от някоя туристическа агенция, предлагаща конкретното място.

Аз живея в чужбина и семейно сме подарявали ваучер от туроператора ТУИ, който беше за конкретна сума, но не за конкретно място. Аз също съм получавала ваучер от ТУИ пак така. И двата бяха използвани с най-голямо удоволствие за желани места.

Да дадеш на някой 1500 лева в плик, ми се вижда странно. Пък и ти си ги изчислила на 1500, а тя на колко?! Като цяло не си падам по подобни ситуации и още в началото бих се разбрала с приятелката.

# 3
  • София
Bronco.bg предлагат интересни екскурзии до тайни места. Определено са в бюджета, звучи като нещо различно и интересно.

*Не съм ги ползвала досега, но отдавна се каня.

# 4
Ваучери за Wizzair.

# 5
Това е  много голяма сума за подарък,  още повече, че жената е отказала да взема пари. Някои хора  биха се обидили на такова индиректно заплащане. Излиза, че тя иска да направи услуга, но Вие държите да си я платите. Някак не е много приятелско.... Иначе идеята за пътешествие никак не е лоша, но  вземете предвид и горната гледна точка.

# 6
Аз не бих подарила ваучер, на който пише сума - то все едно чек й давате да си го осребри. Мисля, че ще се почувства неловко, щом ви е казала категорично, че не желае да приеме заплащане. Така пренебрегвате желанието й и директно си й плащате.
По-добре нещо символично - книга, цвете, дръвче, картина...
По какво преподава, ако не е тайна?
Между другото тези тайни дестинации са интересни, само тях бих харесала аз и то заради елемента на изненадата. И аз от известно време се каня да ги пробвам, но все не остава време.

# 7
Фотоапарат?

# 8
Недейте да купувате ваучери от Макарон.
На нас ни подариха ваучер за уикенд в комплекс Старосел за двама само със закуска 630лв. Ние сме семейство с 2 деца и ни трябваше да доплатим за по-голяма стая. Оказва се че реалната стойност на ваучера е 400лв, а 230 остават за Макарон. Моля не правете тази грешка да купувате от този сайт.

Общи условия

Активация на акаунт