Къде в Пловдив??? - 109

• 31 617
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
Около 12,5 грама протеин на 100 грама яйца има и в обикновените яйца...😉

# 751
Високо протеинови яйца ми напомня за реклама върху бутилка слънчогледово олио: "без холестерол".

При средно тегло на едно яйце от 40 грама, с черупката, в три обикновени яйца има даже повече протеини от 12.51 +/-0.63 гр.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 07:44 от Clo - Camille

# 752
Едно яйце Л с черупката не тежи 40 грама...🙂 Неслучайно дадох примерен грамаж за 100 грама - на "високопротеиновите" яйца също бяха дали белтъчините за 100 грама (някой, който не гледа грамажите, като нищо ще си помисли, че в едно яйце има по около 12,4 грама протеин)...

# 753
И аз идвах това да кажа. Това си е обичайното количество протеин в 100 гр. яйца, но ето, че подобен маркетинг действа и хората се заблуждават...

# 754
Точно като безхолестероловото олио. Simple Smile

# 755
Здравейте искам да попитам къде в Пловдив мога да намеря качествен лекар относно постоянни рецидиви на бактерия и цистити.
Лекувам една излиза друга. А вече 1 година съм така. Изпих всичко от аптеката резистентна съм на всичко и те не се махат.
Има ли лекар който би могъл да помогне дали венеролог или не знам и аз вече.
Посещавам болница Селена и каспела вече АГ нефролози и уролози вдигат ръце и не знаят какво да ме правят.

# 756
  • Пловдив
Купувам от тези яйца, защото отдавна следя посочената ферма, публикуват информация, която ми се струва достоверна, доверявам се на това, което казват за храненето и отглеждането на техните кокошки (а това са най-важните фактори за качеството на крайния продукт), определено яйцата са ми по-вкусни от други, които съм взимала, така че маркетинг или не - за себе си съм преценила, че са достатъчно изчистени и качествени. А и предпочитам храна от малки ферми, а не от големи заводи.
Всъщност не е ли всичко, което купуваме, маркетинг? За жалост не живея на село, не си отглеждам сама храната, рядко имам възможност да взимам домашни яйца от съседите на вилата ни, и се налага да пазарувам от градските магазини.

# 757
Bella Dona, д-р Петър Антонов е твоя човек.
https://superdoc.bg/lekar/petar-antonov

# 758
Месо от Ритон38 преди Първенец.

# 759
Ще Ви върна на тези високи протеинови яйца.

БДС ISO 1871:2014 описва Kjeldahl метода за определяне на азот, който чрез коефициент (6,25) се преобразува в съдържание на протеин.
Ако се измерят 12 g азот, формулата дава 75 g протеин – невъзможно за един кокоши белтък, но реалистично за концентриран прах от много белтъци.
Производителят трябва да бъде по-коректен като предоставя тази информация.
Това са нормални яйца, а не супер яйца!

# 760
Bella Dona, д-р Петър Антонов е твоя човек.
https://superdoc.bg/lekar/petar-antonov
Бях при него каза да пуснем изследвани за ППБ направихме и всички са отр. Всеки назначава АБ. Пия го след него изкача нова бактерия. До момент в който няма с какво да се лекувам а бактерията е налична. Нямам идея вече при кой да отида ……..

# 761
lili_77, никой не е казал нищо за вкуса на за яйцата. Сигурно са вкусни. Коментирахме само рекламния трик.
Има ли все още Бахарика на В. Априлов (в близост до МВР 2)?🤔

# 762
Не, отдавна затвори

# 763
А кой е най-близкият магазин Бахарика до Смирненски?

# 764
  • Пловдив
Някой знае ли дали мога да си изискам изследван секрет от лаборатория и да го занеса в друга лаборатория за повторно изследване? Имам съмнения в резултата.

Общи условия

Активация на акаунт