Трудно хранене

• 558
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте ! Имам нужда от съвет 🤔Бебенцето ни е на 8 дни и имаме проблем с храненето 😕Той хапва през 3часа макс 50 мл АМ хипп обаче проблема е че ни изписаха 3200 а сега сме по малко с 20 грама педиатърката ни посъветва хранене ама явно не ни се получава бебенцето заспива докато хапва дали бихте ни посъветвали какво се прави в такава ситуация млади родители сме тепърва влизаме в екшъна така че ще сме благодарни да получим съвети Благодаря

# 1
  • София/Севлиево
Нормално е в началото да свали от теглото си.Има ли жълтеница (големия син имаше и тъй заспиваше , акушерка ме посъветва лекичко да го пощипвам по крачетата,за да го разбуждам). Като си гледам тефтерите и двете ми деца на 8 дни са ядели максимум 50 мл като правеха една пауза от 22 до 6 сутринта (докъм втория месец стана от 21 до 7).

# 2
Благодаря за съвета и успокоението Няма жълтеница но заспива и събуждането е доста трудно голям поспаланчо си е а и уж суче от шишето а като го свалим от устата милилитрите са същите 😔

# 3
Според мен е рано за притеснения. Бебе умряло от глад няма. Може да са малки, но ако са гладни целия блог разбира. Дайте му малко време. В началото наистина се свалят кила, но след първата една-две седмици, вече трябва да започне да качва норнално. Няма как да го накараш насила да суче, но може да го правиш на повикване. Примерно ако сега хапне, може  да пойска след 4 часа, а не след 3 и съответно да хапне повече, тъй като е гладен. Ние бяхме на поискване. Гледах да не надвишаваме 4 часа глад през деня, а през нощта сама си я оставях да огладнее и въобще не съм предлагала мляко. Резултата беше, че след втория месец махнахме и нощното хранене и хапвахме само денем. Въпреки всичко това си надавахме всеки месец колкото трябва. Мисълта ми е, че бебетата не са по часовник, може да не огладнява точно на 3 часа, а свалянето на кила в първите дни е нормално.

# 4
С шише на Авент Натурал ли сте?

# 5
  • София/Севлиево
Пастелка,тук май бебето не го кърмят,а го хранят със шише.Не знам доколко бебе ,хранено по тоя начин,ще яде на поискване.Моите и двамата са били на АМ и стриктно спазваха режима -през 3 часа приготвях толкова, колкото пише на кутията за съответната възраст.Ако не бяха гладни оставаше и хвърлях(с АМ на малкия съм правила опити да го оставя и след около 90 минути имаше вид на кисело мляко),ако още плачеха им давах още 30-40 мл.Беше ми много лесно, защото винаги знаех кога точно колко са изяли.
Този режим и до днес работи при големия син -храни се 4 пъти на ден през 3 часа.

# 6
Ние също бяхме на АМ.

# 7
С шише на Авент Натурал ли сте?
Да

# 8

Вземи го-голям номер. Аз сума ти време се чудех, защо това дете не яде колкото трябва, а скоро пак огладнява. И се храненеше бавно. Явно се умаряше и заспиваше, от тях е трудно.

# 9
Въпреки че минаха няколко дни от последния пост, да си кажа и аз: Petya.P01 е дала правилния съвет за тези шишета. В началото и аз се мъчих по този начин. Ако няма никакви изгледи това дете да мине на кърма поне частично, хич не се занимавайте с малките биберони размер 1 и 2. Вземете си направо размери 3,4, 6 и експериментирайте с кой детето се храни удобно в този момент. Така или иначе бебетата и навиците им се променят бързо. Малките размери биберони са подходящи за деца на смесено хранене, именно за да полагат същото усилие каквото е и при кърмене - понеже ако от шишето им е по-лесно ще откажат да полагат усилия. Когато нещата с кърменето обаче не се получават, независимо от причината, няма смисъл майката и бебето да се мъчат взаимно. Колкото по-голям размер е биберонът (визуална разлика почти нямат), толкова по-силна струя пуска при единично усилие (тук вече има осезаема разлика). Размер 6 си е почти като пиене с тънка сламка. С него моя син (вече на 9 месеца и половина) изпива 210 мл за минута. Новородено обаче може и да се дави с него. Така че експериментирайте - и без това с порастването на бебето бибероните се сменят и няма да ви останат излишни, а и не съм забелязала силиконът да старее.

Общи условия

Активация на акаунт