Спонтанни аборти

• 336
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета, нова съм тук, не съм сигурна дали е правилното място за тема, но търся помощ: на 34г съм и с два спонтанни аборта вече - един през декември 2024 в 7 г.с. и един от преди 2 дни, но този път в 4 г.с. Историята ми е следната: миналата година решихме да правим опити за бебе след посещение при ендокринолог и установен намален яйчников резърв; получи на вторият месец, реших да се следя при д-р Кобаков в Св.София, всичко беше нормално уж, но на 8ми декември получих кръвотечение и се установи, че ембрионът не отговаря на седмицата, за която е трябвало да бъде. Кобаков ми каза, че го е видял още първият път, но е искал да му даде шанс да се развие и да не притеснява мен. Както и да е, пих хапчета, не се наложи кюртаж, изчистих се. Дадохме в Геника ембрионът за изследване, излязоха нормални резултатите. Аз се изследвах за тромбофилия и излезе единствено Мутация-MTHFR C677T - хетерозигот, което ми беше обяснено, че не усвоявам фолиевата к-на и тряба да бъде мета, но аз и тогава, и сега пиех само мета. След това ме изпрати на хематолог, там пуснахме още изследвания, от които само Фолатът ми беше завишен, останалото повече е от чудесно и по негови думи. Така че отговор не получих защо е станало така. Пропуснах да отбележа, че съм с инсулинова резистентност, за която от февруари, тази година, започнах да приемам Глюкофаж от 500мг по препоръка на ендокринолог. Сега започнахме опити от април и се е получило веднага (което е някакво успокоение за мен), на 2ри май си направих 2 теста - положителни и на 6ти май получих отново кървене, този път ме видяха в Щерев и ми обясниха, че е биохимична бременност, но си се води аборт. Очевидно има проблем при мен - забременявам, но не мога да задържа плода. Не знам на къде да тръгна, към кого да се обърна за да се търси проблемът. Посъветваха ме да се свържа с имунолог, конкретно доц Русев при Сигридов, запазих час за 13.05, имате ли мнение за него и изобщо виждате ли го като правилна стъпка в момента. Ще се радвам на всякаква помощ и съвет, и съжалявам, че е толкова дълго Sad

# 1
  • София
Здравей, заповядай в тази темичка https://www.bg-mamma.com/?topic=1701239 тук има доста информация и споделен опит

Общи условия

Активация на акаунт