Афти

• 144
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
Имали ли сте подобен проблем - постоянни афти в устата, временно повлияващи се от мазила като грануфорин и подобни но после отново се появяват.
Имам положителен хеликобактер за прекарана инфекция, утре ще правя и за активна такава,  дали има нещо общо според вас.

# 1
Сменете пастата за зъби с такава без флуор. И вижте дали ще има промяна слез известно време.
При сина ми беше такъв проблема..
Той ползваше паста Elgium и от нея бяха афтите.

# 2
Проверете дали състоянието не е предизвикано от липса на вит Б

(афти често се появяват по време /непосредствено след прием на антибиотик, но с комплекс вит Б може да подобрите състоянето)

🤔набързо разгледах из нета- нарушената стомашна лигавица от хелиобактер също възпрепятства усвояване на вит от групата б (може да си изберете тскива, които са подезична форма)

пп: покрай изследвания за тромбофилия се “запознах” с мутацията и неусвояеането на вит б (т.е метилираната форма е за предпочитане при прием и можете да заложите на нея, дори да не сте правили това изследване)

Скрит текст:
в скрит текст, зз да не се приеме като реклама, Ви записвам кое лекарство мн помогна на дъщеря ми - тогава на 3 г и беше с херпангина - афти в цялата уста, слюнката чак й капеше, толкова много бяха - Анафтин спрей с хиалуронова киселина)

Сетих се и дописвам още един продукт, от който съм много доволна и прилагам при децата - Йалоклийн дифенс сашета - прилага се вечер , като захарче на прах е и не се пие вода до сутринта

Пп: дописвам се пак - дефицит освен на Б, срещнах из нета, че може да е дефицит на вит С и на вит Д също

Пожелавам Ви да намерите бързо решение и облекчение на това неприятно неразположение!🍀

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 08:37 от fotokod

# 3
Аз съм имала периоди с повече афти. Не съм търсила проблема, но винаги като ползвам Анафтин ми помага. Знам, че често се появяват при занижен имунитет след боледуване.

Общи условия

Активация на акаунт