Против акне/пъпки-тема 16

• 12 568
  • 224
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Скрит текст:
А може ли да споделите коя е холистичката?
Не знам, дали е позволено...!?
Който иска, нека ми пише на лично и ще му дам информация.
Иначе, обещаните добавки:
Скрит текст:
Първо, Януари започнахме да оправяме Хома индексът с:
-Natural Factors, Curcuminrich®, Theracurmin®
-Natural Factors Berberine
-Viridian Synerbio Lactobacillus Rhamnosus GG
-Viridian Цинк комплекс
Края на февруари изследвахме чревната пропускливост и Зоулина беше-74,10ng/ml, при референтни стойности <61.
За Чревната пропускливост започна да приема:
-Seeking Health Gut Nutrients
-InnovixLabs, Много Щамов пробиотик, 50 милиарда
-Фибри-NOW Foods, Чист органичен прах от акация
Хома индексът от 4.61 през Декември, стана 2.5 през Март и 1.97 през Май., при референтни стойности <2.5
Зонулинът предстои да го изследваме и да видим на подобряване ли вървят нещата.
Последно, през Май изследвахме хормони. Отклонение даде в 17-ОН-Progesterone-1,28ng/mL и DHEA-s-7,68µmol/L, при референтни съответно: до 1.05 / и до 7.60.
За хормоните посетихме детска ендокриноложка, която ни похвали за справянето с Хома индексът и отслабването,  което се получи с диетата. Изписа тежка артилерия Дексаметазон и Спиронолактон. Но на дъщеря ми не и понесе Дексаметазона и лицето и се изпъпчи и възпали така страшно, както до момента никога не е била. По нейн съвет го спряхме и няма да го пие. И преминахме отново на добавки при холистичката, която ни каза че може да се радваме, че дъщеря ни така е реагирала на лекарствата, защото били много силни и с много странични действия. За хормоните и изписа:
-Мио инозитол + Д-хиро инозитол
-BodyBio, Натриев бутират
-Dr. Best Хелатен магнезий.
Та, това за добавките Simple Smile Холистичката казва кога кое да спираме и кое, как да продължава да пие. Държим я в течение с всичко. А иначе, ето и рутината ни, която отново от холистичката ни беше преписана:
Скрит текст:
-Почистване сутрин и вечер с миц.вода Bioderma Sensibio + вечер: с пяна Cleansing for Face and EYE
-Нанасяне на правен тоник-органичен зелен чай+ябълков оцет
-Ниацинамид
-Centela
-хидр.крем:Avene Tolerance Hydra 10 fluide
-слънцезащита сутрин и през деня: La Roche Posay Anthelios UV Mine 400 SPF50+

При гастроентеролог ходили ли сте? Как решихте да пробвате при холистик, вместо при доктор?
Не сме ходили. Принципно, дъщеря ми няма никакви физически оплаквания, та да реша да посещавам някакъв вид доктор, различен от дерматолог. Спортува, активна е, цикълът и е редовен. Акнето започна невинно по челото. И тръгнахме по дерматолози. А акнето се влошаваше прогресивно, независимо от скъпите мазила и процедури. В един момент ми излезе реклама за холистичката. И ми прозвуча напълно нормално, че трябва да се установи причината за акнето. А до момента нито един дерматолог не потърси причината! И реших да се включим в тази програма. То си е 6 месечна програма. В която бавно и методично търсиш причините и ги лекуваш с добавки, когато ги откриеш.

# 61
И аз съм на мнение че трябва да се открие причината. А и с това, че веднага ти изписват скъпи кремове, хапчета и антибиотици, които помагат за едно, но вредят на много други е в пъти по-разумно и здравословно да лекуваш причината, а не да замаскираш проблема. А щом има ефект означава че всичко си идва на мястото.

# 62
Пожелавам успех, но студентка по диетично хранене в Пловдив да лекува акне...струва ми се несериозно. Не винаги могат да се открият причините за акнето. А пък и то ту пламва, ту утихва, такава е природата му. Понякога има причина, понякога не. Наследственост, казала лекарката, която разбрала през какво е минала дъщеря ми, за да реши проблема. На мен лично холистичка ми звучи като лайф коуч - жени без сериозно образование, които дават съвети на други млади жени как да се справят с живота си и получават за това пари.

# 63
  • гр.София
Привет.
Дъщеря ми ( на 18) приключи в края на м.май с Роакутана,който пиеше от октомври, по 3  и 4 хапчета на ден . Положението е драстично подобрено,но има останали белези.
Лекарката й е предписала до септември,когато пак ще се видят, Акне Аут и Третиноин. Сега чета тук из темите за последния, да се пообразовам малко ,както и че ще се купува само от чужбина.
Изследванията ,ежемесечно, през цялото лечение- само леко повишен холестерол.

# 64
  • Пловдив
И дъщеря ми на 16 г. приключи с Роакутан в началото на юни и тя искаше да продължи лечението с третиноин, но дерматолога й й каза до есента да не маже нищо освен един серум на Авен с киселини, хидратация и слънцезащита.
Иначе и дъщеря ми има все още червенини, но вече има самочувствието да излиза без грим.
На вас как ви казаха да мажете Акне аут и третиноина?

# 65
  • гр.София
И аз се радвам,че за бала си , с малко грим само, имаше чисто и хубаво лице.
Сега я разпитах. Има изписан и Акнезил- 10 таблетки за дъвчене и 20 за пиене с вода.
Третиноинът щели да й го приготвят по рецептата в определена верига аптеки. Редува се за мазане с Акне аут, през вечер. Ако много изсъхне кожата да спре за няколко дни. И , разбира се,да маже много - хидратиращ и слънцезащита .
Тежичко ми се вижда.

# 66
  • София
За първи път чувам за акнезил, хареса ми това, което прочетох като състав. Има ли някой тук, който го е пил и може да даде реални отзиви?

# 67
  • София
Дъщеря ми пие Акнезил вече два месеца. Слага и някакви кремове, предписани от дерматолог, съжалявам, че не знам имената в момента. Мисля, че Акнезила има подпомагаща роля. Но се пие само три месеца.

# 68
За първи път чувам за акнезил, хареса ми това, което прочетох като състав. Има ли някой тук, който го е пил и може да даде реални отзиви?

Да кажем, че прилича на ваксините като механизъм.
 Вътре има мъртви бактерии - стафилококи и кутибактериум акнес. Като се дъвче този акнезил, имунната система започва да изгражда отговор към тези бактерии.

# 69
Здравейте! Една козметичка обезобрази дъщеря ми след почистване на лице. Аз си знаех, че така ще стане, защото е с много нежна и бяла кожа. Сега мажем със скинорен, но вече 5 ден след почистването е ужас. Кожата гори и боли и се образуват ужасни гнойни пъпки. Мисля с почистването да приключим завинаги, но как да я освежаме тази кожа.По принцип дъщеря ми има акне и си се борим с него къде с рутина, къде с ограничение в някои храни. Моля за насоки как да успокоим кожата сега и какво щадящо почистване да правим?
*взела съм един нежен пилинг на Eucerin, но не съм сигурна, че помага.

# 70
  • Пловдив
Спрете скинорена за момента, също и пилинга не мажете поне 10 дни, докато кожата се успокои. Мийте с нежна пяна лицето. Мажете само с хидратиращи продукти и слънцезащита.
Например La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 или Avene Cicalfate+.
Когато се успокои кожата може да продължите със скинорена.

# 71
Активно акне и козметик са две несъвместими понятия. Пилинг на раздразнена кожа, защо?? Дали са ви добри съвети за цика кремове, на този етап кожата трябва да се успокои. Измиване със щадящи и хидратиращи продукти (има добри на авен, биодерма). Лекувайте акнето с дерматолог, не с козметици, това бих ви посъветвала.

# 72
  • София
И аз се чудя за това почистване на лице от козметик. Още отлагаме. Дерматоложката настоява, според нея тази гной трябва някак да излезе. Аз се опасявам от същия ефект.

# 73
  • София
Нашият преглед мина. Дерматологът каза да спрем Епидуото и да мине младежът на третиноин. Попитах го специално за лятото, слънцето и т.н. Каза, че няма никакъв проблем като си слага слънцезащита. След 2 седмици заминаваме за Гърция. От там ще го купя. 0,025 е концентрацията, която е изписал.

# 74
С третиноин задължително висок фактор и шапка с козирка. И ще бъде Ок

Общи условия

Активация на акаунт