Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 47

• 40 405
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Миж, дръпнах от Пиратите с англ.субтитри.

# 196
  • София
Здравейте! Наканила съм се да гледам "Тесният път към далечния север", ама че съвпадение за мен, че тъкмо прочетох книгата и разбрах, че са пуснали и мини-сериал с Jacob Elordi в главната роля. (Между другото, историята, на която е базирана, е много тежка и съвсем реална - строенето на железопътен път между Тайланд и Бирма по време на ВСВ, т.нар. Death Railway). Като се абстрахираме от всичко това, все пак някой да го е загледал? Чуждестранните отзиви са много добри.

Изгледах го по HBO, но много тежък на моменти, брутални сцени, особено ако знаеш че не са художествена измислица. То и целта е да се помни, че са се случвали тези събития и то относително скоро. Иначе личната история около главния герой нещо не ме грабна... най-добре да не си го бях причинила, няколко дни вече ме държи.

# 197
Department Q
В очакване
Foundation 3
NCIS: Tony & Ziva

Welcome to Derry
Task
Alice in Borderland 3
Spartacus: House of Ashur
Alien: Earth
Chief of War
The Sandman 2
The Waterfront
Art Detectives
Sara - la donna nell’ombra

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 12:50 от Danifin1

# 198
  • София
Тони се е фитнал, беше се ошишкал в Bull.
Спин-офа ще го дават само по Paramount+

# 199
Догледах още един случай от китайските адаптации на Агата Кристи - може би ако не бях чела книгите, щеше да ми хареса, но сега съм леко възмутена - случаят е адска смес между Смъртта на мистър Морли и Аферата в Стайлс. Нещата са препретени толкова сложно и дразнещо, че вчера си помислих, че съм пропуснала епизод.
Като се има предвид, че Смъртта на мистър Морли е с доста сложно обяснение, ми се струва, че това натоварва излишно сюжета - в епизодите естествено има повече убийства и действащи лица, защото са слети две книги, не стига това, а накрая ни сервират страшно усложнено разплитане.

Може би идеята е дошла от там, че и в двете книги има човек, който се преструва на друг, но това го има в доста книги на Кристи, така че който е решил, че е добра идея, според мен е сгрешил.

# 200
Здравейте! Наканила съм се да гледам "Тесният път към далечния север", ама че съвпадение за мен, че тъкмо прочетох книгата и разбрах, че са пуснали и мини-сериал с Jacob Elordi в главната роля. (Между другото, историята, на която е базирана, е много тежка и съвсем реална - строенето на железопътен път между Тайланд и Бирма по време на ВСВ, т.нар. Death Railway). Като се абстрахираме от всичко това, все пак някой да го е загледал? Чуждестранните отзиви са много добри.

Изгледах го по HBO, но много тежък на моменти, брутални сцени, особено ако знаеш че не са художествена измислица. То и целта е да се помни, че са се случвали тези събития и то относително скоро. Иначе личната история около главния герой нещо не ме грабна... най-добре да не си го бях причинила, няколко дни вече ме държи.
Аз също си го изгледах все пак Simple Smile (книгата е още по-разтърсваща, много трудно ми потръгна, но в последствие грабва и също като при вас, просто не излиза от ума).
Но да си напиша отзив и за сериала, че да съм по темата: хареса ми, прекрасно е заснет особено предвид тежката тематика, музиката също беше изключителна, младежът от Еуфория се справя чудесно в ролята. (A актьорът, който изпълнява ролята му като възрастен, се чудех откъде ми е познат - оказа се Манс Рейдър от Троновете, хах).
Та с няколко думи не знам дали бих препоръчала сериала. Не е за всеки човек и за всяко настроение... много хубава думичка на английски може да го опише, ама не ми идва еквивалент на български. Gut-wrenching.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 15:36 от Celesté

# 201
Снощи гледах последният епизод от първият сезон на “Your Friends & Neighbors”.
Сериала ми хареса много, и естествено чакам продължение.
Другият сериал който чакам е: Resident Alien- сезон 4 почва на 6 Юни

# 202
Spartacus: House of Ashur, я, това пък откъде изплува? Сетиха се да тупнат прахта. Спартак няма ли да оживее и той! Satisfied

# 203
  • София
Стига бее...нов Spartacus??!!!Не мога да повярвам!Сега започвам да чета по темата...развълнувах се!
Всичките сезони на Спартак бяха култови, спомням си как с мъжа ми си правехме нощни филмови маратони да го гледаме. Сега дали бих гледала на сериала със същите очи, не знам...сигурно трябва да пробвам😁

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 18:05 от Valena25

# 204
  • Бургас
Лелеее, като ви чета, че нямате какво да гледате. Аз съм си наредила един дълъг списък в Стремио. Не мога да насмогна.
Сподели част от списъка, моля.

Моите са предимно период драми Grinning и като цяло наблягам на британските сериали.
Скрит текст:

Събирам идеи са сериали на музикална тематика, предимно рок.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 19:25 от Irene Adler

# 205
Стига бее...нов Spartacus??!!!Не мога да повярвам!Сега започвам да чета по темата...развълнувах се!
Всичките сезони на Спартак бяха култови, спомням си как с мъжа ми си правехме нощни филмови маратони да го гледаме. Сега дали бих гледала на сериала със същите очи, не знам...сигурно трябва да пробвам😁
Миналата година го гледах пак. Ами същото усещане, все едно за първи път гледах. Има си я тръпката 😁

# 206
  • София
Изгледах първи сезон на Nine perfect strangers. Не е лош, оставя ми същото усещане като Белият Лотос. Ще гледам сега и втори сезон, че доста звезден състав са събрали.

# 207
Започна нов, 3ти сезон на продължението на Сексът и Градът.

# 208
  • SA
Понеже споменахте Spartacus, спомням си, че имаше един много хубав сериал - Rome. Имам също спомени някой тук да е споменавал за още един сериал за древния Рим, който е тематично свързан с тези два, но не се сещам кой беше.

# 209
Тъкмо изгледах първи епизод на AJLT. Ужасно тъп. Безцелни ситуации и диалози, нелеп стил на героините. Преди всеки епизод имаше някакво послание. Сега вече е неволите на някакви баби нямащи никаква връзка с живия живот.

Общи условия

Активация на акаунт