Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 47

• 40 451
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • Разпиляна във въображението
Гледах първите две серии на murderbot, ами нещо не ми допадна.
А съм фен на фантастиката като цяло.

То и книгата не е нещо особено.

# 76
Догледах си Нула часът - мога да го обобщя така - първи епизод - дълъг, леко досаден увод, втори епизод - долнопробна сапунена опера, трети епизод - разследването.
Така че да - трети беше най-интересен, но все пак това не компенсира недостатъците на историята, не харесвам промените в сюжета - мисля, че не допринасят с нищо и моята оценка е същата, като на хората, гласували в ИМДБ - 6. Даже може би 5,5.
Скрит текст:
Толкова пъти повториха, че Невил е убиецът, че си мислех, че финалът ще е променен и ще се окаже някой друг. Много тъпо! Той през цялото време беше най-подозрителен, докато в книгата това е огромна изненада.
Историята със стрелата я знае само възрастният господин, който е еквивалент на чернокожия мъж от сериала. Затова Невил го убива, а не за да обърка разследването. И не го души с възглавница - всъщност е интересно - най-нелепото и смешно убийство от всички в творбите на Агата Кристи - старецът е настанен в хотела (който не е модерен), Невил знае, че той страда от сърце и една вечер, когато той се прибира късно от вечеринка в имението, Невил изтичва преди него и слага надпис на асаньора, че не работи. Старецът се качва по стълбите, получава инфаркт и умира.
Още не съм сигурна, защо това се брои за убийство, а и защо той не е качвал стъпалата на почивки...

Сирачето и извънбрачният син бяха напълно излишни и Одри беше противна - не мога да си обясня как някой би се влюбил в нея. Особено ако е трябвало да търпи противното й поведение от дете (Томас имам предвид).

На финала на книгата всички се събират - Агата Кристи обича такива финали - Томас с компаньонката, Одри със самоубиецът (който е отделен персонаж от инспектора).
Инспектор Лийч няма нищо общо с инспектор Батъл - стабилен, методичен мъж - не гениален като Поаро или хитър като мис Марпъл, но си върши работата добре.

Мотивацията на Невил е същата, като в книгата - всичко е заради Одри - той иска да я смаже, иска да я обесят, затова убива леля си. Впрочем, в книгата Одри също е наследница (и го знае - тя е осиновена в това семейство) и получава толкова пари, колкото и Невил. Тъпата Кей мисли, че тя ще вземе нейният дял, но Одри получава парите със съвсем друго основание, а не като съпруга на Невил.

# 77
  • Вестерос
Aз съм свалила 4 епизода

# 78
Ами историята свърши в трети. Да не би да има бонус за заснемането на минисериала?

# 79
Наскоро изгледах два сериала - Upright, който е австралийски сериал. Като тематика е комедия с елементи на драма като с напредването на епизодите главните герои се разкриват повече и повече и последният(те) епизоди са невероятни. Мога да го препоръчам. Първият сезон е супер, вторият набляга като че ли повече на комедията. Другият е Undone. Много добрър пръв сезон, и сравнително бързо се гледа. Без да го спойлвам, има интересен plot twist в последният епизод. Все още имам да изгледам вторият сезон.

# 80
Понеже напоследък нищо от сериалите не ме грабва, изгледах отново The strain и War of the worlds

Ако на някой му се гледа фантастика, това са предложения от мен.

# 81
Догледах Часът на Агата Кристи - стар сериал от 10 епизода. Този с Барнаби (Джон Нетълс) беше най-тъпият, останалите са ок (някои са значително по-интересни от други, но като цяло нивото е приемливо).

Интересно е, че преди около две години четох за първи път Случаите на Паркър Пайн (първият работодател  на мис Лемън - той не е детектив, въпреки че има случаи) от Читанка и имах силно усещане, че съм гледала адаптация на някои от разказите, а 2-3 от епизодите на Часът на Агата Кристи се оказаха точно адаптация на тези разкази - възможно е сериалът да се е излъчвал преди години по бг телевизия и да ми е останал блед спомен от детството.

Друго, което ми беше странно, е че през последните седмиции виждах изненадващо често Никълъс Фарел - това е актьорът, който играеше Морел в миналогодишния сериал по Граф Монте Кристо.
Тези дни гледах безразборно епизоди на Поаро и той се появи в два от тях, в различни роли - в Азбучни убийства и много по-късният Синият експрес. А днес го видях и в един от епизодите с комедиен елемент в Часът на Агата Кристи (изглеждаше 20 и няколко годишен). Не че е важно, но ми беше странно да го видя в относително малък период от време няколко пъти, в различни възрасти.

Тъй като напоследък изгледах много неща от Агата Кристи, реших да продължа в същия дух и започнах Шахмат - това е китайски сериал по книгите за Поаро (но без Поаро). Започва с Убийство в Ориент Експрес.

# 82
  • София
Стигнах 6 сезон на Peaky Blinders, има какво да се вземе като поука, страхотна актьорска игра.

По препоръка на приятелка съм се насочила към "Чистачката", остава ми и трети сезон на Reacher.

# 83
Стигнах 6 сезон на Peaky Blinders, има какво да се вземе като поука, страхотна актьорска игра.

По препоръка на приятелка съм се насочила към "Чистачката", остава ми и трети сезон на Reacher.

Peaky Blinders - миналага година го минахме - мноооого е добър;

# 84
  • Вестерос
Най-сетне подкарах 2ри сезон на House of the dragon. Отлагах го като съм в настроение за това. 4ти епизод беше епичен, същото чувство и вълнение имах, хем знам какво се случва, като при Game of thrones.

ПОДНОВЕНИ:

Yellowjackets
The Diplomat  за четвърти

СПРЕНИ:

The Bondsman
Power Book III: Raising Kanan догодина с последен сезон

# 85
  • София
Починал е Джордж Уент.
Любимият ми Норм от ''Бар Наздраве'' 😐

# 86
Ако търсите нещо драматично и човешко до болка – препоръчвам The Pitt. Проследява ежедневието на медицински екип в болница в Питсбърг, с всичките им лични сривове, емоционално прегаряне и абсурди в системата. Но ⚠️ предупреждавам – не е за всеки! Има доста тежки сцени с кръв, операции и реалистични медицински случаи. Ако подобни неща ви напрягат, по-добре го пропуснете. Ако не – сериалът е истинска емоционална бомба.

# 87
Nine Puzzle
Code of Silence
96 Frames
China From Above 3 документален

# 88
Привет.
Къде мога да изгледам Йелоустоун?

# 89
  • Mediterraneo
В Нетфликс. Поне в испанския го има, де, не знам в българския качен ли е. Изобщо, не знам как са нещата с дублаж и субтитри.

Общи условия

Активация на акаунт