Информация за Айкидо за деца

• 253
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, имам конкретен въпрос относно Айкидото. Синът ми който е на 7г. отиде веднъж миналата година и според треньорите се справяше много добре и му прилягаше. Обаче се отказа. Сега е решил пак да ходи. Имам едно притеснение. Възможно ли е да тренират с чорапи? Имам притеснения относно крачетата, че се нацепват нещо когато тренира бос. А и отделно му е студено. Естествено ще говоря с треньора, но все пак ще съм благодарна ако споделят хора с опит.

# 1
  • Пловдив
Едното ми дете тренира айкидо от няколко години. Боси са.
Сега за малки деца не знам дали правят изключение, но при големите има супер дисциплина и няма как някой да каже, че му е студено например и иска с чорапи.
Лятото ходят на лагер в Родопите. Тренират навън на открито и дори ако е студено не прекъсват тренировки и пак са боси.

# 2
Моят син тренира карате. Също тренират боси.
Няма как да му е студено, ако се движи.
Боси са защото се хлъзга на настилката с чорапчета.
Боси са защото така се правят по-лесно позициите и техниките. Тренират се мускулите на краката и ходилата. Имат по добър баланс и също традицията в бойните изкуства е такава. Каляват се също така.
Може да говорите с вашия инструктор да позволи чорапи. Може и да стане, все пак е малко дете, но страховете ви от измръзване са неоснователни.

# 3
Благодаря ви за хубавите отговори 🙂
Ще тръгваме пък ще видим как ще е положението с краката. Ще си бъде бос, тъкмо да се кали малко че има нужда. Много го харесвам този спорт и стига да има желание бих искала да ходи. Идеален е за него, само дето се лигосваше миналата година и не му се ходеше. Ама не искахме да го насилваме. Сега уж иска пък да видим🙂

# 4
Здравейте, имам конкретен въпрос относно Айкидото. Синът ми който е на 7г. отиде веднъж миналата година и според треньорите се справяше много добре и му прилягаше. Обаче се отказа. Сега е решил пак да ходи. Имам едно притеснение. Възможно ли е да тренират с чорапи? Имам притеснения относно крачетата, че се нацепват нещо когато тренира бос. А и отделно му е студено. Естествено ще говоря с треньора, но все пак ще съм благодарна ако споделят хора с опит.

Не може. Първо противоречи на традициите, второ ще му се смеят и трето, ама не и по важност, ще се пързаля и няма да е стабилен.
А краката ще загрубеят и ще свикнат.

# 5
  • Пловдив
Много го харесвам този спорт и стига да има желание бих искала да ходи.
Само една малка корекция с най-добри чувства, понеже и аз наричах айкидото спорт. Айкидото не е спорт, а изкуство. Поради тази причина няма състезания и турнири. Питала съм детето защо няма, понеже аз съм много далече от това и той ми обясни, че няма как да се бият наистина, защото ще се потрошат, а е с партниране, т.е изпълняваш нещо си и другия ти партнира. Така се явяват и за колани. Изпълняват някакви положения и им дават следващ колан. Аз за съжаление никога не съм присъствала, защото моя като тръгна на айкидо, беше голям и ходи сам и много искам да го гледам, ама той не ме иска 😂
Дано му хареса на детето! Има какво да се научи от айкидо!

# 6
Това е малко дрън, дрън, с извинение. Дали ще е спорт, изкуство или философия зависи от това как се тренира и как се възприема. За нас, западняците, си е спорт. Хубав спорт, без много травми и без много натоварване, развива много неща, но е с много слабо приложен ефект (за самоотбрана), ако това има значение.

# 7
Ket_G да, точно за това го харесвам. Тези неща които казахте.🙂 Извинявам се за грешката

# 8
Моят син е тренирал с противохлъзгащи чорапи когато беше малък. После сам се отказа и тренираше бос.

Общи условия

Активация на акаунт