Отговори
# 90
Вал,ако се беше оженил за Суна,щеше да си продължи с Пелинче,Суна щеше да е в някой ъгъл забравена,Ферит щеше да се люшка между чувствата и невъзможната любов с балдъзата.Накрая щеше да намери начин да се разведе и щеше да свърши до кофата за боклук без да се оглежда за "спасител" от сорта на втора употреба адвокатки пишещи се и психоложки.
Аз някакси не го вярвам,че щеше да продължи с Пелин
При Пелин той ходеше само тогава,когато беше наранен,обруган и неразбран
Връзката му с нея беше необходима,за нещо като доказателство,че той е обичан и боготворен
През цялото време  се люшкаше между желанието за протест и силната му привързаност и навик да се подчинява с желанията на дядо му и семейството
Маската на Ферит Корхан добре прикриваше истинската му същност.Дори и Пелин,която е била с него три години не го е опознала и не е успяла да разбере що за човек е Ферит
Тази маска беше свалена само от Сейран

# 91
Добро утро, момичета! Simple Smile
По темата, повдигната от VAL:
Има разлика между: привличане, влюбване и любов.
1. Привличането е мимолетно, понякога става от пръв поглед; не желае ангажимент; жадува за физическа близост, иначе интересът се губи; предизвиква ревност и мания, защото е властно и недоверчиво; ръководи се от импулсивни емоции, крие смущения - все едно ходим по разклатена земя; има ограничен период от време.
2. Влюбването, което някои определят и като привличане (според мен не  едно и също), не е едноактен процес.
Изследвания показват,че е процес и има обикновено седем етапа.
https://danielachervenakovatherapy.com/7-%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
3. Любовта е постепенен процес, търпи промени; изисква ангажираност един от друг и не зависи задължително от физическата близост; в нея има разбиране и доверие, тя расте с приятелството; любовта знае, че никой не е перфектен и затова прощава; затова казват, че е силна и безгранична.
Това, разбира се, са чисто теоретични разграничения, изведени от наблюдения и експерименти. Но, така или иначе, ориентират в отношенията. При нашите герои имаше и фамилна обремененост от семейни извращения, така че единият се съпротивляваше, а другият играеше на Дон Жуан. Като прибавим и резките и необяснени смени в сценарните решения..., за мен имаше чар в първи сезон, а после се редуваха измъчени отношения... та накрая се питах - любов ли е това.

# 92
Вал, съгласна съм с теб до някъде! За мен обаче, Пелин много добре познаваше Ферит, защото всичките и опити за манипулиране бяха успешни! Умрялата риба беше вечната жертва и така добре му набиваше в главата как за нея той е всичко и т.н.

# 93
BELL,права си,тя го манипулираше доста успешно
Но не беше само тя
Всички го правеха,всички го гледаха в очите и го използваха,знаейки ,че той ще се раздаде за тях
Помните ли как се правеше на весел шут и в момента,в който си тръгне изплуваше истинската му загриженост
Сейран това видя,това опозна
Затова казвам,че тя единствена познаваше истинския Ферит

# 94
...ако Ферит се беше сгодил за Суна и след това види, че Сейран ще му е бълдъза, как ли щеше да протече по-нататък сценарият?
Дали пък нямаше да си случи това, което беше показано в един друг сериал отпреди години - "Незабравима"?

# 95
Още разкошни кадри на Афи от Based.
✨🌹🤍🧿
https://www.instagram.com/p/DJyhfp3CcFZ/?img_index=4&igsh=aDF4NmEyZmtmeWV3

# 96
Прекрасна Афито Heart Eyes

Общо взето, кой каквото е видял на първо гледане, това вижда и сега Stuck Out Tongue Winking Eye
Само искам да внеса пояснение, че изразът "Антепски фъстък" се използва и за "момиче от Антеп", но не в особено уважително отношение. Навремето беше обяснено в темата, но пак който иска, не го е прочел.

# 97
Здравейте  Hug  Hug  Hug
Ив  мерси за новата доза красота с Афра   Flowers Hibiscus
Милна  да съвсем вероятно можеше да се случи нещо от сорта като в "Незабравима" ако Ферит все пак се беше сгодил за Суна.Със сигурност след като видеше Сейран нямаше да може да се въздържи да не се заиграе с балдъзата  и може би щеше да се случи даже и още по-голяма драма от тази която се случи в сериала.Ферит хем я хареса хем и му стана интересна тази сладурка от Антеп която хич не беше заинтригувана ,че "невероятният" Ферит Корхан я е заговорил.  Simple Smile
Еве аз понеже в началото на сериала не бях с вас и почнах доста по късно да ви чета така че това значение на "антепски фъстък": не съм го знаела. Е в такъв случай Сейран съвсем възможно е могла да си помисли ,че Ферит използва израза в негативния му смисъл и затова да се ядоса толкова.Хм трябва да го погледна пак първия епизод ,но доколкото си спомням Ферит имаше доста нагличка и сваляческа физиономия като го каза това за антепския фъстък и предполагам ,че точно го използва за свалка ,а не в негативния смисъл ,защото после доста заинтересувано гледаше Сейран докато тя говореше с майстора. Thinking
Вал  и според мен Сейран единствена познаваше Ферит и той само нея допусна толкова близо до себе си и и се довери защото се влюби в нея ,а тя се влюби в него и се получи една много красива история между тях двамата въпреки всичките опити за вмешателство от роднини и разни  бивши ,настоящи и бъдещи мераклийки на Ферит.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 13:29 от Eny87

# 98
не си права,Еве
ще се помъча с всички сили да харесам това,което не и хареса тогава в Сейран и да видя злините,които Ферит и причини
Защото добрините съм ги видяла

# 99
Вал, няма нужда човек да се напъва чак толкова. Все пак сериалите са за забавление и отмора, нали?
То в нашия сериал това беше кауза пердута, ама както и да е Grinning
Друго да кажа. Ако Ферит се беше оженил за Суна, нищо нямаше да се случи между него и Сейран. Който мисли обратното, пак не е гледал внимателно и не е разбрал каква е Сейран.
Ферит имаше много добри черти, не може да му се отрече, но заедно с тях и такива, които ме караха от време на време да искам да му ударя един зад врата. Сейран понякога беше твърде рязка, може би и груба на моменти, също признавам и това. Но зад всяко нейно такова действие стоеше насрещна реакция, която я предизвиква. Аз Сейран най-много не я харесвах когато утешаваше Ферит в болницата при бременната риба и събитията около случката. Също никак не я харесвах и когато се бореше за нерешителния Ферит, неспособен да направи избор между нея и Дияр. И който ми каже сега, че разбира Ферит, или се е опитвал да го разбере, да си спомни, че на същото е била подложена и Сейран, да не кажа дори на много по-лошо, но момичето си взе решения сама за себе си и стоеше зад тях.

Ени, точно в този смисъл се използва Антепския фъстък, като момиче за свалка. Сейран затова се ядоса толкова и го попита да не е пиян. Иначе защо ще се ядосва, ако човекът пита за фъстъци в магазин за същите, нали?

# 100
Еве,абсолютно точен коментар.
+1 от мен Hands Clap

# 101
мисля, че ако Ферит се бе оженил за Суна, тя щеше да се съгласи за Пелин, защото тя искаше господство в имението и пари, другото не я интересуваше, тя не искаше да обича мъжа си, той за нея означаваше само богатство и власт.
Когато Ферит види, че Сейран е балдъзата му (не съм запозната с филма, за който споменавате), но мисля, че с времето щеше да направи сравнение между Суна и Сейран (тя нямаше да е така ядосана, може би, но здравомислеща, изящна, умна) и да се разведе, да иска да е с нея и да се бори да я спечели. Щеше да откаже да бъде близък със Суна и нямаше да имат дете, защото още на сватбата идеята за развод щеше да се утвърдила в него, както и бе, когато майка му му я даде. Но сега причината щеше да е не свободата му, а Сейран.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 14:52 от ani.zaiche

# 102
Незабравима не съм гледала,но предполагам,че комшиите са се сетили да направят сериал по такъв сюжет
Изобщо и не съм си помислила,че Сейран щеше да иска да има нещо общо с Ферит,ако той е женен за сестра и
Тя трудно го прие като неин мъж,какво осттава да го има за любовник
Не,не,не
Но щеше да има драма,много по-голяма от тази,която ни показаха
Както и да е.....Преминавам натам
Еве,за развлечение гледам ромкоми.Който ми хареса-по няколко пъти
Тук,в този сериал намирам върху какво да размишлявам и да правя анализи
И това е удоволствието,което Рибарчето ми дава като негов фен

# 103
Възможно е и това
Идва ми наум,че може и да се обиди,за това,че той я помисли за продавачка
Факт е обаче,че беше груба
Вал, според мен Сейран се държа така, защото поведението на Ферит премина границата що се отнася за момиче от Антеп. Тя просто реагира,  за да му покаже, че поведението му е неприемливо и дори обидно. Така го почувствах още първия път когато гледах.

# 104
Здравейте, момичета!
Искам да попитам нещо. Някой следи ли какво се случва с другите сериали на ОГМ. Те само бездомните и кралят ли останаха? Знае ли се дали рейтингите им падат? Не,че искам да съм злобна,но след като провалиха и опетниха златното момче, смятам, че заслужават провал. Ей така за наказание и за да има справедливост Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт