Медицински университет - Тема 3

• 46 546
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Много неща ви чакат за съжаление.
Университетите са печатница за пари и дипломи.
 За съжаление навсякъде има човек на някого, та в шести курс да не се учудваме как маминото синче има шестици на всички държавни изпити, па не е стъпвал на лекции.

# 691
  • БУРГАС
Ужас, не искам да го повярвам, такива хора да ни лекуват. Аз съм изумена и как влизат деца с 3ки. Та те тези изпити не вземат с нормална оценка, после как ще се справят с още по трудни изпити. Трябва някаква граница поне 4,50 на приемен изпит за медицина!

# 692
Успокойте малко топката.
Почти на всички изпити току гръмне някой "скандал" с грешна задача. От 4 клас, та до ДЗИ и кандидатстудентските.
Личното ми мнение е, че точно такива задачи отсяват. Просто неразбралите са по-кресливи и веднага вдигат вой, че задачата е "грешна". Конкретно в МУ Сф са толкова задремали, че не успяват да се справят и да си отстояват, ми приклякат на кресливите и за да няма големи скандали се взимат някакви такива глупави решения. В МУ Сф по принцип спят дълбок сън, много са назад във времето и тук реагират по-скоро страхливо.
На ваше място бих пращала смело до телевизии с настояване за пълно оценяване. Ма някои неразбрали задачата-ами да са я разбрали. Както някой написа напред-чака ги още много учене на сложни неща и е хубаво да са разбрали, ако ли не са-да опитат догодина пак, ако искат.
Като родител на студент, класиран още на предварителни изпити и почти самоподготвил се ви го казвам. Връзкарите не са баш на тези изпити, ще го разберете на по-късен етап кои са точно. И тези с тройките не драпат да са точно лекари, така че и от тях не се притеснявайте.
Пускайте смело да им подпалите малко по д-то. Аман от вечно неразбрали тази или онази задача да пискат, че е грешна.
ПП. в момента тече тежка сесия, повярвайте, децата, които в момента учат и още не са поддали, упорити са и полагат ужасно много усилия заради нас, като общество. Още не са покварени, с чиста вяра и отворено сърце са. И могат. Изключителни деца са. В МУ Сф просто са едни от най-тъпо поставените изпитни сесии също, до никое време, цяло лято изпити, после следват стажове. Трудни заверки с онези стари книжки, едни хартии, една тежка бюрокрация е все още там, за елементарни неща. Затова ви казвам, че спят зимен сън, и трябва да бъдат ръчкани според мен постоянно.
ППП. с тройки не знам някой да е влизал в софийския конкретно, ако е имало такъв, е било някакво изключение с петнайсто класиране поради незаети квоти. Такива после отпадат. Не отпадат неслучайните-деца на този или онзи, с влачени изпити години, но пак ви казвам, те не се целят да стават лекари точно, така че...

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 07:50 от фаастък

# 693
Сега в създалата се безумна ситуация, какво очаквате да се случи с баловете, ще се покачат ли драстично. Няма как да има нов изпит, така че кой каквото е писал.

# 694
  • Варненска клюкарка
Ако ще правите нещо, го правете по-бързо, защото класирането ще излезе до седмица и тогава нищо повече няма да може да се помръдне, ако изобщо би било възможно и сега де.
Мисля като Фаастък, това не е корупция, а следствие от блеене и по-кресливи родители. Наистина на много изпити гръмва по някой скандал, наскоро имаше с НВО  по БЕЛ но така както гръмна, имаше възмутени учители в сутрешните блокове на телевизиите да обясняват недомислицата, така и безславно утихна всичко. Преди години на НВО на сина ми промениха оценяването на задача по математика, драстично  свалиха точките за нея, макар че все пак имаше деца, които я бяха я решили. Беше последната, най сложната с подусловия и обявена като носеща най-много точки - децат много време и бяха и отделили, но с намалянето на точките за нея пиха една студена вода въпреки че някои се бяха справили. Обикаляха родители и учители по медии но все тая.
Приемът в  МУСофия е обвит в такава мъгла, на национално ниво пък БЕЛ допълнително прави нещата непрозрачни, че с достатъчно пари и правилни познати изобщо няма да им е трудно да вкарат когото си щат без да насочват вниманието към изпита по такъв каруцарски начин. Не е корупция а недоглеждане и прибързано взето решение.

marinadp най-горе ви спомена че схемите и корупцията ще ги усетите в по-горните курсове по друг начин, няма университет без това, а вероятно схемите в София са най-големи.

# 695
Аз вече писах на ректора, това ме посъветваха вчера и по телефона на кск даден. Повече писма, повече внимание ще обърнат. Може нищо да не стане, ама да не ни взимат за картофи. Пишем го към житейските уроци.

# 696
  • София
Гледам първо класиране на Тракийския университет. Всичките 63 бройки ДП /54+9 под условие/ са в общото класиране, без никаква индикация кои са под условие. Най-вероятно тези с най-нисък бал ще са под условие, но очаквах това да е индикирано по някакъв начин.
Който е кандидатствал в СУ, там има ли някаква индикация при заявяване на желанията? Примерно под условие да е отделно желание?

# 697
Напълно подкрепям фаастък - по-кресливите печелят!

И Беллора - действайте бързо.
Не само до ректора - пращайте същото пимо до МОН и до която медия се сетите - телевизии, но не забравяйте и сайтовете - преди години след разследване на offnews за СМГ, МОН направи разни промени.

# 698
Напълно подкрепям фаастък - по-кресливите печелят!

И Беллора - действайте бързо.
Не само до ректора - пращайте същото пимо до МОН и до която медия се сетите - телевизии, но не забравяйте и сайтовете - преди години след разследване на offnews за СМГ, МОН направи разни промени.

Аз също писах до Ректора. Ще изпратя мейл и до МОН. Мисля си, че ако повече хора пишем и възразим може и да ни обърнат внимание.

# 699
Влизам само да напиша, че отговор нямам, майката на съученик, която вчера е писала, също няма. Имаше коментари поне 10 броя под новината за изпита по химия на фейсбук страницата на университета, която новина  вече я няма  - вижда се като последна предпоследната новина. Замитат и мълчат. Което значи само едно - гузни са и не знаят какво да напишат.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 11:35 от Cygnus

# 700
Гледам първо класиране на Тракийския университет. Всичките 63 бройки ДП /54+9 под условие/ са в общото класиране, без никаква индикация кои са под условие. Най-вероятно тези с най-нисък бал ще са под условие, но очаквах това да е индикирано по някакъв начин.
Който е кандидатствал в СУ, там има ли някаква индикация при заявяване на желанията? Примерно под условие да е отделно желание?
В СУ имаше отделни опции за ДП, ДП под условие, платено и платено под условие. Дъщеря ми е приета в Тракийския университет, утре ще я запишем докато изчакваме останалите резултати. Ще попитам как е. Надявам се да не е по ред на записване☹, а по бал.

# 701
Аз също пратих писмо до ръководството, но не се престраших за  медиите. Може би там ни е грешката.
Не мога да се пречупя за интервюта Simple Smile. Девойката пък съвсем...

-лирично отклонение-
Не съм убедена, че поведение на МУ е продиктувано само от чиста проба некадърност в организацията и недоглеждане. Но съм съгласна, че тепърва децата, които не идват от лекарско съсловие и не са блестящи (макар за мен всичко над 5,50 е невероятен успех по такива далечни за мен предмети и дисциплини) ще се сблъскат с шуробаджанащина, корупция и т.н., но да сме реалисти - това се случва навсякъде по света, дори в белите държави. Това което винаги ще ме дразни е, че колкото и да протестират хората ВИНАГИ остава едно усещане за липса на законност, което деморализира всички.

# 702
  • София
atolgi, мерси! Точно така предполагах, че ще бъде и затова се изненадах за Тракийския. Пиши като научиш подробности, моля! Предполагам ще е интересно за всички. Честито за приема! И дъщеря ми навремето избра него като резервен вариант.

# 703
Аз също пратих писмо до ръководството, но не се престраших за  медиите. Може би там ни е грешката.
Не мога да се пречупя за интервюта Simple Smile. Девойката пък съвсем...
Пак пиша, медиите не са само телевизиите. Пишете на информационните сайтове - там не се дават интервюта, поне не на живо. Обикновено като получат сигнал, проверяват информацията и пускат своя статия. Може да поискате да не пишат името Ви - може само инициали или дори да го сменят.
Независимите сайтове са: offnews, frognews, actualno, mediapool, sega, clubz, dnevnik.
От ТВ - Евроком, и до някъде 7/8 - по-специално водещите Крум Савов и Катя Илиева.

Когато получат сигнал, медиите пишат писмо до другата страна, в случая МУ-София и на тях им отговарят.

Подписах подписката.

# 704
https://mu-sofia.bg/wp-content/uploads/2025/07/Protokol_1_01072025.pdf
Има вече официално становище. Странно, че заседанието е с днешна дата, съобщенията в пощите на кандидатите от вчера. Тотална излагация! Неясни аргументи, странни НЕ-та с големи букви в официален документ…

Общи условия

Активация на акаунт