астигматизъм дете

• 530
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, дъщеря ми е на 8 и преди 6 месеца отидохме на очен профилактично за първи път. Изненадах се и се изплаших от резултатите, защото нямаше никакви оплаквания от нейна страна. Живеем в Англия и нямахме право на втори преглед чак след 6 месеца. Вчера беше втория преглед (през това време намалихме много екранното време) и резултатите са различни с това, че вече и двете очи са с астигматизъм как е възможно за 6 месеца такава промяна? Изпиваха й очила за 300£ които щели да подобрят нещата, но не смея да им се доверя. Моля ако има запознати да ми обяснят как е възможно такава разлика к наистина ли очилата биха подобрили очите й. Притеснявам се, че ако нещо е сгрешено може да стане по зле. Първата снимка е по старата, а втората (светлата) е от сега.

# 1
Аз съм с астигматизъм - не мога без очила.
Нося ги от 16 годишна.
Не мъчете детето - оставете го да носи очила.

# 2
  • Melmak
Купувайте очилата, аз съм била с астигматизъм целия си живот, ужас е, ако не се коригира. Детето не знае, че не вижда. На нейните години също и аз не знаех. Докато не ме заведоха на лекар. Не я мъчете, наистина. Ужасно е да си с некоригирано зрение, а да имаш нужда.

# 3
Аз съм с астигматизъм и градусите ми се променят с времето.

# 4
Аз била на 2-3 като на лявото око ми откриват астигматизъм, на дясното + диоптри. Носих си очила, не мога да кажа дали е имало подобрение, според мен, все пак съм била дете. Но към 10-2 ни казаха да играя на игри (следят патки и стрелях по тях, като закривам дясното. Но това беше ужасно, създаваше дискомфорт и главоболие, но истината е, че тогава за има няма 2 месеца нещата се оправиха доста на това с астигматизма. В момента си нося лещи, от тези игри до момента астигматизма не е мръднал🙂

Общи условия

Активация на акаунт