Не мога да я забравя, много ми липсва...

• 3 603
  • 44
  •   1
Отговори
Здравейте, никога не съм мислел че ще пиша тук, но ето...
Разделих се с приятелката ми преди около месец и всеки ден се обвинявам и не спирам да мисля за нея...
Ето я и моята история:
Един нормален ден след работа излезнах навън с приятели и я видях и се влюбих от пръв поглед, без да съм го очаквал, искал или нещо подобно но тя беше обвързана тогава и нищо не направих, след време разбрах че е свободна и й писах и всичко започна...
Тя за мен беше изпратена от ангелите, най милото, най красивото, най доброто момиче което съм срещал...
Връзката ни продължи почти 3 години, години изпълнени със радост, смях, тъга и всичко останало, споделях й всичко, тя беше моята опора, както и аз нейната, но последните месеци всичко тръгна назад, тя започна много да ревнува и да прави проблеми че съм харесал някаква снимка на друго момиче или нещо подобно, за тези три години никога не съм си позволил да й изневеря, да изляза с друго момиче или нещо подобно, преместихме се да живеем в друг град но заради родителите й, живеехме в отделни квартири но нищо, пак си бях с нея постоянно, но в течение на времето на мен ми стана тежко в другия град от към работа и наеми и получих оферта за шефски пост в родния ми град, тя ме подкрепи и каза да приема офертата и да се върна и че ще се виждаме постоянно, като почивам аз ще ходя при нея и тя като няма лекции в университета ще си идва.
Всичко беше наред, но тя започна да се заяжда и да добавя момчета в социалните мрежи и да ме кара аз да изчистя моите профили, направих го, изчистих всички и я помолих за същото но тя не се съгласи, каза че заслужавам това, нищо, приех го...
Преди месец се скарахме, понеже съм говорил с моя много добра приятелка към която нямам никакви чувства, тя ми е като психолог, а и е омъжена, но тя не го прие...
Разделихме се, а аз през тези три години правех всичко за нея, лишавах себе си само за да има тя и да не я лишавам от нищо, за мен нейната дума беше закон, каквото и да поиска го правех...
Опитах се няколко пъти да се съберем, правех й подаръци, постоянно ходих в града в който учи, стоях пред тях с часове и нищо..
Аз влезнах в много тежка депресия, спрях да ходя на работа, спрях да ям, започнах всеки ден да пия и да плача по цял ден, всичко ми напомня за нея а тя ме блокира навсякъде и нямах никакъв контакт с нея...
Преди седмица разбрах че е започнала да излиза с мой приятел който се опитваше да ме утешава, но в същото време й е писал, никога не се бяха виждали на живо, излезнали са два пъти и започнали да се държат за ръце и да се целуват, на третото излизане го е поканила в града който учи да спи утях и мисълта че е спал при нея ме изяжда от вътре, защото знам че не е било само спане... За една седмица и три излизания се събраха и вече са заедно, а аз със всеки изминал ден потъвам все повече и повече, моите приятели се опитват да ме накарат да си стъпя на краката но ми е много тежко, има огромна рана в мен която ме убива всеки ден, не спирам да мисля за нея, от две седмици всяка вечер без изключение я сънувам, започнах да се самонаранявам и да мисля всякакви неща с които да приключа живота си, защото не виждам път напред без нея, а тя дори се радва че съм в това състояние...
Не мога да си обясня как толкова бързо продължи напред и започна нова връзка с човек който познава от една седмица, акъла не ми го побира...

Ще се радвам да чуя вашите мнения и съвети какво да направя!

# 1
Нищо, какво да правиш, там нещата са свършили вече.
Дай си малко време, потъгувай.
Ще се появи друго момиче, по-хубаво и по- добро от това.

# 2
Тя не е това,което сте си мислил.
Обичате образа,който сте изградил за нея в главата си,а не реалния човек.
Това ,че толкова бързо е започнала нова връзка - с твой приятел...
Не си струва оплакването и съжалението по подобен тип жена.

# 3
Не сте живели заедно, накрая сте били и в различни градове, обичаш един идеализиран образ на това момиче, който си си изградил за нея. Не е казано, че има виновен за раздялата, вероятно просто не сте били един за друг. Ще срещнеш истинската любов някой ден, която ще е споделена и ще видиш колко по-хубаво може да бъде, от опит ти го казвам.

# 4
Мисли за самоубийство не трябва да допускаш в главата си! 
Момичето явно не е за теб.  Долна постъпка е да тръгне с приятел. След нея няма за какво да съжаляваш.  Радвай се,  че я видя каква е преди брак и деца. В момента ти е много гадно, но и това ще мине,  ще ти остане този житейски  урок.
Не спирай да работиш! Покажи на всички,  че се развиваш, продължаваш напред и не се унижавай повече да я търсиш и мислиш за нея. Не заслужава!

# 5
  • София
Ако е истина написаното се радвай, че си приключил с човек, който те кара да зарежеш най-добрата си приятелка!
След време ще срещнеш стойностен човек и ще се чудиш на страданието си към тази жена.

# 6
  • SF
Ами всяка раздяла е тъжна и трудна поне за единия, ако не и за двамата. Не се натискай, защото така я отвращаваш още повече. Изживей си мъката, запази си хубавите спомени и като пораснете малко, ще си имате нови, по-хубави връзки.
Тази ми звучи като детинска - профилите, лайкванията на чужди снимки, кой с кого си писал.
По принцип връзка от различни градове, връзка от разстояние е трудна работа и не е за всеки. И аз имам приятелки, които са разделени с партньорите си и връзките им имат някои проблеми, свързани с това.
Жалко, ако наред с любовта си допуснал и работата да ти пострада.   Не е лошо да се съобразим с партньора си и да изпуснем добра оферта или позиция, но заради някакво гадже, което не те иска да си проваляш доходите и професията, не е много зряло.
А ние жените си харесваме зрелите мъже.

# 7
"Разделихме се, а аз през тези три години правех всичко за нея, лишавах себе си само за да има тя и да не я лишавам от нищо, за мен нейната дума беше закон, каквото и да поиска го правех..."

Приятел, поставил си я на пиедестал, пренебрегнал си себе си, превърнал си се в слуга, неин придатък и съответно си омръзнал. Често допускана грешка от много мъже, връзката е партньорство между равнопоставени партньори, а не единия да е слуга и безгласна буква. Това ти е грешката, от тук нататък гледай да не я повтаряш със следващата.
Другото всички сме минали през това, боли, гадно е, имаш чувството, че животът ти е приключил, но не е. След години даже ми е смешно как съм се впрягал след като ме заряза първата ми любов, въпреки че тогава се чувствах както тебе. Ще мине, ще намериш друга, животът е такъв. Но запомни какво съм ти писал по-нагоре, не ги слушай кво пишат жените, всяка иска носене на ръце, но превърнеш ли се в слуга и безгласна буква, те чака същият краен резултат.

# 8
  • Out of the Mix
Горкият...Joy

Поредният мазохист.

Не е от възрастта, с годините въобще няма гаранция дали ще "обръгне".

До характер и потенциал е, багаж ако щеш.

Някои толкова си могат.

Ако не се заобичаш и цениш, няма кой.

# 9
Това момиче си е било поставило за цел да те тероризира и унижава още от самото начало, даже с това, че ти е трябвало да си чистиш контактите, но не и тя. Хайде сега ти ми кажи: това качествен човек ли е, това жената за теб ли е била? Струвало ли си е да се бориш за нея и да тъгуваш за нея?

Здравословната реакция е да й се ядосаш, ама много. Да видиш, че само те е тъпкала, не те е обичала, поне не и след идиличното начало. Причината може да е, че ти си се оставил да те тъпче и не си поставил никакви граници на този терор, а тя е имала склонност да се възползва.

Виж, жената търси в мъжа опора, мъжът трябва да я респектира, тя трябва да може да го уважава. Той не трябва да допуска тя да му се качи на главата и там да играе хоро, защото самата тя няма да го уважава. Не е твоя вината, и двамата сте подходили погрешно в тази връзка.

Разтревожих се от това, което пишеш за депресията си. Ако наистина нещата са толкова сериозни, колкото ги описваш, няма да можеш просто да се стегнеш и всичко да отмине. Иди на психиатър, да ти изпише някакво лечение, да ти мине и си продължи живота. Не съжалявай за тази жена, тя не го заслужава. Гледай да развиеш здравословно самоуважение, за да ти потръгне повече следващият път.

# 10
Това в първия пост звучи лабилно, по принцип такива хора не са особено предпочитани за партньори. Ама това май и в предишна тема го писах.
Тежка депресия, не ял, не спал, спрял да ходи на работа, започнал да пие и какво още беше - това е медицински проблем, за който никоя бивша няма вина.

# 11
Авторе, не си единственият преживял такова нещо. Такива неща се случват постоянно. На теб ти трябва време, още много време да се съвземеш и да я забравиш. Не става за 3, дори за 5 месеца при някои.
Отрежи всякакви социални мрежи, избягвай  всеки контакт с нея, зачеркни я отвсякъде и с времето ще се получи.
Нямаш избор, за съжаление.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 10:04 от happy doc

# 12
Знам, че ти е трудно, но прекрати всякакъв контакт с нея и не търси информация за това какво прави. Ако разбере в какво състояние си, още повече ще й паднеш в очите.

От всичко описано се вижда, че не е била жената за теб. Ще ти е трудно за известно време, затова намери доверени хора, на които да се опреш. Грижи се за себе си и като първа стъпка може би е добре да отидеш на лекар да ти даде нещо за успокоение и апетит. Разговор с психолог/психиатър също ще ти е от полза.

Животът е кратък и ценен, не си струва да го пилееш, заради грешните хора! Горе главата!

# 13
Изкарай емоцията, пореви, ядосай се, самосъжали се. И натам.
Животът е пълен с хора и хубости.

# 14
  • София

започнах да се самонаранявам и да мисля всякакви неща с които да приключа живота си, защото не виждам път напред без нея, а тя дори се радва че съм в това състояние...

Ще се радвам да чуя вашите мнения и съвети какво да направя!

Авторе, разбирам колко страдаш. Повечето хора сме минали през трудни раздели и знаем колко е мъчително. Минаваме през всички етапи на скърбенето /един от които е депресията/ и след време болката отшумява.

Но това, което описваш в горните редове, са симптоми на клинична депресия,  при която е наложително посещение при психиатър. Той ще прецени дали имаш нужда от медикаменти, след което е препоръчително да продължиш с психотерапия.

Сигурна съм, че можеш да се справиш, но точно сега имаш нужда от професионална помощ.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 08:43 от Лиа

Общи условия

Активация на акаунт