Неравномерен пулс

• 688
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, от седмица съм с неравномерен пулс. Щом измеря кръвното апарата ми пищи, аи усещам пулса си в гърлото и гърдите, усеща се че нещо не е както трябва.
В понеделнкк ходих до ЛЛ направи кардиограма, имало изменение на горни ... систол... не запомних добре. Пусна ми хормон ТСХ, резултата ми е 1.62. Днес се чух по телефона с него, каза ми да не се приреснявам, в началото юни при кардиоложката ми, за да ми изпише бетаблокер.
Страх ме е, че ми е увредено сърцето, някакви съвети Sad

# 1
  • София
Ако имаш от новите смартфони, си изтегли приложение за следене на пулса. Аз имам такова и си го меря всеки ден в определен час.
Още по-добре, ако имаш смарт часовник.

# 2
Без кардиограма не може да се каже нищо. Като помощ - вземи си магнезий и пий поне по 400 мг. Сигурно ще ти помогне, ако не, няма да ти навреди. Също достатъчно сън ти трябва. За цигари и алкохол не споменавам, ясно е, че вредят.

П.П. Сега видях, че имаш ЕКГ. Кардиолог трябва да я разчете, ЛЛ не са такива специалисти.

# 3
Съня ми липсва, нямам спокойствието да се наспя както трябва. И може и от това да е, но най-добре ще знам след консулта с кардиолога.
ЛЛ в началото на юни каза, че ще ми даде направление и да го посетя.

Като цяло ми се струва, че е истина това което казват - стрес, безсъние, умора ... всичко това е в корена на всички болести.

Благодаря много за съветите

# 4
Да, от личен опит ти казвам за съня.

# 5
При жените екстрасистулите може да са от прекалени емоции, а при всички хора - от преумора. Но за да се реши, че е това, трябва да минеш през изследвания, не е само кардиограмата и щитовидната жлеза. Спомням си навремето, като ми бяха малки децата, бях луднала, недоспала и преуморена. Кардиологът ме насочи към  5-6 изследвания и чак когато всичко се оказа б.о., тогава дойде извод за недоспиване и стрес.
Ти започни от сега да си почиваш повече и опитай малко да се дистанцираш от ежедневните проблеми.

# 6
И пробвай първо с магнезий, преди бетаблокер.

# 7
Ако имаш проблеми със съня приемай за кратко мелатонин.
Почни магнезия сега, не чакай прегледа - той няма да повлияе кардиограмата.
Да не пиеш много кафе и кола?

# 8
Здравей, кафе само сутрин.
В сряда съм на кардиолог, ще стане ясно какво ще правя.
 Онзи ден пак се прояви по силен пулса от обикновенно, отидох до спешен. Там ме посрещнаха да се подготвя за болница, било аритмия по думите ми. Избягах. Замитиса ми на пътеки ....
Имам мелатонин за сън, мъжа ми ги пи преди време, ще взема да видим дали съня няма да се повлияе.
Благодаря

# 9
  • София
Както са писали вече, започвай с магнезия. Но 400 е малко. Пробвай с 3х400 за 10 дни, след това 2х400 пак за 10 дни, и накрая по 400 на ден.
Ако предложат да поставят холтер, не отказвай.

# 10
Някои форми на Магнезий действат разхлабващо, да се има предвид при високи дози.

# 11
Здравейте отново, мина прегледа при кардиолог.
Продължавам си терапията с хапчетата за кръвно от преди. Сърцето е добре, отклонението се дължи на неблагоприятен период на безкойството. Кардиоложката ме успокой, че е нормално и за моите години.
За сега съм спокойна, следва преглед и при ендокринолог. Не е спешно, а тук е вече за килограмите, които оставих да се натрупат.

Благодаря много, благодаря за подкрепата и отзивите и съветите.

# 12
Точно за безпокойство помага магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт