Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 18 377
  • 312
  •   2
Отговори
# 270
  • Бургас
Diavolo, аз го гледам.
Страхотен, леко откачен сериал, но се замисля човек наистина!
Отговорът на въпросите ти е Да.

# 271
Аз също го гледам, не ми е кой знае какво, но става за гледане.
Просто този стил на създателите ме изнервя на моменти, прекалено бавно се движи повествованието.

Днес изгледах и първите 2 епизода на новият сезон на Станни Неща, ами... изгледах ги защото ме мързеше да правя нещо друго, средна работа ми е и много клишета има в сериала.

# 272
  • София
"Нещата"... Изгледах първите 2. Чакането наистина си е струвало.
Понеже в "Странната" тема не е писано от 6 ноември, дописвам още нещичко тук. Ще сложа и линк към цялата статия, има леки спойлери в нея само в едно направление (срещите на Макс, Моли и Хенри). Т.е. - за текста в уебкафето - си решете сами.

Защо Хенри/Векна се страхува от пещерите в Stranger Things?
Произходът на Векна е описан подробно в театралната постановка Stranger Things: The First Shadow. И пещерите не са случайни. В интервю за Variety създателите на Stranger Things, братята Дъфър, потвърждават връзката между сезон 5 и театралната пиеса.
"Винаги сме имали предвид тази част от историята на Хенри, но изчакахме точния момент, за да я разкажем в сериала. Хубаво е, че най-накрая можем да свържем двете истории", споделят шоурънърите.

https://webcafe.bg/seriali/zashto-henri-vekna-se-strahuva-ot-pes … anger-things.html

# 273
  • София
Едва избутах Таламаска. Ако има втори сезон, аз съм пас.
Явно не се споразумявам с Ан Райс. И Вещиците от Мейфеър зарязах след 2-3 епизода.

# 274
Вещиците ги "оплюх" по - рано в темата аз. Но се накараз да ги изгледам, да съм сигурна, че няма да повторя 😄😄

# 275
  • София
Pluribus взе да ми доскучава. Само на мен ли?
След първоначалната оргинална идея действието сякаш зацикля и започва да копира Матрицата като внушения.

# 276
Аз се отказах след втората серия. Изгледахме The Last Frontier за два дена, но не е фантастика или мистерия, крими, леко драма е.

# 277
  • София
The Copenhagen Test с първи трейлър - ами ако някой друг гледа през очите ви
(в статията има по-скоро преглед на сюжета, отколкото спойлерни изречения - но ако изобщо не щете да знаете какво има да става - не четете.)
https://webcafe.bg/seriali/the-copenhagen-test-s-parvi-treylar-a … ez-ochite-vi.html

# 278
Не харесвам Симу Лиу - има тъпи изказвания. Преди известно време беше казал, че в Холивуд няма достатъчно репрезентация на източно-азиатски актьори. Ами, ок - има цяла огромна индустрия, в която източно-азиатските актьори получават възможност за изява, но той се е заврял в САЩ и иска да му осигурят квота.

# 279
В Ю туб ми излизат реклами на анимирани сериали на Нетфликс, за индийската митология - по-специално за аватарите на бог Вишну:

След като изгледах Баахубали, всъщност ми се гледа - може да си потърся сериалите.

# 280
  • София
Stranger Things се доближава до финалните си епизоди, a Netflix разпалват нетърпението с пресен трейлър за тях.
Той се фокусира изцяло върху т.нар. Volume 2 на пети сезон. И както може да предположите, трейлърът е изпълнен с множество спойлери от излезлия в края на ноември Volume 1. Гледайте с едно наум!

"Умреш ли ти, умирам и аз": Stranger Things с трейлър за коледните епизоди
Webcafe 16.12.2025,
https://webcafe.bg/seriali/umresh-li-ti-umiram-i-az-stranger-thi … nite-epizodi.html

Какво ще се случи в новите епизоди на сериала? В България ще разберем часове след коледния ден.
Заради часовата разлика 3 нови епизода на Stranger Things ще се появят в Netflix в 03:00 ч. сутринта, българско време, на 26 декември.

# 281
  • София
Invasion
сезон 3
https://www.imdb.com/title/tt9737326/

Приклщчи сезон 3 на един от приятните ми сериали. АпълТВ+
Типично СайФай от доброто старо време.

Сладнико-горчив край. Надявам се да видим и 4-ти сезон, защото хем имахме завършек, хем не съвсем.
Приключихме с 'Земята - Ден 1 след нашествието' т.е. извънземните са победени, но дали? Така и не се разкри за тази голяма опасност, която Треванте видя в стените на кораба майка.
А и къде се възнесе Мицуки? Събраха се с Хината, но къде и как? И така и не се разясни напълно за тази уникална връзка, която Мицуки имаше с извънземния разум.
-
Оценка на сезон 3: 7.0 / 6.5
Обща оценка на сериала: 7.5 / 7.0

# 282
  • София
Подновиха сериала Last Samurai Standing за втори сезон
Сценаристът и режисьор Мичихито Фуджи коментира, че той ще е "по-голям и по-добър от първия". Сериозна заявка с оглед на видяното досега.
Първият сезон успя да се изкачи до първото място в световната класация на Netflix за най-гледани чуждоезични сериали. В родната си Япония оглавяваше Топ 10 в продължение на месец.

https://webcafe.bg/seriali/podnoviha-seriala-last-samurai-standi … -vtori-sezon.html

# 283
  • София
Alice in Borderland (2020 - 2025)
сезон 3
https://www.imdb.com/title/tt10795658/

Приключих със сезон 3 на един от любимите ми сериали.
Подразних се от самия финал. Пак имаше американска препратка в стил Скуит Геймс (защо по дяволите?!?!), но като цяло си ми хареса. Не беше на нивото на първите два сезона, но пак е доста над повечето сериали в днешно време. Самите игри не бяха толкова завладяващи и интересни (някои твърде дълги и досадни), липсваха и някои ключови герои, но като цяло си беше доста добре.
Реално имахме една малко по-различна концепция. Главните герои вече събудили се от комата, след падналия метеорит в Токио, бяха придобили нещо като състояние на колективна психическа криза. И новата 'граница' е своеобразна манифестация на техния посттравматичен стрес (ПТСР). Не случайно и новите игри бяха базирани изключително върху техните лични кошмари, както и върху техните най-дълбоки и неизлекувани травми. Но разбира се всичко това остава част от това т.нар. 'Чистилище' - състояние между живота и смъртта и че можеш да се озовеш там след преживяване близо до смъртта, както и да получиш втори шанс.
Хареса ми включването на Жокера, като картата на хаоса.
Доволен съм от щастливия край за Арису и Усаги.
-
Оценка на сезон 3: 7.5 / 7.0
Цялостна оценка на сериала: 8.5 / 8.0

# 284
  • София
Pluribus

Остана последният епизод следващата седмица. Разбира се, сериалът е отдавна подновен.
Продължава да си държи едно равномерно и силно ниво. Много съм доволен. Един от най-добрите сериали за 2025 г.
В предния седми епизод се засегна и темата за самотата и колко силно социални животни са хората.
Харесва ми за всичко е мислено и всеки един детайл е важен и работи за наратива.
Явно в последния епизод Карол и Манусо ще се съберат, но се питам какво от това? Какво толкова могат да измислят (или открият), за да има някакъв ударен край с мощен клифхенгър. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт