https://www.imdb.com/title/tt17220216/
Определено този сезон беше по-добър от първия. Бяха си взели поука от критиките (на мен лично сезон 1 ми хареса, но се усещаше една празнина) и имаше много повече Титани, повече екшън, усещаше се по-големия мащаб и този път вложените милиони си личат.
Дано подновят сериала, но кък момента няма такава новина. Сезонът завърши с клифхенгър и се надявам да видим и трети сезон.
следват спойлери
Имахме култова сцена на спящия Конг.
Сблъсък на Годзила с Titan X
Епичен сблъсък на Конг с Titan X
И маниакален край с огненият демон на небето - Родан! Един от най-емблематичните титани на Тохо.
Семейство Ранда - трагедия през поколенията
Историята на Бил, Кейко, Хироши, Кейт и Кентаро се превръща в емоционалния център на сезона. Смъртта на Хироши е кулминацията на тази линия.
Много ме подразни Кентаро.
Разбирам го, че иска да върне баща си, но тази заигравка с времето може да отключи времеви сривове и парадокси, появата на още титани и глобален апокалипсис.
Хареса ми телепатичната връзка между Кейт Титан Х. Красиво направена.
Хареса ми как майчиния инстинкт надделя над изкуствения контрол от човека.
А полковник Лий Шоу (Кърт Ръсел) продължава да е сърцето и душата на сериала.
край на спойлерите
Този сезон е голямо разширение на идеята за MonsterVerse.
И прави нещо много дръзко - превръща историята за чудовища в история за хора, които не могат да приемат реалността.
НО, голяма част от феновете не искат да гледат пътуване във времето, а просто да гледат Конг, Годзила и останалите титани.
Оценка на сезона: 8
Цялостна оценка на сериала: 7.5
Харесва ми как разказват за създаването на Монарх, историята на младия Бил Ранда, това, че титаните са вплетени в историята на народите (легенди, предсказания). Като цяло линията с децата ми е малко "бля" обаче, нещо не ми достига, хаха. Иначе добре го нареди Лий Хироши, когато се цупеше, след като прочете писмото на Кей. Едва ли не същата ситуация, но той се обиди на майка си.
И нещо не разбрах как си мисли Кентаро, че ще върне Хироши - ще се опита да се свърже с него, докато е долу и да променят бъдещето? Значи те знаят за това, което се случи с Лий или поне за възможността, само дето изобщо не стана ясно. Прото Кентаро каза, че Хироши е бил долу и можело да намери негова версия там??? Може и да успеят, по-натам във филмите няма никой от Ранда мисля, но все пак нямаше никаква логична връзка, откъде му хрумна това.