Прегабин

• 366
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,Как се спира прегабалин 75 приеман веднъж на ден ,в период на няколко години?

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 16:31 от bimbo75

# 1
Постепенно с намаляване на дозата.
Има и по 50 мг, започни така. След известно време, няколко седмици например, се разрежда, през ден, през два.
Ще има някакъв период на адаптация, който със сигурност няма да е много приятен, но така се спира.
Аз лично съм спирала и по-рязко, заради бременност, но честно казано, бяха доста кофти страничните ефекти.

# 2
А защо не се консултирате със специалист?

# 3
почнах да режа 1хапче на две.Вчера такава паник атака ма тресна, иначе няколко дена бяха минимални симптомите на отнемане.Преди няколко години ми беше изписан заедно с АД дуксет пак ,което спрях след година,но оставих Прегабин по 1т.После почнах да го вземам през ден два три няма проблеми. Тука от известно време сам реших да го спирам постепенно и напълно ,но явно ще е голяма битка
Постепенно с намаляване на дозата.
Има и по 50 мг, започни така. След известно време, няколко седмици например, се разрежда, през ден, през два.
Ще има някакъв период на адаптация, който със сигурност няма да е много приятен, но така се спира.
Аз лично съм спирала и по-рязко, заради бременност, но честно казано, бяха доста кофти страничните ефекти.

# 4
Хм, моята Лирика е на капсули и не се реже. Иначе - това е добър вариант.
Но да, борбата ще е много голяма.
Аз затова не се решавам да спирам, защото и без това съм със сериозно тревожно разстройство, освен неврологичните проблеми и ако махна Лирика, ще е супер зле.
Дулоксетин навремето спирах 4 месеца, имах ужасни симптоми на отнемане.
Между другото, симптоми на отнемане се тушират с бензодиазепини, но вече трябва да си говориш с психиатър или невролог по въпроса.

# 5
Не мога си обеся едно,
Когато пия  половинката или цяло хапче вечерта следващия ден се събуждам с някви натрапчиви мисли,отива обяд докато се съвзема после след обяд съм о.к.ако не взема хапчето на следващата сутрин  съм о к, събуждам се без натрапчиви мисли ,в добро настроение ,но взема ли вечерта хапчето,както казах сутрините ми са много кофти.
Хм, моята Лирика е на капсули и не се реже. Иначе - това е добър вариант.
Но да, борбата ще е много голяма.
Аз затова не се решавам да спирам, защото и без това съм със сериозно тревожно разстройство, освен неврологичните проблеми и ако махна Лирика, ще е супер зле.
Дулоксетин навремето спирах 4 месеца, имах ужасни симптоми на отнемане.
Между другото, симптоми на отнемане се тушират с бензодиазепини, но вече трябва да си говориш с психиатър или невролог по въпроса.

# 6
Аз пък съм с идиотските мисли, ако не си пия хапчето 😆.

Общи условия

Активация на акаунт