"Неизвестни" творби на български автори

• 1 328
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Най-красивата страна
,,Белият дявол,,-Христо Калчев
Интересен исторически роман.Чете се на един дъх.
 #BGMammaЧете

# 16
  • София
Христо Ботев - "Ней". Влюбена съм в това стихотворение!

#BGMammaЧете

# 17
Допълвам темата с още един автор, който ми попадна и предстои да прочета негови произведения - Ели Георгиева - Билкарката - "Дафина куцата " . Ако някой я е чел , може да сподели впечатленията си.

#BGMammaЧете

# 18
Stih4eto, книгите на Билкарката са много увлекателни, много хубави, на места плачеш, на места се смееш, на места се усмихваш със сълзи на очите, не можеш да ги оставиш , докато не ги прочетеш. Имам всичките й книги. Чакам с нетърпение да напише и издаде следващата.
Не много известни автори са Ивелина Радионова, Гергана Траянова.

# 19
Сега покрай тези имена ме подсетихте и за още една, мисля неособено забелязвана авторка, която освен че пише има и лична кауза - Йорданка Петкова.

# 20
Първият български детски роман - "Златно сърце" на Калина Малина. Учудва ме, че в училище дори не се споменава, ако и да не се учи. Но за мен трябва да бъде отразявана поне като факт, защото все пак поставя някакво начало, има някакъв исторически контекст...

# 21
Допълвам темата с нови неизвестни за мен заглавия - "Антихрист" и "Търновската царица" на Емилиян Станев. Видяни в друга тема във форума.

# 22
  • Най-красивата страна
На Ели Георгиева -Билкарката четох ,,Чорбаджи Русановите дъщери,,.
На мен ми хареса.Интересна е.

# 23
Няколко от споменатите бяха истински “хит” за времето си, просто сега биват преоткривани
“Хайка за вълци” на Ивайло Петров е знакова за 80-те, Задочните репортажи на Георги Марков бяха издадени в огромен тираж и се купуваха и обсъждаха началото на 90-те, имаше ги в будките даже, много бяха харесвани и популярни.
“Хоро” на Страшимиров се учеше в училище и го има издадено от някогашната “Библиотека за ученика”

Но е много хубаво, че биват преоткривани и трите са прекрасни

Аз като неоткрит бисер бих посочила Кольо Николов с “Облаци от бяла светлина”, хумористичен, дълбок и интересен разказвач.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 12:13 от .Hazel.

Общи условия

Активация на акаунт