Милано и Северна Италия - тема 19

• 27 494
  • 647
  •   1
Отговори
# 615
Уж не беше много късно, преди 19ч, но вече двама бяха легнали в края Simple Smile

По това време вече е тъмно, нормално. А и Алеята на славата остава малко встрани от човекопотока.
За мен по-неприятно беше, че август месец между 20-21 ч. вече си разставяха платките около дуомото...
И като цяло беше неприветливо. Това ни принуди да се приберем в хотела, вместо да си се шляем поне до 23 ч.
А уж зоната около гарата не била препоръчителна. За пореден път отседнахме там и не сме се натъквали на странни типажи или нещо нередно.

# 616
  • Milano
Имаше спящ и в 11ч, когато правих снимките.

По отношение на посочените хостели, погледнах цените на първия - много са високи - гледах цени за двама.
За сравнение мога да кажа, че съм запазила 4* хотел с басейн за приятели от отсрещната страна, който излиза със 100 евро по евтин за две вечери.
Беше промоция, но все пак.

# 617
  • на морския бряг
Здравейте, може ли да ми кажете като е генерална стачка нищо ли няма да се движи? На 28.11. кацам на летище Малпенса , а на 30.11. се връщам и изобщо има ли смисъл да тръгвам за Милано Sad Благодаря!

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 19:25 от aden

# 618
  • Варна

По отношение на посочените хостели, погледнах цените на първия - много са високи - гледах цени за двама.
За сравнение мога да кажа, че съм запазила 4* хотел с басейн за приятели от отсрещната страна, който излиза със 100 евро по евтин за две вечери.

Кой хотел?

# 619
  • Пловдив
Здравейте, в края на януари ще пътуваме с дъщеря ми до Милано, за първи път ще лети със самолет, на 15г е - нали може да напусне страната само с ЛК и пълномощно от баща й, тоест може без паспорт ?

# 620
Здравейте, в края на януари ще пътуваме с дъщеря ми до Милано, за първи път ще лети със самолет, на 15г е - нали може да напусне страната само с ЛК и пълномощно от баща й, тоест може без паспорт ?
Може да

# 621
  • In transit

Кой хотел?
Кажи кои са ти датите и бюджета, може да намерим нещо прилично, като хотел.

# 622
  • Milano

https://www.grandviscontipalace.com/it

Този, 6-8-ми декември за двама 276 евро, а първият хостел е на цена 394 евро за същите дати за двама.

Здравейте, може ли да ми кажете като е генерална стачка нищо ли няма да се движи? На 28.11. кацам на летище Малпенса , а на 30.11. се връщам и изобщо има ли смисъл да тръгвам за Милано Sad Благодаря!

Това никой не може да ви каже.

Стачката обхваща и екипажи, летищен персонал и т.н, като се очакват закъснения и   отменени полети "особено на Малпенса", където ситуацията ще е сред най- критичните според пресата.

Ако самолетът ви пристигне вземетв шатъл не влак (и те стачкуват).
Ако ли не при стачка на Малпенса експрес има заместващи автобуси до Кадорна.

Има и гарантирани часове, погледнете на 1-ва стр.

# 623
  • Варна
До към 300 лв за 22-25 ноември, малко е късно, но ми отмениха направената резервация. За този хотел ми излиза около 750 евро за 3 нощувки. С опция късно настаняване,защото кацам в 21.30ч в Бергамо. Освен хостелите за нискотарифните хотели ми излиза много ниска оценка,което ми е странно.

# 624
  • Milano
Обикновено цените от днес за утре не са ниски.

До 300 лв /150 евро на ден ли? За колко човека?
В Бергамо не ви ли е опция да спите първата нощ?

# 625
  • In transit
До към 300 лв за 22-25 ноември, малко е късно, но ми отмениха направената резервация. За този хотел ми излиза около 750 евро за 3 нощувки. С опция късно настаняване,защото кацам в 21.30ч в Бергамо. Освен хостелите за нискотарифните хотели ми излиза много ниска оценка,което ми е странно.

https://www.hotel-bb.com/en/hotel/bergamo?gps%5Bvalue%5D=45.6941 … ooms-block-scroll

В този хотел цената в момента за първата ти дата е 85 евро за 2ма. Спала съм няколко пъти там, чисто е, стаите са големи, леглото е удобно, душ зоната е малко миниатюрна, но не е болка. Като цяло е много приличен хотел,  топло, близо до гарата, спокоен район и с 24/7 рецепция.
Виж и за целия престой как ще е като цена, гледам, че имат промоция в момента.

# 626
Ние спахме в Бергамо в апартамент, за 3 нощувки платих 370лв. Не е кой знае какво, но имаше баня с тоалетна, спалнята беше удобна. Близо до гарата - пешеходно разстояние около 20мин.

# 627
Това е единствената тема, за която не ми излизат нотификации въпреки отметките.

Все трябва през лупата да я търся...

# 628
Щото е най - готината! Северна Италия, имате ли сняг? Излезе ми във фейса

# 629
  • Milano
При нас беше слънчево. Утре го дават дъжд и нахлуване на студен въздух.
По по-високите места и сняг.

Общи условия

Активация на акаунт