Милано и Северна Италия - тема 19

• 20 084
  • 495
  •   4
Отговори
# 345
  • Milano
Там пък абсурд, ако вали.
Понеже прогнозата е водеща.
Също не е град, който ще препоръчам.

# 346
  • София
Привет, а кой град бихте препоръчали(без деца сме), ако вали? Аз съм набелязала един ден в Бергамо, един ден на езеро Изео и това засега, последният ден не съм го измислила.

# 347
  • Milano
Зависи как вали.

При лошо време, но не потоп избирам музеи или мол - нещо на затворено.
При порои си седя в хотела, ако имат вътрешен басейн, хидромасаж още по-добре.
По Гарда доста имат.

# 348
Изключително точна беше прогнозата на сайта на първия линк, който е на първа страница на темата.

# 349
  • Milano
Следя прогнозата всеки ден не от години, а от десетилетия по тв на един от линковете на първа страница, понеже минава по каналите на Медиасет.
В последните години имам и апликацията.
Случва се нерядко да грешат.

Пример от днес (става въпрос за Милано).
Прогнозата беше за много силен дъжд от 22ч снощи (8.3мм) и т.н. през нощта също.
С жълт код от 21ч.  до полунощ, който става оранжев след това и пак жълт по-късно днес.  .

Прогнозата за днес по часове беше дъжд, на моменти много силен до 14ч, после няколко часа без, след което пак към 16-18ч и пак след 20ч и т.н

Сутринта беше препръскало, под колите беше сухо, след което излезе слънце.
Междувременно ми излезе нотификация за затворени улици и изменени автобусни линии около реките.

Небето над Милано преди малко:

Впоследствие към 17ч. като погледнах прогнозата беше изменена и би трябвало да вали в 22ч и 23ч.

Уважавам мнението ви, но еднократно следене на някой сайт не го прави достоверен на 100%.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 08:32 от regina di cuori

# 350
Изключително точна беше прогнозата на сайта на първия линк, който е на първа страница на темата.

При вас как мина пътуването?
Май повече късмет изкарахте с времето?

# 351
Да, чист късмет беше. Валя през нощта в деня на пристигане и на другия ден до обед. След това времето беше слънчево без да е горещо и много приятно. Изкарахме си чудесно, много спокойно и лежерно. Целта ни не беше да посетим максимален брой обекти, а да си починем, да пием дъълго кафето си и да се разхождаме без да бързаме по китните улици на Милано.Посетихме някои от най- известните забележителности и мога да кажа, че останах възхитена от Пинакотека Брера. Силно я препоръчвам на тези от вас, които ще посетят Милано.
Благодаря на Реджи, на Марулетка / която притеснявах на лични с въпроси/ и на всички, които споделят пътешествията си в темата, защото благодарение на вас бях подготвена и се насладих максимално на този прекрасен град.

# 352
Здравейте. От гара Гарибалди може ли да се стигне до езерото Комо?

# 353
Следя прогнозата всеки ден не от години, а от десетилетия по тв на един от линковете на първа страница, понеже минава по каналите на Медиасет.
В последните години имам и апликацията.
Случва се нерядко да грешат.

Пример от днес (става въпрос за Милано).
Прогнозата беше за много силен дъжд от 22ч снощи (8.3мм) и т.н. през нощта също.
С жълт код от 21ч.  до полунощ, който става оранжев след това и пак жълт по-късно днес.  .
Предупреждение на гражданска защита, залепено на входа:

Прогнозата за днес по часове беше дъжд, на моменти много силен до 14ч, после няколко часа без, след което пак към 16-18ч и пак след 20ч и т.н

Сутринта беше препръскало, под колите беше сухо, след което излезе слънце.
Междувременно ми излезе нотификация за затворени улици и изменени автобусни линии около реките.

Небето над Милано преди малко:

Впоследствие към 17ч. като погледнах прогнозата беше изменена и би трябвало да вали в 22ч и 23ч.

Уважавам мнението ви, но еднократно следене на някой сайт не го прави достоверен на 100%.

Точно, и моята апликация ме предупреждава за “severe rain and thunderstorms”, ама не ѝ вярвам особено много. Проверих за поне 20 града - все кофти прогноза.  Поне жълтите и оранжеви кодове май няма да ги има другата седмица Hands Pray

# 354
  • София
Здравейте. От гара Гарибалди може ли да се стигне до езерото Комо?
Да. На всеки половин час има регионален влак.

# 355
  • Milano
Комо Камерлата не е ли малко далеч? Там спира, ако тръгне от Порта Гарибалди.
Барба да каже.
Виждам, че може да се прекачи за две спирки до Комо Лаго.
По-добре или от Кадорна до Комо Лаго или от Централна гара до Комо Сан Джованни.
Първото е около час, второто - 40мин.

Light, не познаха и за вечерта.😉

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 15:19 от regina di cuori

# 356
  • София
Директните влаковете от Гарибалди спират на Комо Сан Джовани.

# 357
  • Milano
Да, имаш право.
Странно, че зареждайки Комо (всички гари) в сайта на Тренорд излиза само Комо Камерлата, вероятно защото е първа гара.
С точните гари няма проблем.

# 358
Благодаря. А от Комо до другите села как се стига? С кораб или?Да кажем Беладжио, Варена?

# 359
Здравейте,
Моля, ако може някой да ми съдейства с точна и сигурна информация, защото днес цял ден гледам и не съм сигурна дали правилно съм разбрала. Предстои ми в началото на ноември пътуване до Бергамо и ще отседнем в Милано с дъщеря ми, която е на 11г. Имам идея да отделим ден и половина за Милано, 1 ден до Комо, като последния ден полета ни е късен и да се разходим до Бергамо. За първи път се самоорганизирам, малко съм притеснена, но предполагам така ще е първият път. Гледах в сайта на Тренод, като си изтеглих приложението, тук зациклих: исках да взема 3 дневен билет за "всякакъв " транспорт в Ломбардия, за да се регистрирам ми иска телефонен номер италиански, другото, което видях, че деца до 14г. могат да пътуват безплатно стига да са с възрастен, който е с платен билет, но за този вариант, който исках май не може....моля, някой ако може да съдейства.  Благодаря предварително! П.С И разбира се, ако някой има препоръки бих се радвала да чуя

Общи условия

Активация на акаунт