Милано и Северна Италия - тема 19

• 20 223
  • 503
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, в края на септември ще сме за кратко бягство в Бергамо за две нощувки. Хубави полети са и ще имаме някъде три дни пълни.Харесах си езерото Изео, но не намерих много иформация,или не толкова като за другите езера. Видях,че има разходка до остров Монте Изола, но аз малко имам проблем с лодките, дали е дълъг пътя до там?
Идеален избор. Пет минути от Сулцано е  и нищо няма да усетите.Монте Изола е вълшебен езерен остров. От Peschiera може да се разходите пеша до Sensole по крайбрежната алея. Любимо място ми е. Точно там е реализиран проекта на Кристо - Плаващите  кейове. Има хубав ресторант на брега срещу острова. Възможно е фа вземете колела под наем от Peschiera и да обиколитр острова или да го обиколите с лодката. Има регулярно линии.

# 331
  • София
Супер, значи е решено . Не си падам по комерсиални места и това ми изглеждаше приятно Simple Smile

# 332
От Милано за Лугано двупосочни билети ли си купувахте , с часове ли са ? Тъй като минава влака през Комо , има ли възможност да се слезне в Комо да се разгледа и със същия билет в друг час да се прибера в Млано навръщане ?

# 333
Аз взех еднопосочни, но може и двупосочни - мисля, че няма намаление в случая.

Няма фиксирани часове, билетът важи за деня.

На последния ти въпрос не мога да отговоря. И аз се питах същото.
Мисля, че след валидиране на билета почва да тече 4-часов период, през който трябва да стигнеш крайната дестинация (може и 6 часа да са, трябва да се провери), но дали може да се слиза на гари по трасето?!?

# 334
  • Русе
Здравейте! Завърнахме се от нашата тематична Ф1 екскурзия и обещах да споделя информация.
Трите дни използвахме автобус от Siesto maggio до пистата в Монца. Тълпите бяха големи, но автобусите бяха буквално един след друг, много добра организация.
Както написах, нашите билети бяха без определени места и можехме да застанем във всяка зона circulare pratto. Първият ден ни беше за ориентиране и питахме няколко служители на различни постове къде можем да застанем. Хубавото е, че имаше места за сядане дори в свободната зона. Изпържихме се трите дни, защото сянка няма. Някои фенове бяха подготвени с чадъри и постелки, отделно имаше диспенсъри за слънцезащита на няколко места, както и такива за вода, безплатни. Тоалетни имаше навсякъде химически. Няколко зони с храна и бира Хайнекен. Цена на бира 0.5л - 7.50 евро, пица 10,50, порция картофи 6 евро, пържени калмари 12 малка порция и 18 голяма. Това за ориентир. Имаше и разни хамбургери и др, но не сме вземали.
Това се сещам. Ако някой има конкретни въпроси, с радост ще отговоря.

# 335
  • Milano
4  часа след валидиране важи билета между  Италия и Кантон Тичино на отиване на Тренорд.
Пише, че може да се слиза, но трябва да се завърши пътуването в рамките на 4 часа от валидацията (или посоченият час, ако е закупен онлайн).
Имайки предвид, че са на час ще рече че от слизането от влака до качването има час и половина, за да не се надвишат 4-те часа.
Галопиране, колкото да се отбележи на картата.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 13:23 от regina di cuori

# 336
Супер, значи е решено . Не си падам по комерсиални места и това ми изглеждаше приятно Simple Smile
Точно такъв е и моя подход и затова го препоръчвам.

# 337
Къде мога да прочета тази инфорчация за билетите - 4часа след велидиране ? Много Ви благодаря за информациятя .
В такъв случай купуване на двупосочен билет Милано- Лугано си избирам в кой час да тръгна и в кой да се върна  без да е упоменато в билета ?

# 338
  • Milano
https://www.trenord.it/en/assistance/useful-information/trenord- … itions-of-travel/

PDF е само на италиански, дори в английската им версия.
П.п. последният линк

Пише НА ОТИВАНЕ - 4 часа.
За отиване и връщане би трябвало да важи за деня.
Бих ги попитала с мейл.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 13:25 от regina di cuori

# 339
  • София
И според мен е най-добре да се попита официално.
Пътувам почти винаги с пасове и нямам опит с билети като цяло.
Но по логика : ако хартиеният билет се валидира еднократно преди качване на отиване и важи за деня, то на него няма да информация кога сте се качили на връщане и дали прекъсването в Комо е в рамките на допустимото или повече.
Само разсъждения, не давам съвети защото не знам така ли е.

# 340
От края на октомври полети на WIZZAIR от Сф до Торино, а от март - до Ламеция Терме.
Повече полети до Бергамо.
https://share.google/ae4jlJYDD2evhYHg5

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 10:27 от SamoDiva

# 341
Здравейте!
Препоръчайте надежден местен сайт за прогноза за времето. Излизат ми дъждове и гръмотевични бури за другата седмица.
Планът беше за Гардаленд и езерата, но вече се чудя дали да не го променим тотално…
Ще съм благодарна на идеи за дъждовно време или други дестинации, достъпни с влак (различни от Бергамо, Милано, Верона, Гарда, Комо, Лугано - за всичките прогнозата е кофти). С деца ще бъда.

# 342
Здравейте!
Препоръчайте надежден местен сайт за прогноза за времето. Излизат ми дъждове и гръмотевични бури за другата седмица.
Планът беше за Гардаленд и езерата, но вече се чудя дали да не го променим тотално…
Ще съм благодарна на идеи за дъждовно време или други дестинации, достъпни с влак (различни от Бергамо, Милано, Верона, Гарда, Комо, Лугано - за всичките прогнозата е кофти). С деца ще бъда.
Варезе, Новара, Мантова, Кремона, Крема, Лоди...и всички интересни, и без тълпи туристи.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 22:11 от Kepeva

# 343
  • Milano
Няма надеждни сайтове според мен. Понякога не познават и от днес за днес, камо ли за другата седмица.
С изключение на днес и събота уж го дават хубаво време до 18-ти.

В първите два предложени града, когато вали, вали доста силно.
Освен да си търсят населено място според прогнозата.

Погледнете дали може да ви представляват интерес, всеки има различен вкус.
С изключение на Мантова за мен са не.

# 344
  • София
Генуа е опция, с ранно тръгване и късно прибиране в Милано.

Общи условия

Активация на акаунт