На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 49

• 64 637
  • 662
  •   4
Отговори
# 180
Аз минах в 13 ч през Лесово. Изклюючително бързо минаване. Турците не ни смъкваха изобщо. А на българска страна бяха много експедитини в три колони. Мисля че за 30 мин успяхме да преминем.

# 181
  • София
Аз минах в 13 ч през Лесово. Изключително бързо минаване. Турците не ни смъкваха изобщо. А на българска страна бяха много експедитивни в три колони. Мисля че за 30 мин успяхме да преминем.
Не снимат ли?

# 182
Аз минах в 13 ч през Лесово. Изключително бързо минаване. Турците не ни смъкваха изобщо. А на българска страна бяха много експедитивни в три колони. Мисля че за 30 мин успяхме да преминем.
Не снимат ли?
Не снимат на връщане. Това за Турска страна навръщане. На отиване ни снимаха. Явно правят всичко по силите си да оптимизират преминаването. Дори по турските новини като бяхме там се коментираше за рекордно бързо преминаване на брой/време. Дано успях да обясня.

# 183
Явно недоволство заради чакането на границата.
https://www.instagram.com/share/_vEAMmJKy

# 184
  • Бургас
"Всяка година, по същото време" Simple Smile

# 185
  • Варна
Решихме да купуваме легло + матрак на Yatas. Дали имат фабрика в Одрин, Чорлу? Да отскочим и да видим там как са цените? Ако ми дадете линк със сайт на фабрика за подобни легла (тапицирани) в Чорлу например, ще съм много благодарна.

# 186
Явно недоволство заради чакането на границата.
https://www.instagram.com/share/_vEAMmJKy

Видя ли коментарите? Самите турци им се присмиват, че вместо да си хванат самолета и за 3 часа да се приберат, държат да се покажат пред родата с „новите“ коли и по този начин правят задръстванията на границата.
И да, всяка година, по същото време.
Много добре знаят какво чакане пада, доброволно са се подложили на това изпитание. Преминават шенгенска граница все пак, няма как да стане по-бързо.

# 187
  • Бургас
Ма как ще се прибират със самолета, къде да пръснат бохчите с манджите? Друго си е кадъната с чоджуците да полегнат в тревичката на OMV на магистралата:) Целият чар на пътуването се губи Simple Smile

# 188
  • Варна
Ма как ще се прибират със самолета, къде да пръснат бохчите с манджите? Друго си е кадъната с чоджуците да полегнат в тревичката на OMV на магистралата:) Целият чар на пътуването се губи Simple Smile
🤣🤣🤣
Ох беее, направо си представих картинката

# 189
  • Бургас
Не си ли ги виждала? Заради тях бензиностанциите сложиха турникети на тоалетните. Опънали чаршафи в тревите, ядат, пият, персоналът ги пъди, че са близо до резервоарите. Всяко лято е така.

# 190
А тоалетната на фри шопа на Кап Андреево да не ти казвам на какво прилича.
Мият крака в мивките, други интимни части, изобщоо..

# 191
  • Варна
Хахаха, не, не съм ги виждала. Бачкаме лятото, сезон е. 🤣🤣 Разходките след 15 ти септември.

# 192
  • Бургас
А тоалетната на фри шопа на Кап Андреево да не ти казвам на какво прилича.
Мият крака в мивките, други интимни части, изобщоо..

Същото разказват и жените от OMV-тата по магистралата. Ужас било да се чисти след тях.

# 193
  • София
Пропускате някои дребни факти за гастарбайтерите. Често пътуват цели семейства от по 4-5 човека. Това са 4-5 самолетни билета. Също така, ако полета е 3 часа(примерно), имаш едни допълнителни часове да се домъкнеш на летището и то 2 часа преди полета после като кацнеш имаш пак някакво време да се транспортираш до родния град/село. Всичко това при положение, че си с директен полет а много често сигурно не е такъв. Отделно пътуват и с много багаж. По всяка вероятност носят подаръци за родата, която хич не е малка(по всяка вероятност). Та ако трябва да платят и за свръх багаж къде отива сметката и времето. Брат ми по цял ден(8-12часа) се прибираше от България в Германия, но нали полета е 3 часа само, колко му е. Като излезеше в 8 се прибираше в 20ч в Германия. Организацията по границата ни е калпава. Това с двойното отваряне на багажника на КА е някакво малоумие. Като съм пътувал с автобус на гишето на КА, където минават автобусите има 2 бутки за ЕС граждани и всички останали. Но винаги работи само едното и вместо да се разделим и тези дето сме ЕС(повечето) да минем бързо а тези дето са проблемни(1-2 обикновенно) да си ги проверяват спокойно а не цялата опашка да чака да проверят проблемните за да проверят и останалите после. Същото е и на гишетата за колите. И маркировката преди гишетата е няква малоумна. Уж се нареждаш срещу гише а по едно време се оказваш, че си между гишетата и трябва да се пререждаш. Почват спорове с тези дето са си наредени правилно или обратното. Има и разни тарикати.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 09:50 от чурек

# 194
  • Стара Загора
Не си ли ги виждала? Заради тях бензиностанциите сложиха турникети на тоалетните. Опънали чаршафи в тревите, ядат, пият, персоналът ги пъди, че са близо до резервоарите. Всяко лято е така.

А най-весело става, ако кадъната реши да готви и запали газовият котлон до цистерната, която зарежда големите резервоари.

Чурек, че ни е калпава организацията, калпава е. То и митничарите ни са калпави, никаква организация нямат. Когато има много хора откъм турска страна, защо го няма това с нареждането  между гишетата? Щото турците слагат конусите и пускат по две ленти. И като влезеш след гьола става оле мале. А нашите се подпират по гишетата.

Общи условия

Активация на акаунт