Подуване на пръстите на ръцете

• 364
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте.
Може би 5 пъти годишно (а може и по-малко)ми се случва от нищото да започнат да ме сърбят пръстите на ръцете и да се подуят. Отминава до час .
Не го считам за проблем ,тъй като както казах се случва рядко,но ми е интересно чуя ако някой знае каква може да е причината или му се е случвало . В момента също са подути ,прикачвам снимки. Няма белези освен,че пръстите са доста подути

# 1
Моите пръсти се подуват и много ме сърбят,но само през зимата, защото имам студова алергия.При теб вероятно също става въпрос за алергия, просто трябва да разбереш от какво се провокира дали от препарати някакви или нещо друго.

# 2
  • Пловдив
Случвало ми се е, но не знам коя е причината. Не е било през зимата, сезон не помня, по-скоро топлите сезони, и не го свързвам с нищо.

# 3
При мен се е случваало без значение от сезона.
Сега преди да се случи не съм правила нищо. Спахме с малкия на обяд и след това излязохме на вън и се подуха . Като цяло почти винаги се случва ,когато съм на вън и рядко вкъщи ,свързвах го със слънцето обаче сега пък е облачно 🤷‍♀️

# 4
Хубаво е да си пуснеш изследвания, защото причините може да са най-различни. За сърбежа обикновено помагат кремчета с невен.

# 5
Аз имам екзема на единия крак, на стъпалото отгоре, когато е активна, стъпалото и глезена на този крак са ми по-подути, отколкото на другия. При мен е много видимо, понеже съм с кокалести стъпала.

# 6
И при мен преди години също се случваше поради студова алергия, мина от самосебе си, с времето. Най-добре се допитайте до лекар.

Общи условия

Активация на акаунт