Екскурзия/пътуване до Мексико с Бохемия

• 1 080
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Simple Smile

Октомври месец ни предстои пътуване до Мексико с Бохемия. Предлагаха 2 варианта: тип екскурзия и тип почивка. Избрахме си "екскурзията", защото за какво му е на човек да ходи до такава далечна и хубава дестинация, ако само ще седи в хотела, без да разгледа нищо?

Интересувам се някой от Вас, бил ли е с Бохемия в Мексико и бихте ли споделили Вашето мнение относно как си изкарахте? Бих се радвала и на мнения относно обектите, които са включени като посещения в програмата.

Естествено, ако просто сте били на почивка в Мексико, пак бих се радвала да чуя нещо интересно. Simple Smile

Прикачвам и линк към програмата на екскурзията ->

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 19:20 от kleo1515

# 1
Не ми се отваря страницата на Бохемия. Но аз лично бих отишла само на почивка там, не и на екскурзия.  Може да е малко по-различно за американски туристи, но смятам че не е безопасно като цяло за чужди туристи.
Има отвличания, нападения на туристически автобуси от наркокартели. Но сигурно и зависи къде ще обикаляте. Не ми се отвори линка. Приятели българи, живеещи в САЩ, бяха на почивка. И ходеха на еднодневни екскурзии организирани от курорта. Автобусите бяха придружавани всеки път от многобройна охрана с автомати. Не ми се струват много релаксиращи такива екскурзии, въпреки че е било интересно.
Напишете след екскурзията дали е имало въоръжена охрана. Интересно ми е дали това е само за американски или за всички туристи.

# 2
  • Down south
Не е толкова опасно, не се тревожете. Вероятно 'Бохемия" е някаква туристическа агенция? Страницата не се отваря. Колко е надеждна и реномирана?
След като предлагат такива пътувания, значи би трябвало да имат достатъчно информация за ситуацията и да не ви заведат в Sinaloa и Durango.
Какво и къде се очаква да посетите.
Ще ми бъде интересно да разкажеш.

Посещавамв Мексико 2-3 пъти всяка година.
Има много неща, които бих видяла отново.
Ние ходим на почивка в различни части на страната, а от там на екскурзии за ден.
В туристическите места има засилено полицейско/гвардейско присъствие в пълно бойно снаряжение.

Приятна екскурзия!

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 17:14 от Daylily

# 3
Мексико зависи от туризма в огромна степен и не се допуска да пострадат туристи.

# 4
Поправих линка, сега вече се отваря Sweat Smile.
Иначе, Бохемия е една от, според мен, по-известните агенции, дали добра или не, вече - кой на какъвто екскурзовод попадне Blush Аз попринцип ползвам Емералд и досега съм попадала все на добри екскурзоводи, просто Емералд нямаха екскурзия до Мексико, която да е лично организирана - имат споделена с други агенции и не се знаеше на какво ще попадна.

По програма би трябвало да посетим столицата, Теотиуакан, базиликата на Богородица от Гуадалупе, каньона Сумидеро, Сан Кристобал де лас Касас, Тулум, Паленке, Кампече, Мерида, Чичен Ица, Канкун и други. За някои от местата съм чувала и прочела тук-там нещичко, но гледам и да не чета задълбочено, за да има и някаква изненада като пристигнем там.

И малко порция "Често задавани въпроси" Joy Тези, които сте били на това вълшебно място, с каква валута плащахте, трябва ли да се вземе нещо по различно от обичайните неща за една топла дестинация, а адаптер за контактите взехте ли си?

# 5
  • Down south
Ако идваш от Европа, да, трябва адаптер. Плащане в USD е много добре прието, tipping е задължително.
При покупка на сувенири, договарянето на цената е част от удоволствието или поне така казват.
Мерида е интересен град, като изскочил от филм.
Руините на Тулум, крайбрежието,  Канкун и после Чиченица, вероятно ще са в поредни дни.
Имай предвид, че сезона на ураганите е до края на ноември.

# 6
аз навсякъде предпочитам да плащам в местна валута, освен ако не са едно-две плащания за целия престой. И с карта разбира се. Винаги закръгляват в твой ущърб.
контактите са като американските и трябва адаптер

# 7
  • Down south
Цитат
Мексико зависи от туризма в огромна степен и не се допуска да пострадат туристи.
Мексико зависи от картелите, факт. Туристите са kind of safe, стига да не предприемат неща на своя глава, да не посещават непроверени заведения/барове, да не се доверяват на "случайно" приближили ги хора и т.н. и т.н.
Да не се яде случайна храна и да се пие само бутилирана вода. Да се носят лекарства за разстроен стомах и пр.
Имайте сума в брой, на много места карти не се приемат.
Хората, като цяло са учтиви и добронамерени, особено ако в ръката си имате банкнота.

# 8
Звучи много натоварваща програма. Аз бих избрала почивка с няколко екскурзии. Бях с Бохемия в Египет и спането не им е част от програмата така да се каже, има около 4 часа сън на нощ, и с натрупването е доста трудно през деня да гледаш цял ден обекти до пълно изтощение, а човек като е отишъл на ново място иска и да се снима и да изглежда и да се чувства добре. Не бих избрала Бохемия за толкова сериозна дестинация. Преди 1-2 г имаше проблем с български, и изобщо с туристи от източна Европа, не бяха пуснали цяла група и докато чакат другия полет за връщане били затворени в стая, без храна и отопление, а имаше и бременна. Казваха го по новините, изгубиха и парите и им остана горчив спомен. За такива дестинации четете предварително много за самата държава и политика, и проучете предварително от коя агенция са доволни хората.

# 9
И аз взех по тази програма, но февруари. Ще разправяш, като се върнеш.

# 10
  • Абсурдистан
Искрено ви пожелавам да имате късмет на екскурзията. Не разчитайте на Бохемия. Изключително "дебела" фирма, с интерес единствено към печалба. Никакъв шанс да получите персонално отношение. Изцяло в ощърб на клиента. За такива тежки дестинации, а вече след опита си и като цяло - не бих изобщо си помислила за бохемия.
Качество на персонал - нулево. Много лъжат, много.....

Общи условия

Активация на акаунт