Къдрокоси красавици - 9

• 14 371
  • 310
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Дъщеря ми е на 3г . Харесала съм ето тези продукти и търся отзиви!

https://shop.curly.bg/product/detski-balsam-bez-otmivane-cantu-k … -conditioner-283g

https://shop.curly.bg/product/cantu-tear-free-nourishing-shampoo … a-bez-salzi-237ml

Общо взето май нищо друго не намирам за детска къдрава коса.
Косата е тъничка и много рядка , не е подстригвана до сега .

Така изглежда след къпане, но на следващия ден е ужасно положението. С какво да я оправям на следващия ден , има ли продукти подходящи за толкова малки деца? Моята коса е много права , нямам представа как да я поддържам тази къдрава коса. Та всякакви съвети ще са полезни Thinking

# 286
Защо не пробвате първо да и смените калъфката на възглавничката.Възможно е затова да се оплита

# 287
Ами тя не спи на възглавницата , обикновено краката и са на възглавницата и цяла нощ се върти в кръг в леглото или гушка възглавницата.
Положението сутрин е такова...

# 288
Някакъв спрей за разресване може би ще помогне да се разплете косичката на детето.
Това намерих на първо четене:

https://www.zoya.bg/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81% … kWQMaAjb_EALw_wcB

https://zlatnaribka.com/products/sprey-balsam-za-razplitane-na-k … SFw4aAtV_EALw_wcB

Аз съм с момченце и то беше къдрушанче преди да го подстрижем за първи път. И също спи като шугав. При него пък щръква косата на темето.

# 289
Аз бих купила дървен гребен или хубава четка с естествен косъм. Не виждам проблем лесно да се среши тази бебешка косичка. Аз бих я подстригала, освен това.

# 290
  • Между гори и планини
Сресвайте на влажна коса от връхчетата към корена, с дървен гребен с широки зъби, след това с четка за лесно разресване с глигански косъм, има ги в ДМ. Вземете и хидратиращ спрей, с който да пръскате преди сресване. Ако не търпи фиби и ластичета, помислете да я подстрижете.
Малкият ми син имаше коса с букли до 2 годишен, когато го пристигаха и след това същинската коса си стана права.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 19:44 от Доня Дафина Черешова

# 291
Да и на синът ми се изправи след подстригване.
Но не ми се иска да я подстригвам късо. Веднъж малко и изравниха косата , стана още по къдрава , та ако целта е да се изправи трябва да е много къса , почти до кожа ,не ми се иска , тя вече си разбира , а като беше по малка на 2г , нямаше никаква коса и за това не виждах смисъл да подстригвам двата косъма , които бяха прави тогава. Joy

Гледам на фирмата cantu има разни освежители за къдрици , крем за къдрици , не знам дали биха помогнали да се пооправи/оформи  косата  на следващия ден след къпане или по скоро са за след къпане , дали биха я направили косата мазна и на клечки, ако ги ползвам сутрин.
Иначе за разресване взимам спрей/балсам на бочко , без отмиване , имаме и един друг на лили , който не върши никаква работа.
Тази марка cantu ми направи впечатление , че е само за къдрави коси , има за възрастни ,има за деца , но не знам хубава ли е..
Ластички търпи ,но косата не е достатъчно дълга за да се събере на опашка , връзвам само отгоре едно куку, да не и пречи и бърка в очите. Фиби не търпи.  За решенето се справям , косата е мека ,проблема е ,че къдриците не стоят добре , като се срещат на другия ден след къпане , просто разбухват като облак, ако не я реша пак грозно  , като на снимките дето качих. Та нещо поддържащо трябва, за да може да се оформи и на следващия ден косата, не само след къпане да е оформена.

# 292
Сигурно ще прозвучи кощунствено, но ние на нашия син, който е на 5, косата му я мием със душ-гела му за атопична кожа. Хубава и лъскава е. Но все пак е къса. Е, има си оставен обем и перчем, но все пак си е с момчешка подстрижка.

# 293
Да, на синът ми и аз я мия точно с душ гела за атопична кожа на биодерма атодерм.  Но на момичето като че ли не се измиваше косата , седеше като офитилчена /мръсна  отзад, не знам как да го опиша. За това взех обикновен детски шампоан за нея и с него е по добре, вижда се ,че си е чиста, но пък  не оцелих шампоана , който да не люти на очите, ако попадне люти , за това гледам шампоана на тая другата марка сега , уж го водят ,,без сълзи,,.

Сигурно ще прозвучи кощунствено, но ние на нашия син, който е на 5, косата му я мием със душ-гела му за атопична кожа. Хубава и лъскава е. Но все пак е къса. Е, има си оставен обем и перчем, но все пак си е с момчешка подстрижка.

# 294
  • София
Може би грижа за чуплива коса от много рано е добра идея. Garnier имат хубава серия за къдрави коси, съвместима е с Curly Girl метода, което би трябвало да значи, че е максимално изчистена. Syoss също имат подобна серия. По-скъпо от това и на мен ми се струва прекалено.
Майка ми винаги е настоявала да ми се подстригват само връхчетата и нищо повече.
Аз от септември насам използвам серията на Syoss - Intense Curl - и за това време дори и по-скъпи продукти не я конкурират.

# 295
Всеки сам преценява за какво да си дава и да не си дава парите. Нашите като са нямали не са давали, то тогава не е имало и такива неща де. Подстригвали са ме и ей на, още съм си с къдравата коса. Жената пита какви продукти може да ползва, за да не стои детето като гръмнал бойлер в главата. Моя син по всяка вероятност ще е с къдрава косица тъй като и аз, и баща му сме къдравелковци та и аз ще си давам парите за такива неща ако се налага Simple Smile

# 296
Супер звучи, благодаря! Това ли е серията на Гарниер ?

Дават я над 3г, та е подходяща.
Чат Джи пи ти Joy ми даде идея , че може да се сложи капка от гарниера в пулверизатор с вода и да се пръска сутрин , за да не изглежда точно като гръмнал бойлер Joy  ще го пробвам това.

Може би грижа за чуплива коса от много рано е добра идея. Garnier имат хубава серия за къдрави коси, съвместима е с Curly Girl метода, което би трябвало да значи, че е максимално изчистена. Syoss също имат подобна серия. По-скъпо от това и на мен ми се струва прекалено.
Майка ми винаги е настоявала да ми се подстригват само връхчетата и нищо повече.
Аз от септември насам използвам серията на Syoss - Intense Curl - и за това време дори и по-скъпи продукти не я конкурират.

# 297
  • Между гори и планини
И аз не виждам същинска коса, а мека бебешка, която нито ще се сгъсти и ше си остане на пух. Не казвам да я минавате с машинка, а да я подстрижат и всички тия завъртени коси като гнездо да ги няма повече. Да, момиче е и сигурно не ви харесва идеята, но косата след това ще расте бързо и по- гъста .

# 298
  • София
Това е серията, всички продукти са със същия цветови код - https://www.notino.bg/garnier/fructis-hydra-curls-grizha-za-izpo … -kosa/p-16294838/

# 299
Здравейте! Тук има ли дами с прическа Боб? Как поддържате къдриците, Ежедневна грижа?
Гледах някакво клипче как със Steamer се оформят вълнисти къдрици. Някой тук прилага ли този метод или някакви други хитринки с пара?

Общи условия

Активация на акаунт