Фейсбук не разваля връзките – месинджър обаче...

• 10 881
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Подсещате ме за стари трикове при мобилните телефони - изключваш го и "телефонът на абоната е изключен или е извън обхват". 😁

# 46
Но тогава наистина нямаше обхват на много места, а сега трудно да мине.

# 47
И едно време е имало изневери, когато не е имало и социални мрежи. Просто сега се опитват да ти обясняват, че е само чат и нищо не значело. 😃

# 48
  • Обран бостан ;)
И едно време е имало изневери, когато не е имало и социални мрежи. Просто сега се опитват да ти обясняват, че е само чат и нищо не значело. 😃

Щом не се забременява или се прихващат венерически болести, значи не е нещо значително. Wink

# 49
И само целувка и с презерватив не е изневяра😀😀😀

# 50
Мъжът ми няма Фейсбук, Инстаграм, Месинджър, никакви социални мрежи.
Има Вайбър, който ползва служебно, никога вечер не стои на телефона, никой не му пише, звънят му само приятели понякога.
Съответно шансът да ми изневери и да не го хвана е с около 50 % по-голям. Grinning Засега нямам такива съмнения и тревоги.
Дали връзките се развалят от социалните мрежи - може би, донякъде. Ако ги нямаше, връзките щяха да са същите, но може би хората щяха да тънат в блажено неведение.
Определено го има и ефектът на перфектния онлайн образ и мъже, и жени падат в капана.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 12:42 от Mandy Bo

# 51
  • Обран бостан ;)
Ако трябва да съм сериозен, по-добре е да насочим обсъждането към приложения, които способстват за започване на връзки, че то като слушам изискванията на някои потребителки, по-лесно е да започнеш работа в НАСА, отколкото да се загаджиш с тях.

И чак като се загаджите, да се замислите кое или какво разваля връзката. Wink

# 52
Мъжът ми няма Фейсбук, Инстаграм, Месинджър, никакви социални мрежи.
Има Вайбър, който ползва служебно, никога вечер не стои на телефона, никой не му пише, звънят му само приятели понякога.
Съответно шансът да ми изневери и да не го хвана е с около 50 % по-голям. Grinning Засега нямам такива съмнения и тревоги.
Дали връзките се развалят от социалните мрежи - може би, донякъде. Ако ги нямаше връзките щяха да са същите, но може би хората щяха да тънат в блажено неведение.
Определено го има и ефектът на перфектния онлайн образ и мъже, и жени падат в капана.
То Vibar стана най-опасен, вече стази опция за Viber Dating...

# 53
Хах да, по няколко пъти ми излиза известие, въпреки, че съм отказала.

# 54
  • Out of the Mix
Joy

Абе, що не свиркате къде била забавата...

Есме, като каза "телетекст"...върна ме back in the past 25-30 г. назад.
Имахме едно японско Sony Trinitron, цветен, разбира се, с горд надпис made in Japan, долу вляво отзад, сега такива няма. Grinning
Та, този телевизор имаше Teletext се сещам, и освен програмата, показваше и колко градуса е в града. Joy

Хаха, "за вода"... не ми се е случвало, ама другият път, като ходя към Банкя или Горна Баня, ще се оглеждам за някоя "самотна душа". Joy

Е, из банките често ми се е случвало през годините, но вече не ходя, минаха тия времена, всичко е онлайн.

Манди
, "проблем" става, когато онлайн "образът" и реалният се окажат 1:1. Wink

Не, не смятам, че приложенията са проблем, а поведението и отношението в двойката един към друг.
Аз не вися постоянно на тела, нямам потребност.
Иначе зависимостта на повечето хора е неприятна, и аз бих се дразнил, особено ако не си даваме нужното един на друг.
Да, разсейва, разсейват много неща.
Истината е, че когато имаш ангажименти и отговорности, във връзка си, не ти остава време за чатове, това е.
Масово се работи 9.00-17.00, след което кое по-напред?
Минаване през магазин, вкъщи, душове, вечеря, секс, партньор, ала-бала, ми то не остана време.
В работно време много се хойка и лигавчите по чатовете, клатят се краци, много са така.
Моето ежедневие не е такова, но на тези, на които е, няма как да ме убедят, че ако имат здрава връзка, изпълнена с всичко, каквото трябва да се обгрижва, в същото време човек и на себе си да обърне внимание, може да иска на спорт да отиде, време за друго освен личния живот няма.
Ако има, значи нещо не е наред.
Пак е до оргазнизираност, но въпреки това.

Фейсбук е много зле, като цяло - спам, чатботове, тролове, абсолютна скука.
Единствено в затворените групи по интереси, примерно хобита, на марки, модели на коли, квартали, мероприятия, сбирки, има нормални хора.
Но да седнеш да "ровиш" е така, абсурд.
Гадже от Фейса конкретно не съм имал, но и отскоро го ползвам. Smile

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 16:01 от Revoker

# 55
Боси, според мен личните граници. Или ги имаш, или ги нямаш. Без значение лайф или онлайн.
Другото важно според мен вече Бънди го каза - ако и двамата са градили във връзката доста ще се замислят дали ще флиртуват с колегата/колежката. Освен всичкото е и усложнение, хора мразещи драмата, по принцип, си седят мирни и на дупето, и на клавиатурата.
А все пак се подразбира, че си във връзка и от любов.

# 56
  • София /Абсурдистан
Приложенията не са виновни, а човешкият фактор.

# 57
Аз не ползвам фейсбук, нито мъжа ми. Вайбър ползвам служебно и говоря само с доставчици. Всичко си е до човек. Нямам никакво желание да си чатя с когото и да било, еле па мъжа ми. Имам достъп до телефона му, както и той до моя.

# 58
  • София/Севлиево
Аз имам и ФБ/Месинджър,и Viber(най-досадното нещо на света,ама заради групата в яслата и дг го направих,че някои родители нямат и не искат ФБ/-не обичам да пиша с никой и често се случва да прочета някое съобщение след няколко месеца.Ако някой досажда-блок и готово.То и по телефона не обичам да говоря...

# 59
Наблюдавам,че по- големите от мен, които сега вече имат модерни телефони и приложения , лесно ги хващат в изневяра. Смешно ми е и мъчно, че са като деца в сладкарница, лесен достъп до греха и в същото време не знаят как да се пазят - технически. В резултат после развод и проблеми на " стари години ".

Общи условия

Активация на акаунт