Попътен вятър, 12 клас - 2024/2025!

• 58 401
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Честито на децата за хубавите оценки!
Надявам се всяко от тях да постигне желаната цел.
Дали някой знае резултатът по информатика превръща ли се в оценка по шестобалната система или остава в точки?

# 526
  • Благоевград
Честито на децата за хубавите оценки!
Надявам се всяко от тях да постигне желаната цел.
Дали някой знае резултатът по информатика превръща ли се в оценка по шестобалната система или остава в точки?
Моят син беше на ДЗИ по информатика втора матура и срещу точките има и оценка в системата на МОН, т.е. превърнати са в оценка точките.

# 527
Благодаря, Bory_v.
Моят има доста точки, но срещу тях пише "без оценка" и се чудя какво може да означава това.

# 528
  • Благоевград
Аз не се шегувам. Той и за матурата, и за изпита в СУ се готви по един дебел учебник по биология, който имаме вкъщи, на английски. Дядо му някога го е купувал. Каза, че много хубаво е написан за разлика от нашите учебници.
Дидева ги е обобщила на база информация от няколко училища
Не видях за информатиката.

# 529
  • София
Ами, явно в училищата, които са подали информация за учениците си, не е имало такива, които са се явявали на ДЗИ информатика.

Как така "без оценка"? При всички ДЗИ точките се приравняват в оценки.

# 530
Заинтригува ме Мат ООП.
Някой сдоби ли се с теста? Доста ниско ми се вижда. Все пак е положена тази матура  от извадка хем достатъчно мотивирани ученици, за да отидат на трета матура, хем с интерес към математиката, за да изберат точно нея.

# 531

Ще пробвам по телефона да питам утре.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 21:11 от muggle

# 532
  • София
Моята също се е представила отлично. БЕЛ 5.40, АЕ 6.00.
Това за човек с единия крак в желаната специалност от април и без допълнителни уроци е чудесен резултат.
Честито на всички форумчета. Някои ги познавам от бебета и на всички желая успех в живота.
Сисе, много стиснати палчета на Божидара за визата от мен и Евка.

# 533
  • София
Flushed На Ваше място бих се обадила утре в РУО. Трябва да има оценка.

# 534
  • София
Заинтригува ме Мат ООП.
Някой сдоби ли се с теста? Доста ниско ми се вижда. Все пак е положена тази матура  от извадка хем достатъчно мотивирани ученици, за да отидат на трета матура, хем с интерес към математиката, за да изберат точно нея.
Извадката на Дидева от от 5 мисля училища, които са публикували  статистиката си( 119, 127, някакво в Санданки и т.н..)Писала е с молба да й изпращат и други данни ако има изнесени.
 А колко  пък да си мотивиран че да изкараш 24 точки на ДЗИ ООП....не знам
Скрит текст:
В момента същото училище търсят учител по математика.
Иначе утре в 10.30 от МОН са обявили че ще дават обобщение и разбор на резултатите от ДЗИ

# 535
  • София
Според табличката на Стаматов, средният успех за страната на ДЗИ БЕЛ е 57,54 точки, което е съизмеримо с резултата от миналата година - 58,48 точки. За сравнение, средният резултат 2023 е 50,14.
Утре, като представи МОН резултатите, ще могат да се сравнят високите диапазони и да се направи някаква приблизителна прогноза за баловете за специалностите, в които се кандидатства с ДЗИ БЕЛ.

# 536
Математиката ООП доста деца е затруднила като гледам средната оценка. Явно всички са очаквали да е на ниво 10-ти клас, ама не.

# 537
  • София
Е, тази средна оценка е все пак на база резултатите на 5-6 училища, не е представителна все още.

# 538
  • София
Мили мои виртуални приятели, дали някой, по някакъв начин се е сдобил с актуални балове, минимални или максимално за ТУ? Питам за един клет абитуриент, който има предимството на ТУЕС и с 6-цата си от матурата би влязал всяка една специалност. Би влязал, стига да знае коя иска. И стигаме до това, че ни се ще да влезе в някоя с по-висок бал, но последните циркулиращи данни са от 2020-та. А там някой специалности даже липсват.
Може и на лични да споделите.

# 539
Не мисля, че е редно да се избира специалност според входящия бал. Бал не се похабява, а се следвах цели.
Да, матурата по математика ооп е била много по-трудна, но е взета. Не виждам причина да се мъча да се сдобивам с нея, вече гледаме напред. Тука има учители по математика, да философстват дали е била трудна или не, защо, а може и да я споделят.

Общи условия

Активация на акаунт