Попътен вятър, 12 клас - 2024/2025!

• 58 404
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • софия
По статистиката на  Стаматов можем да направим извод, че българчетата знаят английски и руски по-добре от българския 🥴

# 511
За моето почти съм сигурна, че е така. Той много пъти се чуди как е нещо на български  .. На всичкото отгоре твърди, че сънува на английски.

# 512
  • София
Ама по английски се явяват на ниво В2, а по бел на С1. Joy

# 513
  • София
И ние в кюпа с отличниците, но без да му трябват оценките, защото вече е записан при ранен прием.
89,5 по БЕЛ ( има грешки на граматиката първи модул, избрал е ЛИС без да е чел анализи и се е отдал на собствени размисли по творбата: явно му се е получило)
98,5 АЕ ( каза, че е надхвърлил думите )
Беше си захвърлил бележката за сайта на МОН, защото не го интересувал резултата, но след триене на сол от моя страна, я откри, така че вече и аз знам резултата. Доволна съм, за едната чест

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 17:07 от Pouh

# 514
Е, ако ги метнат да търсят природа и душевност в нам-си-кое произведение на автори от тези езици, нещата ще дойдат на мястото си. Joy

# 515
Здравейте. Могат ли да се видят някъде работите от ДЗИ.

# 516
  • софия
Шегувам се, естествено. Не се сравнява кръгло със зелено.

# 517
Вие се шегувате, но моичкият има повече неща гледани и четени на АЕ и НЕ, отколкото на БЕ. От трите езика БЕ му е с най-беден речник, срам, не срам .. това е положението

# 518
Аз не се шегувам. Той и за матурата, и за изпита в СУ се готви по един дебел учебник по биология, който имаме вкъщи, на английски. Дядо му някога го е купувал. Каза, че много хубаво е написан за разлика от нашите учебници.
Дидева ги е обобщила на база информация от няколко училища

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 17:42 от Аmanda

# 519
  • софия
Предполагам това е масово поведение на децата от езиковите гимназии, но формата по двата езика е различен, поради което няма как да правим абсолютно сравнение на резултатите.
Не съм сигурна дали мрън има и 10 книги на Киндъла на български. Иначе чат-пат си купува хартиени на определени автори. Всичко търси, пише и гледа на английски.

# 520
  • у дома...
Оценката по БЕЛ на моето също е от ЛИС. Тук, обаче, не може да сме сигурни как са оценени отворените въпроси от матурата. При чуждите езици отворени въпроси са много малко. Аз затова съм доволна от оценката по испански, защото тя няма и един час на курсове. Всичко си е от училищна подготовка. Дори и БЕЛ.

# 521
  • Някъде в Европа...
На моето пък АЕ му е най-омразния предмет още от втори клас, когсто започнаха да го учат..въобще не си  вадеше учебника от чантата до 4 клас, все едно не съществува този предмет..(от 5 кл учеше и Испански, там му харесваше благодарение на мен, но пък в ПМГ не го предлагаха, че да продължи с него, дори като втори) .Никога не е ходил на школи, защото просто никога не е имал желание, а аз бях от майките, който наблюдаваха влеченията му и там засилвах, което не го влечеше- не настоявах,  не всичко да е на всяка цена...Същото положение продължи и в гимназията - най-недолюбвания...Било му достатъчно че можел да каже какво иска, да го разберат и той да ги разбере, толкова...Едва ли е, чел художествена лит на АЕ..Филми гледа, в чужбина говори, предполсгам, че и техническа лит чете на АЕ, но художествена - абсурд. 
Избра ДЗИ АЕ ПП - Б2, защото вече знаеше, че ДЗИ-тата са просто формалност и му трябват само 30 т., т.е най-малкото съпротивление, където без подготовка може да се яви...

# 522
  • София
Синът също гледа само на английски, но през последните месеци реши, че е необразован достатъчно и започна да поглъща художествена и публицистична литература на български на хартия ( у нас имаме огромна библиотека): Кисинджър, Достоевски, Камю, Юго, Стайнбек… чудо невиждано… тъй като апетитът идва с четенето, ние с баща му доволно се споглеждаме, а дори и обсъждаме понякога с него

# 523
  • София
Ама по английски се явяват на ниво В2, а по бел на С1. Joy

на С2!

# 524
Пух, много е хубаво, че чете екзистенциалистите на тази възраст. После много си личи кой е чел в подходящото време сериозните автори.

Общи условия

Активация на акаунт