Попътен вятър, 12 клас - 2024/2025!

• 58 404
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Да идва началото на юли и да започваме да се хвалим с още приети студенти.

# 496
Здравейте, момичета,

Дали можете да ме ориентирате коя е актуалната скала за преобразуването на точките в оценки? Ние сме с 90 т. по БЕЛ (=5,77) и 93 т. по АЕ(=5,91). Много голяма ми се струва амплитудата между 5,77 и 5,91 само за 3 точки разлика.

# 497
Едни недоволни, пак започва с отличен, ама трябваше да е едни 20 стотни нагоре, за да дишаме спокойно.

В СУ пак ли е като в седми клас, заявяваш, че отиваш  на второ класиране, пази ли се мястото от първо?

Опитвам се да накарам едно дете да се яви на втората дата за матура. То ми твърди, че няма смисъл и всички места в СУ ще бъдат вече заети. Така ли е в действителност и какво може да се прави т.г. с оценката от втората дата, ако е по-добра, естествено.

# 498
Здравейте, момичета,

Дали можете да ме ориентирате коя е актуалната скала за преобразуването на точките в оценки? Ние сме с 90 т. по БЕЛ (=5,77) и 93 т. по АЕ(=5,91). Много голяма ми се струва амплитудата между 5,77 и 5,91 само за 3 точки разлика.
              Ето виж как са.

Скрит текст:

# 499
Здравейте, момичета,

Ето виж как са.

Скрит текст:

Много блaгодаря, Дидиа!

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 15:20 от maya.aya

# 500
  • София-Велинград
Здравейте, момичета,

Скалата за езика и БЕЛ са различни.Отдолу под оценките има формулите как се изчисляват за езика в зависимост от нивото!

# 501
  • София
Скалата не е различна, просто по езика максималният брой точки е различен и първо следва да се приравни към 100.

# 502

Още една щастливка с две пълни шестици. По БЕЛ имаха разкошна учителка последните две години.

Дано така да се справи и на КСК.
Успех на всички деца!

# 503
  • София
Децата с ЛИС са с по-ниски оценки от тези с есе, това е справка между децата в неговия клас.

подобни наблюдения има на много места.

спомнете си колко пъти се преразказа през годината тук легендата, че който иска висока оценка, трябва да пише ЛИС, щото като видели есе, проверяващите размахвали секирата... на всички така им бяха казали реномираните учители по БЕЛ.

е, оказа се, че не е вярно.

# 504
Таблицата по горе е с много малки разминавания.Simple Smile

Синът ми има 94 точки по АЕ и пише 5,96, а в таблицата горе е показано, че 94 точки са 5,95 Simple Smile

# 505
  • София
Аз винаги се чудех откъде идва този "мит" при положение, че статистически много повече деца пишат есе, а не ЛИС. Ако не се лъжа съотношението беше 30% на 70% в полза на есе.
Отделно за оценка и на едното, и на другото си има ясни критерии. Веднъж МОН да си е свършило работата както трябва с публичното им обявяване, но дори и това не пречи да се обяснява как ако искаш висока оценка не става с есе освен ако не си роден писател.
Логично обяснение би било, че ще намалее нуждата от частни уроци ако децата се ориентират към есе, а не някой да им обяснява с какви точно думи да обяснят какво е искал да каже авторът...

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 16:08 от green_dawn

# 506
  • софия
На мрън оценката е с ЛИС (от което, предполага, са  взели 0,5 т.), защото на първи модул си знаеше грешния отговор (- 2 т.) още след приключване на изпита.

# 507
Статистиката кога ще излезе? Утре или вече е излязла ?

# 508
Стаматов е публикувал някаква статистика
Не е за всичко, но на това са се явявали в 119 СУ.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 16:19 от Аmanda

# 509
  • София
Статистика, такава, каквато публикуват за НВО, не публикуват за ДЗИ. Утре ще представят някакви обобщени данни - средни резултати и подобни, а по-късно ще излезе и информация за средни резултати по училища.

Общи условия

Активация на акаунт