Vendora - търся мнения

• 3 253
  • 5
  •   1
Отговори
Някой чувал ли е и съответно поръчвал ли е от   Vendora ? Намерих там тениска на любима група, но никога не съм чувала за сайта, а в Гугъл мнения няма. Като че ли е гръцки сайт тип ОЛХ ? Цените са в Евро.

# 1
  • София
Аз не съм поръчвала, но съм си качила няколко обяви. Доставят със Спиди или Box Now. Сайтът е подобен на нашия olx, но могат да се правят и оферти. Ако не е много скъпа тениската, поръчайте я. Мисля, че всичко е ОК Simple Smile

# 2
Аз пазарувах, като нашия олх, хората са от Гърция, доставят с boxnao  на цени много по евтини от нашите куриери, например бях поръчал нещо около 15 килограма и се плаща не повече от 4 лв, пристигат за около седмица пратките

# 3
Давам обратна връзка за тези, които се двоумят дали да поръчват през сайта - Недейте !!!!!
Преживяването беше ужасно - поръчах тениска, която дойде в отвратително състояние. Освен че не отговаряше на описанието "като нова" и имаше бобчета по нея, видимо доста носена, беше цялата в листа и съответно в петна от тях. Все едно е взета от земята и даже не е изтръскана... Ще ви покажа и снимки. Пуснах възражение към продавача и поисках да му я върна и да ми се възстанови сумата. В същия ден, 05.06 продавачът отказва оспорването и по регламент Vendora трябваше да разгледа случая и да прецени ситуацията. На 11.06 правя запитване какво се случва, защото няма развитие по казуса и ми отговарят, че още разглеждат случая. На 13.06 получавам мейл " поздравления за покупката ви " .....  В недоумение изчаквам още няколко дни дали ще ми се разясни  какво означава това и как е приключил казуса. На 17.05 изпращам ново запитване на мейл и получавам отговор, че след разглеждане на ситуацията са решили, че проблем няма - листата и петната са най-вероятно от куриера, да си изпера тениската и да си я нося .... Изпратих им нови снимки, на които ясно се виждат петната и полепналите листа и отговорът е " след изпиране може да бъде използван без проблем ". Т.е. качеството на артикула за тях е приемливо и аз преувеличавам, като отново вината се прехвърля на куриера. Понеже тениската дойде с ненарушена цялост, аз съм сигурна,  че вината не е в куриера, но дори и да беше така, пак трябваше да вземат мерки. Те са избрали да работят с тази куриерска фирма и аз съм си платила такса за доставка. За забавянето на комуникацията от тяхна страна се извиниха с мотива, че са заети и имат много казуси, което също е червен флаг за подборът им на продавачи и качеството на предлаганите артикули.....
И накрая индиректно ме посъветваха да пробутам тениската на някой друг като ми предложиха за компенсация безплатно промотиране нова обява. Цитирам : " нов шанс за продажба, ще можете да я промотирате безплатно, за да достигне до повече потенциални купувачи ".
Писах им, че искрено се надявам да се шегуват и прекратих комуникацията с тях, а тениската изхвърлих.

# 4
Купих на мм кецове оттам, продавачът реагира светкавично, кецовете бяха на практика нови. Явно е въпрос на късмет.

# 5
  • София
Скрит текст:
Давам обратна връзка за тези, които се двоумят дали да поръчват през сайта - Недейте !!!!!
Преживяването беше ужасно - поръчах тениска, която дойде в отвратително състояние. Освен че не отговаряше на описанието "като нова" и имаше бобчета по нея, видимо доста носена, беше цялата в листа и съответно в петна от тях. Все едно е взета от земята и даже не е изтръскана... Ще ви покажа и снимки. Пуснах възражение към продавача и поисках да му я върна и да ми се възстанови сумата. В същия ден, 05.06 продавачът отказва оспорването и по регламент Vendora трябваше да разгледа случая и да прецени ситуацията. На 11.06 правя запитване какво се случва, защото няма развитие по казуса и ми отговарят, че още разглеждат случая. На 13.06 получавам мейл " поздравления за покупката ви " .....  В недоумение изчаквам още няколко дни дали ще ми се разясни  какво означава това и как е приключил казуса. На 17.05 изпращам ново запитване на мейл и получавам отговор, че след разглеждане на ситуацията са решили, че проблем няма - листата и петната са най-вероятно от куриера, да си изпера тениската и да си я нося .... Изпратих им нови снимки, на които ясно се виждат петната и полепналите листа и отговорът е " след изпиране може да бъде използван без проблем ". Т.е. качеството на артикула за тях е приемливо и аз преувеличавам, като отново вината се прехвърля на куриера. Понеже тениската дойде с ненарушена цялост, аз съм сигурна,  че вината не е в куриера, но дори и да беше така, пак трябваше да вземат мерки. Те са избрали да работят с тази куриерска фирма и аз съм си платила такса за доставка. За забавянето на комуникацията от тяхна страна се извиниха с мотива, че са заети и имат много казуси, което също е червен флаг за подборът им на продавачи и качеството на предлаганите артикули.....
И накрая индиректно ме посъветваха да пробутам тениската на някой друг като ми предложиха за компенсация безплатно промотиране нова обява. Цитирам : " нов шанс за продажба, ще можете да я промотирате безплатно, за да достигне до повече потенциални купувачи ".
Писах им, че искрено се надявам да се шегуват и прекратих комуникацията с тях, а тениската изхвърлих.

Много съжалявам, че така се е получило при вас, но наистина си е въпрос на късмет. Както и тук. Иначе по мое мнение, гърците са си малко мърлячи, така че second hand от тях не бих взела.
Оставете негативно ревю на продавача. Не знам какво друго може да се направи в случая. 🌸

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 16:57 от ShokolaDkaa

Общи условия

Активация на акаунт