Грижа за оранжерията в градината

• 313
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
Вкъщи отдавна коментираме темата за парник в градината. Най-накрая си избрахме оранжерия, но сме съвсем неопитни и се чудим как да засадим вътре растенията...
Ще я ползваме за зеленчуци - домати, краставици. Четох, че после може и салатки през по-студените месеци.
Вътре пръскате ли за вредители? Колко често поливате (предполагам, вътре е по-топло и трябва повече вода... плюс това и дъжд не достига до растенията да ги напои...)

Ще съм благодарна за съвети. Оранжерията ни е с поликарбонат. Тази седмица мъжете у дома ще я монтират в нашата градина и ще се похваля със снимки Simple Smile Надявам се скоро и на вкусна продукция... Laughing

# 1
Нямам опит, само наблюдения, но по това време на годината вече се развалят оранжериите и растенията остават на открито. Дори за засаждане е малко късно. Зеленчуците са насадени повечето.
Идеята на парника е да ги засадите рано и да имате зеленчуци по време на годината, когато климата навън не позволява.
Вътре влажността и температурата са много по-високи.
Това, което съм виждала е, че хората поливат с капково. Причината е, че поради високата топлина вътре водата се изпарява много бързо и може на “изгори” мокри листа. Ако нямате капково поливайте така, че да не мокрите. Основно рано сутрин или късно вечер. Полива се и много по-рядко отколкото на открито.
Според мен малко на проба-грешка ще е. Питайте някой съсед, който има. Успех и вкусна реколна!

# 2
За поливането – капково напояване.
За засаждането – не е късно. На пазара продават готов разсад, купувате и засаждате. А може и някой съсед да ви подари, ако има останал излишен.
Предполагам, че вече сте обеззаразили почвата и сте я подготвили за засаждане. Ако не, това е първото, което трябва да направите.

# 3
За поливането – капково напояване.
За засаждането – не е късно. На пазара продават готов разсад, купувате и засаждате. А може и някой съсед да ви подари, ако има останал излишен.
Предполагам, че вече сте обеззаразили почвата и сте я подготвили за засаждане. Ако не, това е първото, което трябва да направите.

С какво да обеззаразя? Малко се притеснявам от химиите на пазара, а тези био продукти не знам колко са био... Звуча малко като Тома Неверни, ама нали сега се учим... За поливането и аз мисля да се спрем на капково. От сайта, където поръчахме Парника ни предложиха готов комплект и май ще се възползвам.

Чета всякаква информация в интернет и съвсем се обърквам Grinning Май ще почна да питам съседите на село, наистина. Иначе тук трябва да пиша още 100 въпроса.
Благодаря!

# 4
  • София
С какво да обеззаразя?
Ако имате възможност, минете с газова горелка. Винаги го правя преди засяване, но пазете найлона по краищата Blush

Общи условия

Активация на акаунт