Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 24 434
  • 598
  •   4
Отговори
# 570
Здравейте, извинявам се малко по- различен въпрос- виждам, че сте имали чудесен резултат и доста ембриони- въпроса ми е дали сте мислили да дарите част от ембрионите?

[quote author=Tessaria link=topic=1780318.msg50273566#msg50273566 date=1759265414]
Момичета, можете ли да споделите. Питам чисто статистически
Колко яйцеклетки са ви вадили и колко от тях са ставали ембриони? Simple Smile

1-ви опит (в Адела) - 8 яйцеклетки, 5 ембриона. Нито един не се имплантира.

2-ри опит (в Афродита) - 19 яйцеклетки, 14 оплодени, 9 ембриона. Три трансферирани, останалите са замразени. Двете ми деца са резултат от този опит.

Оплождането беше само icsi, поради мъжки фактор.
[/quote]

# 571
Уау, не искам да взимам отношение, но замислете се реално, как ще си дари ембрионите?! Разбирам да са яйцеклетки, но за ембриони на мен ми е супер непонятно...

Здравейте, извинявам се малко по- различен въпрос- виждам, че сте имали чудесен резултат и доста ембриони- въпроса ми е дали сте мислили да дарите част от ембрионите?

[quote author=Tessaria link=topic=1780318.msg50273566#msg50273566 date=1759265414]

2-ри опит (в Афродита) - 19 яйцеклетки, 14 оплодени, 9 ембриона. Три трансферирани, останалите са замразени. Двете ми деца са резултат от този опит.

[/quote]

# 572
Аз разбирам, че за вас е непонятно, но за мен лично не е така, въпрос на личен избор. Не карам никой да мисли така, просто попитах. За много хора това е шанс. Има хора, които предпочитат да ги дарят, вместо да ги унищожат, ако са решили, че няма да ги ползват.
quote author=Lubomira.L link=topic=1780318.msg50276505#msg50276505 date=1759333607]
Уау, не искам да взимам отношение, но замислете се реално, как ще си дари ембрионите?! Разбирам да са яйцеклетки, но за ембриони на мен ми е супер непонятно...

[/quote]
[/quote]

# 573
Не, няма да ги даря. Искаме и трето дете. Освен това за мен те са моите деца и не мога да си представя да израстнат в друго семейство. Чудесно е, че има хора, които биха дарили ембрионите си, но аз не съм от тях.

# 574
Няма нищо лошо в това, това си е личен избор.всеки има право на мнение.

quote author=Tessaria link=topic=1780318.msg50276682#msg50276682 date=1759336237]
Не, няма да ги даря. Искаме и трето дете. Освен това за мен те са моите деца и не мога да си представя да израстнат в друго семейство. Чудесно е, че има хора, които биха дарили ембрионите си, но аз не съм от тях.
[/quote]

# 575
По въпроса за дарението на ембриони - май е разрешено отскоро, преди това не се е позволявало, можело е само яйцеклетки и сперматозоиди. Мен лично би ме притеснило, че България е малка...Ако даря ембриони, които отидат при семейство, което не познавам, има някакъв шанс от евентуално кръвосмешение. Това би ме спряло, наистина ембрионите са почти завършени деца и ме е страх. Но яйцеклетки бих дарила, ако имах замразени.

# 576
  • София
И с яйцеклетки може да има кръвосмешение, както и при осиновяване. Попадала съм на двойки, които искат да дарят. Много благородно от тяхна страна, но и разбирам всички, които не биха могли да го направят. Не съм го мислила за себе си дали бих, защото нямам в излишък, а в хипотетична ситуация много лесно човек си казва, че би направил нещо, но дали реално е така.
Мисля, че е разрешено от поне две години, защото тогава участвах неволно в ситуация, в която се бяха объркали, че аз ще дарявам.

# 577
Да, позволено е от около две години. Една двойка може да дари ембрионите си само на едно друго семейство, предполагам да се минимизира шансът за кръвосмешение. Но всичко е анонимно, тъй че няма 100% гаранция. Проучвах нещата, но в крайна сметка реших, че не мога да го направя.

# 578
Аз също разбирам всяка гледна точка и не съдя никой, само изказах мнение. Всички сме различни и е нормално да мислим различно. Просто ми беше интересно момичета с повече ембриони дали биха дарили. Това е личен избор дали да дариш или да ги унищожиш. Просто за някои хора това е шанс за рожба.

# 579
Категорично НЕ може да избереш на коя двойка да се дари, нали?

Ovum, пожелавам ти най-голямото щастие, късмет на всички момичета.

# 580
Да, донорството е анонимно. Не може да избираш на кой да дариш.
Благодаря, дай Боже. Всички да имат най- голямото щастие!
quote author=So close link=topic=1780318.msg50277093#msg50277093 date=1759341838]
Категорично НЕ може да избереш на коя двойка да се дари, нали?

Ovum, пожелавам ти най-голямото щастие, късмет на всички момичета.
[/quote]

# 581
Аз пък друго се чудя, дарям си примерно ембрионите, а май клиниките ги продават по 10-12к? Защо след като примерно аз 1 път съм дала сума ти пари и някой друг пак трябва да дава?

# 582
Официално не могат да ги продават! Донорските ембриони се даряват и по тази причина има огромни листи с чакащи. Ако някъде ги продават- това със сигурност е незаконно.

# 583
Натъкнах се на ценоразпис в една клиника, която продават ембриони. Реално ако не са донорски, въпросът е на кого са?
Официално не могат да ги продават! Донорските ембриони се даряват и по тази причина има огромни листи с чакащи. Ако някъде ги продават- това със сигурност е незаконно.

# 584
Възможно ли е да са направени от ДЯ и ДС примерно? Незнам донорски ли се водят в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт