Майчинството счетоводно - 101

• 27 230
  • 645
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, исках да си изчисля прогнозното майчинство в НОИ и си направих с евротръст ПИК. Обаче в НОИ ми дава, че няма такава комбинация от ЕГН-то ми и пика. Няколко пъти го проверявах и нищо не съм объркала. Трябва ли му време да стане активен и затова да не мога да вляза?

Здрасти, споделям само от опит - когато аз си направих ПИК с Евротръст влизах известно време без проблем (от самото му издаване, без изчакване), но в един момент и на мен взе да ми го дава това. Обадих се на НОИ и ми казаха да вляза с опцията "Мобилен КЕП Евротръст". Дотук добре, но това предоставя други опции, а калкулаторът работи само с ПИК. След известна размяна на имейли се оказа че ПИК-ът ми вече не работи (не обясниха защо) и се наложи да си извадя нов, по същия начин от Евротръст. Може все пак да има някакъв временен срив в системата, но моят съвет е да се свържеш с тях и да се провери.

# 76
Здрасти, много ти благодаря. И една моя приятелка ми каза, че първият й ПИК не е работил и си е направила втори, с който няма проблем. Изкарах втори, но при мен пак същото показва. Ще се обадя в понеделник да проверят.
Здравейте, исках да си изчисля прогнозното майчинство в НОИ и си направих с евротръст ПИК. Обаче в НОИ ми дава, че няма такава комбинация от ЕГН-то ми и пика. Няколко пъти го проверявах и нищо не съм объркала. Трябва ли му време да стане активен и затова да не мога да вляза?

Здрасти, споделям само от опит - когато аз си направих ПИК с Евротръст влизах известно време без проблем (от самото му издаване, без изчакване), но в един момент и на мен взе да ми го дава това. Обадих се на НОИ и ми казаха да вляза с опцията "Мобилен КЕП Евротръст". Дотук добре, но това предоставя други опции, а калкулаторът работи само с ПИК. След известна размяна на имейли се оказа че ПИК-ът ми вече не работи (не обясниха защо) и се наложи да си извадя нов, по същия начин от Евротръст. Може все пак да има някакъв временен срив в системата, но моят съвет е да се свържеш с тях и да се провери.

# 77
  • София-Младост
Здравейте, СОЛ съм и съм дала два бочнични  листа на счетоводителя ми - от 23.05-05.06 за общо заболяване и от 06.06-20.07 ми е 45 дневният преди раждане. Пратила съм ги на 09.06, но нито един от двата не е видим в сайта на НОИ все още. Очаквах поне за първия да получа някакви пари този месец. Дали от счетоводството са го забравили и трябва да ги подсетя и нали няма да е късно да го входират на 10.07?
Крайният срок за подаване е 10.07. В момента всички са в годишно приключване и затова предполагам не са подадени по-рано. Така или иначе пари ще поучите, просто с малко забавяне

# 78
Здравейте! Имам въпрос, свързан с болничния ми. Не ходя на работа от средата на май месец вече. Сега ми тече втория 30 дневен болничен. Следващият обаче когато се пада да извадя, АГ-то ми ще бъде в отпуск. Бих ли могла в такъв случай да си взема от личния лекар за 14 дни и после пак от АГ? Ще представлява ли проблем, тъй като АГ ми изписва като причина ,,заплашващ аборт", но личния може ли да го впише по същия начин или ако ми извади болничен за общо заболяване ще имам ли проблем с НОИ или работодател..? Извинявам се, ако въпросът ми е малко хаотичен, но доста съм се притеснила как ще станат нещата. Благодаря предварително на всички отивали се!

# 79
30-дневните се издават от ЛКК. Не е проблем да се издададе по-късно със задна дата.

# 80
30-дневните се издават от ЛКК. Не е проблем да се издададе по-късно със задна дата.

2 седмици назад може ли?

# 81
Здравейте, какво се случва след като се изчерпят платените болнични за гледане на член от семейството, платеният и неплатеният полагаем годишен отпуск и детето се разболее? Може ли да се вземе болничен, макар и да не е платен?

# 82
  • София-Младост
Здравейте, какво се случва след като се изчерпят платените болнични за гледане на член от семейството, платеният и неплатеният полагаем годишен отпуск и детето се разболее? Може ли да се вземе болничен, макар и да не е платен?
Можете.

# 83
Благодаря!

# 84
Здравейте, трябва ли да се притеснявам, че все още не е изчислен болничният за юни месец при положение, че изтича утре и плащане би следвало да получа на 01.07 /вторник/?

# 85
  • София-Младост
Реално не трябва.

# 86
  • somewhere over the rainbow
Здравейте, дъщеря ми завърши средно образование - трябва ли да уведомя социалните или получават информацията автоматично? Може ли онлайн и какво точно да попълня?
Имам и по-малък син.
Благодаря!

# 87
  • София-Младост
Здравейте, дъщеря ми завърши средно образование - трябва ли да уведомя социалните или получават информацията автоматично? Може ли онлайн и какво точно да попълня?
Имам и по-малък син.
Благодаря!
Прекратяването ще стане автоматично. Ще продължите да получавате помощта в размер само за едно дете.

# 88
Банален въпрос, но имам 30 дневен болничен от 02.06 до 01.07. Кога би следвало да го виждам в справката на НОИ и превод кога мога да очаквам? Аз мисля след 15.07, но все пак да попитам. Благодаря предварително!

# 89
  • В полите на Пирин планина
Зависи кога ще се представи от работодателя в НОИ. След това до 2-3 дни се вижда в справка с ПИК.

Общи условия

Активация на акаунт