При нас всичко започна миналата седмица, когато котката ми Пухи(на 2г) започна да има проблеми с ходенето по малка нужда. Опитваше се да ходи но излизаха по няколко капки и жално мяукаше. В момента в който клиниката отвори веднага звъннах и отидохме до там. Там му направиха преглед и ехограф на който се видяха кристали в пикучният мехур и съмнения за запушване на уретрата. Хоспитализираха го за 24ч и го включиха на системи и катетър за да изчистят мехура. Всичко мина нормално без усложнения и го изписаха на следващият ден с препоръки за храненето и лекарствата, които трябва да приема. Всичко до тук беше добре прибрах го вкъщи нахрани се и всичко беше нормално, до следващият ден. На другият ден започна да става по летаргичен и да отказва храна. Хапваше съвсем малко а през другото време спеше или се гушкаше. На вторият ден вече започнах сериозно да се притеснявам и реших въпреки диетата да му взема от любимата храна за да разбера дали не му харесва новата храна или има наистина проблем. Резултатът пак беше отказ и вече бях сигурна, че е нещо сериозно. Клиниката вече беше затворила затова се обадих на другият ден с отварянето и и отидохме. Прегледаха първо мехура и там нямаше нещо притеснително, но искаха да пуснем Пкк и биохимия за да изключим скрито заболяване. Резултатът стана след 40мин. и Пкк беше в норма, но биохимията беше много зле : Креатинин-786 и Азот-23 (лекарят наблегна на тези два показателя). Веднага го приеха отново и започнаха вливания и други процедури за сваляне на показателите. Вече 2ри ден е в клиниката, сутринта когато ми звъннаха ми казаха че е стабилен и започнал да се движи повече в клетката и да хъска и ако утре изследванията са добри утре ще ни позволят да си го приберем и лекуваме вкъщи. Ако има някой с нашият проблем ще се радвам да сподели опит и какво са правили след изписването? За моята котка само ми казаха, че ще се прави контролна урина и кръвни за проследяване и минава на специална храна, но ще ми обяснят по подробно на изписването.