Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 91 (м. юни и м. юли)

• 30 578
  • 900
  •   1
Отговори
# 825
Я, за палачинки не се бях сещала, ще пробвам да сложа ако ми хрумне да си правя някой ден. Ще пиша какво е станало... Ама не чакайте със затаен дъх че едва ли да е скоро Grinning Но си е идейно. И ме карате да се замисля в режимни гофрети как ще стои.
В началото като експериментирах повече с режимни неща съм пробвала палачинки с кокосово. Мне, живи трици са си това, аз после все едно фураж дъвчех. Добре съм си и без тях.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 00:49 от natka

# 826
Добре стои желатинът и в палачинки, и в гофрети. Правила съм. Палачинки само с кокосово брашно стават по-трошливи, обикновено добавям и бадемово брашно. С ленено брашно или смляно ленено семе - нищо че са с различна консистенция- проблеми не съм имала. Важно е да има хубав незалепващ тиган и подходяща шпатула (аз използвам силиконова, а понякога и две).
Балкай, пробвала ли си палачинки само с яйца и крема сирене? Или избягваш млечните? Номерът при нея е да се запече първо добре от долната страна и пак тогава да се обърне. В нея също може да се сложи желатин. Малко хуск към палачинките също е добра идея.
Сусамовата палачинка, която показах наскоро, е много лесна и бърза. Освен това е и гъвкава и спокойно може да се навива.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 20:42 от dolce miele

# 827
Да добавя към рецептите с желатин сладолед с авокадо, какао и прясно мляко или сметана. Аз слагам и няколко замразени ягоди. Много е вкусен. Разтварям желатина, добавям останалите продукти и пасирам.
Днес пак си правих от него.
Какаото и авокадото коренно променят вкуса на млякото и ми прилича на хубав сладолед.

# 828
Stryper, дай някакво пропорции на този сладолед. Аз съм любител на авокадото.🙂 Колко желатин, загрява ли го да се разтопи напълно или не?

# 829
Рецептата е от вкусни рецепти с Валерия. Ягодите са моята добавка, тъй като не слагам подсладител.
В една чаша мляко слагам една лъжица желатин за 5 мин. Обелвам 2 авокато-та, добавям им една или 2 лъжички какао, няколко ягоди. Стоплям желатина на котлона, като го бъркам, за да не загори. Изсипвам го при останалите продукти и пасирам. След това изсипвам всичко в чаша и в хладилника за няколко часа, за да се стегне. Със сметана ще стане по-маслено, но аз не смея да сложа заради черния дроб.

# 830
Хора, егати и елементарната рецепта

https://www.youtube.com/watch?v=hkPhAAnw0_c

Grinning

# 831
Елора, правила съм подобно, но с разтопен шоколад тъмен направо (без подсладител допълнително) и в купички. Приятно се получава.

# 832
Ама доколкото разбирам тя го вари малко.
Значи без нищо желиращо и то се сгъстява.
Екстра.

# 833
Елора, това ще се пробва. Лидълското кокосово мляко е тъкмо 500 гр. За разкош може да му се шибне и 1-2 дози протеин. Нали обичаме на всичко да ръчкаме протеинче. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 834
Мисля, че лидълското кокосово мляко е 400 гр.

# 835
Мисля, че лидълското кокосово мляко е 400 гр.

Мръсници!

# 836
В Лидл съм.
Няма да имат кенче кокосово мляко вече.
Confused

# 837
Как така няма да има вече, Елора? Някой ти го каза или просто в момента нямаше? Иначе има и в Кауфланд.

# 838
Кажете за пуешкото месо откъде вземате? В Кауфланд видях на промоция, във Фанастико кюфтетата са двойно на К по цена, инак от същия производител?

# 839
Как така няма да има вече, Елора? Някой ти го каза или просто в момента нямаше? Иначе има и в Кауфланд.

Няма да има, няма за зареждат вече в нито един лидл.
Така ми каза служителка като питах къде са кокосовите кенчета.

Общи условия

Активация на акаунт