Популярните книги

• 568
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, мамчета.
Интересно би ми било дали робувате на някаква мода в четенето. Понякога се правят мащабни рекламни акции на определени
 автори и книги, които невинаги оправдават очакванията ни.
Не зная дали само аз съм така, но в "окото на бурята", когато е суматохата около книгата, не прибягвам към нея, а ако го направя е доста след това
Вие страдате ли от този синдром? 😁
#BGMammaЧете

# 1
Аз специално не робувам на подобна мода,винаги когато избирам книга се запознавам със сюжета дали ще ме грабне от началото,но понякога се случва така,че се разочаровам от факта,че почва интересно,след което следва скучно и трудно за допрочитане.Не със всяка книга е така все пак.Не се втурвам през глава да бързам,изчаквам време и след прочитане на отзиви решавам да си избера.

# 2
  • София
Не робувам на мода около четенето особено за популярни книги. Когато обаче авторите станат популярни и се говори за тях, се интересувам дали ще намеря нещо, което е моето.

Преди време помня, че Паулу Коелю беше изключително популярен автор. Реших да се запозная с творчеството му отблизо и определено ми допадна и имам няколко книги. "Ръкописът, намерен в Акра", "Алхимикът".

Дан Браун също е сред доста известните автори. Харесвам творчеството му, пише интригуващо и те оставя със затаен дъх до последната страница.

# 3
Най-добрият начин за мен да преценя дали даден популярен в конкретен момент автор си заслужава, е да прочета поне малък откъс от негова книга. Елементарният език бързо се забелязва, за цялостен поглед върху сюжет и идеи трябва повече време (там ревюта в ГР могат да бъдат от полза), но поне на езиково ниво така може лесно да се ориентира даден читател.

# 4
  • София
Нямам търпение да приключи #BGMammaЧете , за да се нормализира литературния раздел с нормални  и смислени теми и без този досаден спам. Такива дискусии, до онзи ден се разискваха съвсем спокойно и без отделни собствени теми.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 17:05 от paranoir

# 5
Аз лично повечето пъти си купувам книги, които ан мен ми допадат, радко взимам някоя защото е станала известна. Признавам си, че когато не си харесам нищо, отивам към щанда с best sellars и се случва да си взема някоя книга.
#BGMammaЧете

# 6
  • София
Никога не следвам моди в четенето. Имам си определени предпочитания и ги следвам. Когато посегна към нещо различно, не е следствие от реклами, а или случайно, или след препоръка на близък. В повечето случаи попадам на популярни автори и четива, когато разменям книги. В блока ни имаме традиция да оставяме прочетени книги на една масичка и да може всеки да си взема и да оставя други. Дори и там си подбирам обаче книги в харесваните от мен стилове, а не чета всичко.

# 7
Нямам търпение да приключи #BGMammaЧете , за да се нормализира литературния раздел с нормални  и смислени теми и без този досаден спам. Такива дискусии, до онзи ден се разискваха съвсем спокойно и без отделни собствени теми.
Важното е, че все пак сложихте #BGMammaЧете 😉
Аз лично повечето пъти си купувам книги, които ан мен ми допадат, радко взимам някоя защото е станала известна. Признавам си, че когато не си харесам нищо, отивам към щанда с best sellars и се случва да си взема някоя книга.
#BGMammaЧете
Аз правя досущ като вас. Наскоро забелязах и нещо друго в поведението си на читател. Като си направя анализ , всъщност имам много поредици известни книги като "Здрач", "Хари Потър", които си стоят в шкафовете. Насилих се д ачета Хари Потър, еми не е моето.
#BGMammaЧете

# 8
Привет! След една интересна статия търся книгата на Карла Нортън - "перфектната жертва". По действителен случай е.
 "" Ужасяващата история на стопаджийката е увековечена и в документалната книга, която се превърна в бестселър – „Перфектната жертва: Истинската история на момичето от кутията”, написана от прокурора по делото Кристин Макгуайър и Карла Нортън. ""
Никъде не я намирам, на някой да му е попадала?

# 9
Не се водя толкова  от "мода", колкото от препоръки от хора, които уважавам или имат подобен на моя "вкус" за четене.

Общи условия

Активация на акаунт