Професионални серии за коса - Тема 166

• 35 942
  • 466
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,
бихте ли ми препоръчали лак за коса с umbrella effect (не знам как точно се превежда на български, може би против влага...)
Преди време по съвет на фризьорката си купувах Big SexyHair - Weather Proof Frizz Control ; Humidity Resistant Finishing Spray
(https://www.sexyhair.com/product/big-weather-proof/)
но вече не го намирам никъде...
След него пробвах  John Frieda Frizz Ease Umbrella Hairspray (https://www.amazon.de/-/en/John-Frieda-Frizz-Umbrella-Hairspray/ … p/B01HC8LTR0?th=1 ), но от Амазон вече поръчвам директно до България, а лака не го доставят и се замислих дали си струва само заради него да пусна поръчка до превозвач...

Надявам се да има добри продукти, с които някоя от вас да ме запознае, защото през есента косата ми бухва от влагата, а не се харесвам като глухарче Simple Smile

# 436
  • София
Здравейте, голяма мъка ми е, че спряха Aphogee.

Това беше единственият протеин които уплътняваше и втърдяваше русата ми коса.
Дори пробвах Plex mask - DM, но косата ми пак седи лигава и "тънка"
Сега се опитвам да му намеря заместител.
Може ли да предложите нещо подобно Disappointed

# 437
Марияна , нещо в грижата ви за коса , не успява да затвори добре кутикула на косъма. Или ползвате твърде много хидратиращи продукти (същински хидратиращи съдържащи молекули, които привличат влага . И така пречат на кутикулите да се затворят).. Има и "ламинирващи" спрейове , но те трябва да се използват само в екстремни ситуации.

# 438
Agent, продуктите на Олиосета са страхотни – косата ми винаги изглежда супер след тях. Но има едно „но“: ако използвам само тях редовно (бонд маска, филър маска, дълбоковъзстановяващата им, крема за коса, термозащитен крем за блясък и спрея за запечатване), косата ми започва да се къса и заплита.
Мислиш ли, че протеинът ти идва много или някаква друга причина?
Възможно е протеинът да ми идва в повече – честно казано не знам каква е точната причина. При голямата ми дъщеря, при дългосрочна употреба, резултатът е същият. Затова вече не подновявам крема на Олиосета, а новата им маска я купих с доста резерви.
Скрит текст:
Например тази маска за коса https://www.arlen.bg/product/28575/ekstremno-vazstanovyavashta-b … a-mask-300ml.html, при редовна употреба не накъсва и не изтощава косата ми.
Искрице, тази сутрин с половин ухо слушах Професора докато правех закуска, та той в един момент каза, че бонд маските изсушавали косата... ето тук на 14:53:

За коя нова маска говориш, че имам усещането, че Олиосета смениха няколко опаковки, но дали смениха генерално и формулата на продуктите не съм ровила да разбера:
Ето тази (стара опаковка) и тази (нова опаковка) имат идентични първи 10-12 съставки, след това има малко разлики:

Ще трябва да погледна старата опаковка на термото и новата и да им сравня съставите (бях забравила, че съм купувала и старото термо)
Скрит текст:

Има и "ламинирващи" спрейове , но те трябва да се използват само в екстремни ситуации.
^^^ Защо?

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 17:40 от Agent Provocateur

# 439
  • Някъде там
Агент, това е новата серия на марката :
https://zlatnaribka.com/collections/olioseta-glow-za-glancirasht-blqsak.

# 440
Аз много харесвах, стария филър на олиосета ,обаче след отзиви за сменен състав и ефект ,се отказах да поръчам . Този спрей термо също вече не го харесвам,а преди ми беше любим.

# 441
Здравейте!
Има ли тук дама, която стилизира косата си с маша?
Колебая се 32мм или 38мм да взема..
Искам свободни bouncy къдрици тип Дайсън/чуплив сешоар..
Косата ми е гъста и дълга до кръста..
Благодаря за съветите!

# 442
Както при гел лаковете , основният проблем е в свалянето , така и при ламиниращите (тези които искат топлина за активиране и са на принципа на кератиновата анти "терапия") Прилепват силно и откъсват при сваляне доста от кутикулките на косъма. Косата постепенно се уврежда. Особено порестата коса, която пр
инципно има най-много нужда . Аз лично , ако ползвам (избягвам ,но при събития и влажно време ,не рискувам) , задължително преди измиване , правя маслена маска с еластайзер, за да размекне

# 443
Привет момичета,
Преди следят темата и полагах доста грижи за моята коса. В следствие на хормонално лечение, просто косата ми се измени тотално - от гъста и жива, в момента е хвърчаща и фина и на половина. Искам да подновя грижите е да я възстановя колкото мога. Имам доста продукти, но вече тотално съм забравила протоколите. Дали мога да ги снимам и да ме насочите? Simple Smile

# 444
Здравейте, голяма мъка ми е, че спряха Aphogee.

Това беше единственият протеин които уплътняваше и втърдяваше русата ми коса.
Дори пробвах Plex mask - DM, но косата ми пак седи лигава и "тънка"
Сега се опитвам да му намеря заместител.
Може ли да предложите нещо подобно Disappointed
Не е спрян. Все още се продава.

# 445
Ай, ако ще го спират, казвайте да се запасяваме, че е наистина чудесен продукт!

# 446
Къде се продава, не го намирам?

# 447
Не живея в БГ. Но при мен вече и в обикновените дрогерии го има.

https://www.superdrug.com/aphogee/b/9998749

# 448
Из българските сайтове, от които обикновено пазарувам не го намирам.

# 449
  • София
В чужбина вероятно го има, но в Бг го няма. Само в еМаг го намирам , но там е от някаква полска фирма,която не ми вдъхва доверие.
Ако го намерите някъде, свиркайте Smiley

Общи условия

Активация на акаунт