Професионални серии за коса - Тема 166

• 35 737
  • 465
  •   2
Отговори
# 420
Iron А защо си "причинявате" шегувам се защо сте решила да ползвате  рициново масло и/или Еластисайзъра ако косата няма нужда - доколкото разбирам не е третирана ? Еле пък с фин косъм.

Това е един изключително закономерен въпрос! Чийто отговор е единствено “за да не остана по-назад” 😂😂😂

П.С. Другият адекватен отговор е, че съм Мечо Пух и типична жена - колкото повече, толкова повече. И предвид че я обработвам топлинно си казах, че определено може да е още по-здрава, и още, и още, максимума генетичен потенциал да взема, нали. 🤌

# 421
Agent, как ползваш като бустери алтерните - с/в какво?

# 422
  • Варна

ДПШ
Елайстисайзър с ЯЧМР 12 часа
Второ шампониране с Генезис
Bond Repair Treatment - буквално двойник на продукта на Редкен - нов продукт 1
Розовата маска на Олиосета
Спрей за обем в корена - Lakme Shape&Volume
Leave in (нов продукт 2, първо ползване): Garnier 10 in 1 Keratin Filler с доста приятен състав:
Скрит текст:
AQUA / WATER, CETEARYL ALCOHOL, COCOS NUCIFERA OIL /COCONUT OIL, CETYL ALCOHOL, CETYL ESTERS, SACCHARUM OFFICINARUM EXTRACT /SUGARCANE EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, PHYLLANTHUS EMBLICAFRUIT EXTRACT, CITRUS LIMON PEEL EXTRACT / LEMON PEEL EXTRACT, PYRUS MALUSFRUIT EXTRACT / APPLE FRUIT EXTRACT, DILAURYL THIODIPROPIONATE, NIACINAMIDE,LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, TRIDECETH-6, AMODIMETHICONE,BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, SODIUM HYDROXIDE, PYRIDOXINE HCl,HYDROLYZED CORN PROTEIN, HYDROLYZED SOY PROTEIN, HYDROLYZED VEGETABLEPROTEIN PG-PROPYL SILANETRIOL, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN,HYDROXYPROPYLTRIMONIUM LEMON PROTEIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CITRICACID, POTASSIUM SORBATE, SALICYLIC ACID, PHENOXYETHANOL, CETRIMONIUMCHLORIDE, CI 15985 / YELLOW 6, CI 19140 / YELLOW 5, LINALOOL, AMYL CINNAMAL,HEXYL CINNAMAL, BENZYL ALCOHOL, PARFUM / FRAGRANCE (F.I.L C229068/1)
Ако не беше този продукт, щеше да е Schwarzkopf FiberClinix Hydrate Spray Conditioner. Състав - всъщност отстъпва пред дрогерийния:
Скрит текст:
Aqua (Water, Water) - Alcohol denat. - Dicaprylyl Carbonate - Stearamidopropyl Dimethylamine - PEG-7 Glyceryl Cocoate - Caprylic/Capric Triglyceride - Glycerin - Lanthanum Chloride - C10-40 Isoalkylamidopropylethyldimonium Ethosulfate - Steardimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin - Squalane - Lactic Acid - PEG- 40 Hydrogenated Castor Oil - Parfum (Fragrance) - Panthenol - Dipropylene Glycol - Sodium Benzoate - Hexyl Cinnamal - Limonene - Propylene Glycol - Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride - Linalool - Citronellol - Phenoxyethanol - Benzyl Alcohol - Tocopherol - Potassium Sorbate
Изправяне с преса и с флуида на Напура преди това
Олиото на Olaplex

Всички продукти - без двата отбелязани, са използвани многократно преди. Финишът на Гарниер е вероятно с pH около 4.5-5. Ти кой продукт би предложила тук?

Хем е суха по дължините и краищата, хем е чувствително утежнена - измита е в неделя, в понеделник сутрин се наложи да й сложа серум по краищата, защото бяха изпръхнали, а в момента е вторник сутрин и вече е видимо мазна на короната, чак се разделя! Не е обичайно за нея и ме докарва до бяс да е такава по-малко от 48 часа след измиването, вързах я, седя и се чеша в корена и се ядосвам. Sweat Smile Expressionless Въобще... 2 необичайни негативни последици.

Може би има learning curve и е нормално да не ми се получи от първия път. Може да съм прекалила с количеството Еластисайзър. Може наистина да е от рициновото масло и да не е манната небесна, за която го набеждават. Може финишът да е объркал нещата с богатия състав, въпреки че не мисля, че е плътен и тежък и сякаш не прекалих с него? Може тази практика да не е за моята коса - тя е фина и сравнително здрава, не е изсветлявана от години. Казвам "сравнително", просто защото е след море, а и използвам термична обработка 2-3 пъти седмично.

Ще пробвам пак - ще варирам с количеството Еластисайзър, вида на маслото, финиша и ще ъпдейтна. Просто за момента споделям първи впечатления в името на разнообразието от личен опит във форума.

Това чудо дори моята коса не би го понесла .
 Клечане 12ч. с еластисайзър на здрава, фина коса си е харакири.  Количеството не е проблем, времето за престой да. Половин час до час е достатъчно.
  Не познавам дрогерийните продукти и нямам желание да ги опознавам честно казано, но на 99% те бъркат нещата.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 20:08 от prinzesata

# 423
Да, и аз мисля, че си права за престоя, прекалих. А аз като питах дали има смисъл над половин-един час, дали има допълнителни ползи, всъщност забравих да уточня каква е косата, за да получа максимално точен съвет. Няма ядове, и по-фрапиращи неща има от една преждевременно мръсна коса Blush

Дай акъл за финиша, моля те, кой използваш за запечатване?

В неделя съм на фризьор, с нетърпение чакам да чуя какво ще ми кажат за състоянието на косата. Откъм продукти ми е влязла муха в главата за суха термозащита, която да пръскам преди преса или маша, защото наистина е малко контраинтуитивно да мокриш косата преди такава топлинна обработка.

А косата междувременно е 5 пръста над кръста и все още нямам представа дали искам цялостен рестарт и да я направя до малко под раменете или да кръцнем само за освежаване едни 15 см. Май на място ще импровизирам Smiley

# 424
  • Някъде там
Agent
Скрит текст:
Но си признавам, че след като прочета в тази тема многократни положителни впечатления от продукт се изкушавам понякога да опитам и аз. Ето например след като видях "бонд рипеър" веднага се сетих, че имам неотворен подобен продукт и понеже трбва да мия след няколо часа си навлажних краищата и си ги наклепах. Ето това имам аз:

(снимката не е моя)

Купувала съм го след препоръка тук в темата от Искрица, тя също е с фина коса:
https://bg-mam.ma/p/1604269/47557737

PS Бустери всякакви си добавям към балсамите или непосредствено преди тях. Този на Ланза, за който пита Мая никога не съм ползвала, но имам остатъци от тези:

С Алтерните действам много внимателно и консервативно, че лесно ме утежняват. Със Вела съм далеч по-либерална.
Продуктите на Олиосета са страхотни – косата ми винаги изглежда супер след тях. Но има едно „но“: ако използвам само тях редовно (бонд маска, филър маска, дълбоковъзстановяващата им, крема за коса, термозащитен крем за блясък и спрея за запечатване), косата ми започва да се къса и заплита.

# 425
Аз мисля, че тези бонд продукти и тн не са за ежедневно ползване, а като терапия един вид. Поне аз така ги виждам нещата, не бих ползвала на всяко миене, а по-скоро през няколко. Освен ако не пише, че е за ежедневна употреба. Или до постигане на добър ефект и после поддържане.

# 426
Мале, с тая дълга коса не знам колко къна ти трябва 😆 ама то аз за моята ползвам доста количество, понеже направо мацам стабилно. Страхотна ти е косата!
Минуса на къната освен цветовете и нюансите е, че няма кой да те къносва..

# 427
Директно изхвърлих след две проби Кутията ми с Еластисайзър. Като иска приятелка да го купи я отказвам.
И аз въпбще не се харесвам с него , но имам много готин продукт на марката -става и за краища , и за преди измиване . Нещо като слънцезащита се води , бях отписала марката , но наистина е топ попадение .

# 428
Agent, продуктите на Олиосета са страхотни – косата ми винаги изглежда супер след тях. Но има едно „но“: ако използвам само тях редовно (бонд маска, филър маска, дълбоковъзстановяващата им, крема за коса, термозащитен крем за блясък и спрея за запечатване), косата ми започва да се къса и заплита.
Мислиш ли, че протеинът ти идва много или някаква друга причина?

При мен опасност от "предозиране" с един бранд няма, на всеки 2-3 седмици завъртам продуктите в банята, така де, няма да изхвърлям вече купеното, а моето любопитство често купува!

Във балсами - смесвам няколко помпи с балсама, нанасям, изплаквам.
Помня, че навремето пак ги бяхме коментирали във темата и бях намерила оригиналната инструкция на Алтерна по въпроса.
How to Use
As a leave-in or finisher, apply to clean, damp or dry hair and style as desired. Start with a small amount and increase as needed.
To create a repair masque, mix 2–3 pumps with any ALTERNA® conditioner. Apply to wet hair and leave on for 3-5 minutes. Rinse thoroughly.
https://www.alternahaircare.com/products/caviar-anti-aging-restr … 3-in-1-hair-serum

Да, съгласна с Азара, тежка артилерия при всяко миене лесно нарушава баланса и може да доведе до проблеми!

Снощи се приспивах със руския и украинския сайтове на Napura, нови неща научих!
https://napura.shop/

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 16:35 от Agent Provocateur

# 429
Agent, благодаря, аз имах предвид с кои точно балсами ти е дало хубав резултат 😅 иначе знам как се добавя, имам една туба от него и до сега само за пре-уош и по капка за финиш съм го ползвала.
Чудя се, ако го намъкна в някой хидратиращ балсам пък какво ще се получи 🤔

# 430
Докато имах сетове на Алтерна - със техните балсами.
В момента имам само наченати серията им за боядисани коси, която понякога допълвам със бустера за блясък.

Бонд рипеъра го смесвах често със една серия на Джойко (K-pak color therapy), a също така с една на Pureology (Fullfyl). Но докато не опиташ сама не можеш да знаеш! Да не говорим, че след миенето следват финиши, та на какво всъщност се дължи крайният резултат е въпрос с повишена трудност.

Слагам 2-3 помпи в половин шепа балсам, не повече!

# 431
Здравейте момичета,
Писах по назад, но явто автокроектора нещо се е намесил.
Търся дали се продава боя Framesi, някъде по достъпни магазини.
Попаднах на разни други видове бои, но цените наистина ли са такива - по 18, 20 лева?
Нещо много ми се вижда. В  Канада професионалните бои са от порядъка на 6-7 долара, като са някаква промоция падат по 4-5, което прави на-много 8-9 лева. А, това са вносни бои, внасяни от Италия.

# 432
  • Някъде там
Agent, продуктите на Олиосета са страхотни – косата ми винаги изглежда супер след тях. Но има едно „но“: ако използвам само тях редовно (бонд маска, филър маска, дълбоковъзстановяващата им, крема за коса, термозащитен крем за блясък и спрея за запечатване), косата ми започва да се къса и заплита.
Мислиш ли, че протеинът ти идва много или някаква друга причина?

При мен опасност от "предозиране" с един бранд няма, на всеки 2-3 седмици завъртам продуктите в банята, така де, няма да изхвърлям вече купеното, а моето любопитство често купува!

Във балсами - смесвам няколко помпи с балсама, нанасям, изплаквам.
Помня, че навремето пак ги бяхме коментирали във темата и бях намерила оригиналната инструкция на Алтерна по въпроса.
How to Use
As a leave-in or finisher, apply to clean, damp or dry hair and style as desired. Start with a small amount and increase as needed.
To create a repair masque, mix 2–3 pumps with any ALTERNA® conditioner. Apply to wet hair and leave on for 3-5 minutes. Rinse thoroughly.
https://www.alternahaircare.com/products/caviar-anti-aging-restr … 3-in-1-hair-serum

Да, съгласна с Азара, тежка артилерия при всяко миене лесно нарушава баланса и може да доведе до проблеми!

Снощи се приспивах със руския и украинския сайтове на Napura, нови неща научих!
https://napura.shop/
Възможно е протеинът да ми идва в повече – честно казано не знам каква е точната причина. При голямата ми дъщеря, при дългосрочна употреба, резултатът е същият. Затова вече не подновявам крема на Олиосета, а новата им маска я купих с доста резерви.

Например тази маска за коса https://www.arlen.bg/product/28575/ekstremno-vazstanovyavashta-b … a-mask-300ml.html, при редовна употреба не накъсва и не изтощава косата ми.

# 433
Момичета, аз пък не оставам бе еластисайзер, макар да не го ползвам много често. Та в тази връзка, ако някой има по- голямо количество, от което иска да се отърве, ще се радвам да ми пиле. Ако не, ще го следя на черен петък.
Последно си взех 1л от Lookfantastic, но свършва.

# 434
Може ли съвет как да матирам руса коса? Мога ли да сложа на влажна коса балсам, смесен с малко сив коректор? Трябва ли да слагам оксидант и колко време да стоя? Може ли балсам и вода смесено?

Общи условия

Активация на акаунт