Професионални серии за коса - Тема 166

• 35 737
  • 465
  •   2
Отговори
# 405
  • Варна
Шефът Антонио за така описаната коса си мисля, че бляскавата серия ще Ви хареса. Съставът на маската е доволно приличен за тоя ценови диапазон. Термикът за влага е много хубав, но не става за тънки и бързо омазняващи се коси. Във вашия случай мисля, че ще е ОК. Кремът всичко в 1 е протеинов. Аз много го харесвам, но го смесвам с олео финиш.

# 406
Здравейте,вчера си поръчах този бустер за обем,тъй като беше на много ниска цена.Но чак после видях ,че не е стилизант,а нещо като маска.Може ли,който го е ползвал да ми изясни начина на употреба.

# 407
# 408
  • Варна
Спокойно можете да си го добавяте към протеинова до балансирана маска. не помня обаче каква беше пропорцията. Той е част от кератиновото протезиране на Ланза.

# 409
Смесвам с маска,така ли?Аз мислех да пробвам първо този бустер,след това маска. Чак после видях,че е тристъпкова терапия.А за другите две не ми се дават такива пари.За това се чудя с какво налично в къщи да го ползвам.Имам маска на Керастаз цимент,нутрив,макадамия ултра рич и някаква на пантен ревитализираща.

# 410
Мнение за преса Remington CURL&SLEEK S 6500?

# 411
Здравейте момичета,
Да знаете дали боята за коса на Фреми се продава някъде в България?
Аз съм Канада и преди си поръчвах от щатите, но сега д разните митинчески и други проблеми не се осмелям да поръчвам от там.
Ще си идвам през октомври и ако мога от някъде да си купя, ще го направя.

# 412
Връщам се с фийдбек по тази практика, за която най-накрая намерих време:
Дами и особено принцесо, тази вечер или утре сутрин имам миене на коса. Изкушавам се да я шампонирам веднъж тази вечер, да я наклепам с еластисайзър и ЯЧМР, да преспя така и утре да завърша миенето. Има ли смисъл от толкова престой, какво мислите? Или всичко над 45 минути-час е вече губене на време и не носи допълнителни ползи?Blush
Останах доста време, може би 12 часа се събраха, просто се наложи. Косата остана влажна през цялото време, което е оптимално. Използвах дълбокопочистващ преди това и Керастаз - Генезис след това.

Ами... не съм доволна Sweat Smile Косата ми е чувствително по-суха по дължините, което е необичайно. Използвах обичайната си маска за коса напоследък, leave in, както и олиото на Керастаз. Наложи се обаче по-малко от 24 часа след измиване да слагам серум на крайчетата, защото бяха изпръхнали. Това е абсолютен прецедент.

Обвинявам ЯЧМР-то - сетих се, че преди около 6-7 години бях влязла в серия на домашни маски за скалп с масла и от една с рициново масло ми се обели скалпът. Не болезнено, но падаше на шуплички, като пърхот... точно като пресушен. Неслучайно в ерата на домашните маслени демакианти беше задължителна съставка, може би е твърде "свалящ". Ще направя номера пак другата седмица, но с друго масло, би трябвало да имам от гроздови семки.

Може и пропорцията еластисайзър:рициново масло да съм объркала, но не ми се вярва, не прекалих... Използвах и bond repair между второто шампониране и маската, може би и той да е объркал нещата.

# 413
  • Варна
Не ми е ясно нещо....
ДПШ
Еластисайзър с ЯЧРМ / 12ч. са си бая много/
Второ шампоаниране с Генезис
Бонд рипеър маска
Кремообразният и олео финишът какви са?
Трябва финиш с ниско PH  след бонд маската, за да затвори косъма.

# 414
Не ми е ясно нещо....
ДПШ
Еластисайзър с ЯЧРМ / 12ч. са си бая много/
Второ шампоаниране с Генезис
Бонд рипеър маска
Кремообразният и олео финишът какви са?
Трябва финиш с ниско PH  след бонд маската, за да затвори косъма.

ДПШ
Елайстисайзър с ЯЧМР 12 часа
Второ шампониране с Генезис
Bond Repair Treatment - буквално двойник на продукта на Редкен - нов продукт 1
Розовата маска на Олиосета
Спрей за обем в корена - Lakme Shape&Volume
Leave in (нов продукт 2, първо ползване): Garnier 10 in 1 Keratin Filler с доста приятен състав:
Скрит текст:
AQUA / WATER, CETEARYL ALCOHOL, COCOS NUCIFERA OIL /COCONUT OIL, CETYL ALCOHOL, CETYL ESTERS, SACCHARUM OFFICINARUM EXTRACT /SUGARCANE EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, PHYLLANTHUS EMBLICAFRUIT EXTRACT, CITRUS LIMON PEEL EXTRACT / LEMON PEEL EXTRACT, PYRUS MALUSFRUIT EXTRACT / APPLE FRUIT EXTRACT, DILAURYL THIODIPROPIONATE, NIACINAMIDE,LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, TRIDECETH-6, AMODIMETHICONE,BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, SODIUM HYDROXIDE, PYRIDOXINE HCl,HYDROLYZED CORN PROTEIN, HYDROLYZED SOY PROTEIN, HYDROLYZED VEGETABLEPROTEIN PG-PROPYL SILANETRIOL, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN,HYDROXYPROPYLTRIMONIUM LEMON PROTEIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CITRICACID, POTASSIUM SORBATE, SALICYLIC ACID, PHENOXYETHANOL, CETRIMONIUMCHLORIDE, CI 15985 / YELLOW 6, CI 19140 / YELLOW 5, LINALOOL, AMYL CINNAMAL,HEXYL CINNAMAL, BENZYL ALCOHOL, PARFUM / FRAGRANCE (F.I.L C229068/1)
Ако не беше този продукт, щеше да е Schwarzkopf FiberClinix Hydrate Spray Conditioner. Състав - всъщност отстъпва пред дрогерийния:
Скрит текст:
Aqua (Water, Water) - Alcohol denat. - Dicaprylyl Carbonate - Stearamidopropyl Dimethylamine - PEG-7 Glyceryl Cocoate - Caprylic/Capric Triglyceride - Glycerin - Lanthanum Chloride - C10-40 Isoalkylamidopropylethyldimonium Ethosulfate - Steardimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin - Squalane - Lactic Acid - PEG- 40 Hydrogenated Castor Oil - Parfum (Fragrance) - Panthenol - Dipropylene Glycol - Sodium Benzoate - Hexyl Cinnamal - Limonene - Propylene Glycol - Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride - Linalool - Citronellol - Phenoxyethanol - Benzyl Alcohol - Tocopherol - Potassium Sorbate
Изправяне с преса и с флуида на Напура преди това
Олиото на Olaplex

Всички продукти - без двата отбелязани, са използвани многократно преди. Финишът на Гарниер е вероятно с pH около 4.5-5. Ти кой продукт би предложила тук?

Хем е суха по дължините и краищата, хем е чувствително утежнена - измита е в неделя, в понеделник сутрин се наложи да й сложа серум по краищата, защото бяха изпръхнали, а в момента е вторник сутрин и вече е видимо мазна на короната, чак се разделя! Не е обичайно за нея и ме докарва до бяс да е такава по-малко от 48 часа след измиването, вързах я, седя и се чеша в корена и се ядосвам. Sweat Smile Expressionless Въобще... 2 необичайни негативни последици.

Може би има learning curve и е нормално да не ми се получи от първия път. Може да съм прекалила с количеството Еластисайзър. Може наистина да е от рициновото масло и да не е манната небесна, за която го набеждават. Може финишът да е объркал нещата с богатия състав, въпреки че не мисля, че е плътен и тежък и сякаш не прекалих с него? Може тази практика да не е за моята коса - тя е фина и сравнително здрава, не е изсветлявана от години. Казвам "сравнително", просто защото е след море, а и използвам термична обработка 2-3 пъти седмично.

Ще пробвам пак - ще варирам с количеството Еластисайзър, вида на маслото, финиша и ще ъпдейтна. Просто за момента споделям първи впечатления в името на разнообразието от личен опит във форума.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 11:05 от Ironfeather

# 415
Аз не разбирам колкото принцесата, но на мен такъв ефект - с мазни корени и изпръхнали краища ми се получава при предозиране с твърде много продукти (най-вече) и с количество еластисайзър.

# 416
Iron, моята фина коса се утежни само докато изчетох този протокол Simple Smile
Аз лично с Еластисайзъра не се разбрах, но героично си измазах литровата бутилка, че нали пари съм давала.

# 417
Iron А защо си "причинявате" шегувам се защо сте решила да ползвате  рициново масло и/или Еластисайзъра ако косата няма нужда - доколкото разбирам не е третирана ? Еле пък с фин косъм.

# 418
Директно изхвърлих след две проби Кутията ми с Еластисайзър. Като иска приятелка да го купи я отказвам.

# 419
Но си признавам, че след като прочета в тази тема многократни положителни впечатления от продукт се изкушавам понякога да опитам и аз. Ето например след като видях "бонд рипеър" веднага се сетих, че имам неотворен подобен продукт и понеже трбва да мия след няколо часа си навлажних краищата и си ги наклепах. Ето това имам аз:

(снимката не е моя)

Купувала съм го след препоръка тук в темата от Искрица, тя също е с фина коса:
https://bg-mam.ma/p/1604269/47557737

PS Бустери всякакви си добавям към балсамите или непосредствено преди тях. Този на Ланза, за който пита Мая никога не съм ползвала, но имам остатъци от тези:

С Алтерните действам много внимателно и консервативно, че лесно ме утежняват. Със Вела съм далеч по-либерална.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 18:40 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт