Професионални серии за коса - Тема 166

• 36 001
  • 466
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Здравейте Simple Smile

Някаква носталгия днес ме е налегнала и си припомнях от къде тръгнах в грижата за косата, та до къде стигнах и реших да вляза в любимата ми тема във форума.

От времето, когато пишех много активно почти няма никой, но темата виждам, че продължава да е полезна и интересна.

Някъде назад мернах, че някой не беше харесал като хидратиращо действие JOICO Moisture Recovery. В “стари времена” когато още не бях съвсем наясно с хидратиращите и овлажняващи продукти се подвеждах по описанията на производителите.
Аз лично много харесвам цялата серия на JOICO Moisture Recovery, но тя не е само овлажняваща маска, макар в състава си да има доста масла - зърнастец, мурумуру, карите, маслина, жожоба, но съдържа и екстракти от водорасли и най-вече LAURDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED KERATIN. Това е протеинов дериват извлечен от кератин - хидролизиран за да достигне навътре в кортекса на косъма. Но освен това той подобрява еластичност на косата и способността й да задържа влага, затова като усещане тази серия е овлажняване и хидратация. Но коси, които са чувствителни на кератин или протеин могат да реагират като станат сухи и груби.

Момичета, някой ползвал ли е терапията LANZA Keratin Healing Oil Emergency Service? Купих само втората стъпка, но нямам никакви отзиви за продукта и се чудя дали да го запазя.
Скрит текст:

Втората стъпка от терапията е финиш, който веднага балансира протеина в първата част на терапията. Буквално косата след първата стъпка е твърда като тел, а след нанасянето на втората стъпка, която е финиш - омеква и става като коприна. Но втората стъпка може да се ползва като стандартен финиш, особено добре балансира преди това използвана протеинова серия.

# 331
  • Някъде по Дунава
И аз съм била заблудена за тази серия. А имат ли Редкен хидратираща серия?

# 332
Момичета, аз пък взех от намаленията https://www.notino.bg/lanza/keratin-healing-oil-lustrous-conditi … treba/p-16303202/

но без шампоана, защото съм пълна. Имам kerastase genesis, Kérastase Resistance Bain Therapiste shampoo, Cicaextreme /маска и шампоан/, ДПШ на Вела, шампоан за хидратация на Лалга, JOICO Moisture Recovery цялата серия и по-специално шампоанът, хидратиращият на Кинсли /лилавият/, kérastase soleil, Лакме - K.Therapy Active Shampoo. В момента косата ми капе, изтъняла е и много суха. От този скромен асортимент, бихте ли ми казали с кои от горните да комбинирам този балсам на Ланза и добра покупка ли е?

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 10:07 от mamaLina

# 333
Радвам се, че ви забавлявам, дами Satisfied Blush

Агент, поласкана съм, че си купила нещо по моя препоръка. И чувствам тежестта на тази отговорност! Stuck Out Tongue Winking Eye
Ама разбира се, че ще те държа лично отговорна! Stuck Out Tongue Winking Eye

Каза, че не търсиш хидратираща серия, но ако ти падне под ръка опитай тази (аз си я харесвам и никога не оставам без нея, а е в пъти по-евтина от по-претенциозните ми продукти). Ta така де, препоръчвам!

Аз уж не търся, защото не харесвам ефекта от изцяло хидратиращи серии, ама може би трябва да имам - за да редувам? Или пък не, понеже протеиновите ми и без това не са сууууперпротеинови? Thinking Освен зелената на Джойко и розовия Редкен, имам и зеления шампоан на Лореал за обем, Генезис шампоана за тънка коса... Сякаш нямам хардкор протеин. Нямала съм ситуация, в която да чувствам, че съм предобрила с протеина и имам нужда от баланс, та по-скоро от написаното в темата съм си втълпила, че трябва да редувам с хидратираща серия.

Тази серия на Чи има хидратация в името, но си е с копринени протеини и кератин, сякаш има доста голям шанс и на мен да ми хареса! Да ми падне подръка... ми, ей къде е молът със Златна рибка в него, лесно ще падне Smiley

Дами и особено принцесо, тази вечер или утре сутрин имам миене на коса. Изкушавам се да я шампонирам веднъж тази вечер, да я наклепам с еластисайзър и ЯЧМР, да преспя така и утре да завърша миенето. Има ли смисъл от толкова престой, какво мислите? Или всичко над 45 минути-час е вече губене на време и не носи допълнителни ползи?Blush

# 334
Момичета, някой ползвал ли е тази термозащита - много ми я похвали приятелка:

https://www.arlen.bg/product/3527/termozashtiten-stilizant-keras … AYASAAEgIXR_D_BwE

# 335
Радвам се, че ви забавлявам, дами Satisfied Blush

Агент, поласкана съм, че си купила нещо по моя препоръка. И чувствам тежестта на тази отговорност! Stuck Out Tongue Winking Eye
Ама разбира се, че ще те държа лично отговорна! Stuck Out Tongue Winking Eye

Каза, че не търсиш хидратираща серия, но ако ти падне под ръка опитай тази (аз си я харесвам и никога не оставам без нея, а е в пъти по-евтина от по-претенциозните ми продукти). Ta така де, препоръчвам!

Аз уж не търся, защото не харесвам ефекта от изцяло хидратиращи серии, ама може би трябва да имам - за да редувам? Или пък не, понеже протеиновите ми и без това не са сууууперпротеинови? Thinking Освен зелената на Джойко и розовия Редкен, имам и зеления шампоан на Лореал за обем, Генезис шампоана за тънка коса... Сякаш нямам хардкор протеин. Нямала съм ситуация, в която да чувствам, че съм предобрила с протеина и имам нужда от баланс, та по-скоро от написаното в темата съм си втълпила, че трябва да редувам с хидратираща серия.

Тази серия на Чи има хидратация в името, но си е с копринени протеини и кератин, сякаш има доста голям шанс и на мен да ми хареса! Да ми падне подръка... ми, ей къде е молът със Златна рибка в него, лесно ще падне Smiley

Дами и особено принцесо, тази вечер или утре сутрин имам миене на коса. Изкушавам се да я шампонирам веднъж тази вечер, да я наклепам с еластисайзър и ЯЧМР, да преспя така и утре да завърша миенето. Има ли смисъл от толкова престой, какво мислите? Или всичко над 45 минути-час е вече губене на време и не носи допълнителни ползи?Blush
Аз правя в 90% от случаите всички терапии по този начин, а еластисайзер особено, макар рядко да добавям масла. Според мен определено си заслужава и смятам дори, че това е най- добрият начин.

# 336
Здравейте , да попитам и аз.Редувам сметаната на милк шейк и коприната на Снi.С рядка,мазна, късаща се косица съм.Това добър подход ли е или греша?

# 337
ivelina_80, сметаната на Milk Shake не утежнява косата, нали?

# 338
ivelina_80, сметаната на Milk Shake не утежнява косата, нали?
Не, при мен няма утежняване,  а написах какъв тип е косицата ми Боядисвам я.

# 339
И аз потвърждавам, че няма утежняване при фина коса. Ся, въпросът е дали прави нещо Sweat Smile... лека хидратация - да, аромат - топ, при много суха или увредена коса според мен няма да върши никаква работа.

Оля, благодаря за отговора! Снощи стигнах до косата в 01:00 и не можех да се накарам за такива действия, днес сутринта само измих набързо, при следващото измиване ще е процедурата Blush

# 340
Слагали са ми в салон пяната на Милкшейк след шампоан директно, без балсам и маска с отмиване. Косата ми беше много добре, с блясък, неутежнена. Ако са променили формулата, може да не прави нищо. Косата ми не е изтощена.

# 341
  • Някъде там
Сметаната на Милк шейк не утежнява тънка коса, потвърждавам!
Имам серията Make My Day, Млякото с 12 ефекта и сметаната. Използвам ги рядко. Реално сметаната дава гладка, мека, ухаеща и добре изглеждаща коса, но не и дългосрочно възстановяване. Тя е по - скоро стайлинг продукт с кондициониращ ефект, без да подхранва реално косата.

# 342
На мен би ми стигала сметаната за дните, в които нямам време да изплаквам балсами и маски след миене на косата. Искам да я измия, да сложа сметаната и да я изсуша.

# 343
Аз не виждам никакъв ефект от сметаната.

# 344
Добре,  а за късаща се ,изрусена с боя ,фина коса какъв продукт за краищата може да препоръчате?

Общи условия

Активация на акаунт