Някаква носталгия днес ме е налегнала и си припомнях от къде тръгнах в грижата за косата, та до къде стигнах и реших да вляза в любимата ми тема във форума.
От времето, когато пишех много активно почти няма никой, но темата виждам, че продължава да е полезна и интересна.
Някъде назад мернах, че някой не беше харесал като хидратиращо действие JOICO Moisture Recovery. В “стари времена” когато още не бях съвсем наясно с хидратиращите и овлажняващи продукти се подвеждах по описанията на производителите.
Аз лично много харесвам цялата серия на JOICO Moisture Recovery, но тя не е само овлажняваща маска, макар в състава си да има доста масла - зърнастец, мурумуру, карите, маслина, жожоба, но съдържа и екстракти от водорасли и най-вече LAURDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED KERATIN. Това е протеинов дериват извлечен от кератин - хидролизиран за да достигне навътре в кортекса на косъма. Но освен това той подобрява еластичност на косата и способността й да задържа влага, затова като усещане тази серия е овлажняване и хидратация. Но коси, които са чувствителни на кератин или протеин могат да реагират като станат сухи и груби.

Втората стъпка от терапията е финиш, който веднага балансира протеина в първата част на терапията. Буквално косата след първата стъпка е твърда като тел, а след нанасянето на втората стъпка, която е финиш - омеква и става като коприна. Но втората стъпка може да се ползва като стандартен финиш, особено добре балансира преди това използвана протеинова серия.