Професионални серии за коса - Тема 166

• 36 102
  • 466
  •   3
Отговори
# 315
  • Варна
Благодаря Дени Heart. Изтрих, за да няма драми Grinning.

# 316
https://www.facebook.com/share/16qNQuD9Rj/?mibextid=wwXIfr

И на мен не ми даде да я споделя…
Но в този линк, във втория пост има линк Simple Smile

# 317
Принцесо, дали може да уточним, че разчиствам козметика и се оказа, че имам и Еластисайзър, и неотворено (!!) ЯЧМР Blush Влизам в банята, шампонирам, отмивам, смесвам еластисайзър и ЯЧМР (в какво съотношение?) и мажа само по дължините (нали?). В корена мога да метна някаква ампула? Завивам с шапка за баня и хавлия, за да се задуши хубаво Laughing и стоя поне половин час?

И после пак шампоан и балсам/маска?

Косата ми е в доста добро състояние и не съм руса. Миражът ми в този живот е сгъстяването, не дължината, но питам за генерална грижа - нали, да не чакаме да я прецакаме преди да започнем да я гледаме.
mamaLina класиката на предшампоан терапиите е Еластисайзъра на Кингсли. Да знам, че сваля мата, но ако му се добави някакво масло/ най - любимо в темата от време оно е ЯЧРМ  тоя дефект доста се елиминира. Кингсли имам винаги, но и всяка една хидратираща маска/дори дрогерийна/ би могла да вкара влага в косъма и то доста добре. Например ето тоя ефтинджос https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-maska-aqua-3v … 066447668315.html нанесен за половин час на еднократно шампоанирана коса прави чудеса. Всяка нехересвана маска или, която Ви е омръзнала  и залежава също.
 Много харесвам предшампоана на Сенсус за къдрокоски, Hmilk на Oway, хидра маската на Калиначи.....
Бялата коса изначално е различна от нормалния косъм. Там се иска хубаво, дълбоко овлажняване и грижа за скалпа. Серията на trimay, за която дадох линк в предния пост е доста подходяща за постоянна грижа за такава коса. Маската се ползва и на скалпа не само по дължините.

Иначе по темата: решила съм да разчиствам наличности. Мога да се похваля, че свърших дълбокопочистващия на Mediceuticals - чудя се дали пак него да взема или друг. Не използвам някакви велики стилизиращи продукти, все са леки и под формата на спрей, но ми се струва важно да имам подръка, най-малкото ако съм се изкушила да пръскам със сух шампоан.
Имам за още 2-3 къпания шампоана за сгъстяване на Виши, който няма да повторя, защото е под формата на крем и като човек с фина и права коса тръпки ме побиват от нанасянето на крем в корените Satisfied
Имам за още 2 пъти и от шампоана на Редкен за обем - розовата серия, тя ми е от фаворитите, ще я подновя в даден момент задължително, но по-натам, че имам доста отворени шампоани.
Приключих си и балсама на Джойко от зелената серия за обем, ще го подновя пак директно, понеже тъкмо отворих нов шампоан от същата серия. Много, много любима серия.
В момента активно използвам единствено розовата маска на Олиосета - много ми допада, харесвам си дължините с нея. Все пак може би ще искам да разнообразя и се чудя какво да си харесам Smiley

Чисто хидратираща серия също нямам, хич и не съм убедена, че искам. Гонкам си протеина, че без него косата ми е абсурдно лигава, мека, просто брррр.

Иначе да ви споделя смешка: бях на сватба и преди това - на професионален фризьор, който никога не е работил с косата ми. Сядам и казвам: "Здравейте, моята коса е, както виждате, много фина и много права, а Ви изпратих снимка на къдрици. За да ги задържим през цялата сватба, съм направила протеинов протокол, като добавих и 2-минутния протеин на Афоджи, и съм използвала кератинов leave-in. Ако имате нужда, нося и текстуризиращ продукт." Фризьорката - безмълвна. Булката промълвява: "А аз се изкъпах с Пантен..."
Joy Joy JoyJoyJoy
Прическата беше ниска опашка с перфектно подредени холивудски къдрици. Фризьорката ги нави стегнато, после разреса и нареди, останаха в идеално състояние от 11 сутринта в събота до 02:30 в неделя. Пуснах косата преди да си легна и до вторник сутрин бях с мега красива вълнообразна коса. Исках и още, ама коренът вече беше толкова мръсен, че косата заставаше на кокче без ластик Joy

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 11:04 от Ironfeather

# 318
Ironfeather, много се забавлявах с разказа ти за сватбата. Аз не съм боса в продуктите за коса, и все пак в сравнение с тебе съм по-скоро “булката” в разказа 😁

# 319
Момичета, аз пък имам нужда да запълня някои дупки в запасите. Трябва ми силно протеинова маска/ балсам. Харесвах много Афоджи двеминутния реконструктор, но никъде не го намирам. Редкен Екстрийм балсамът също харесах преди време.
Какво бихте препоръчали вие в този смисъл?

# 320
  • Пловдив
Момичета, някой ползвал ли е терапията LANZA Keratin Healing Oil Emergency Service? Купих само втората стъпка, но нямам никакви отзиви за продукта и се чудя дали да го запазя.
Скрит текст:

# 321
  • Варна
Принцесо, дали може да уточним, че разчиствам козметика и се оказа, че имам и Еластисайзър, и неотворено (!!) ЯЧМР Blush Влизам в банята, шампонирам, отмивам, смесвам еластисайзър и ЯЧМР (в какво съотношение?) и мажа само по дължините (нали?). В корена мога да метна някаква ампула? Завивам с шапка за баня и хавлия, за да се задуши хубаво Laughing и стоя поне половин час?

И после пак шампоан и балсам/маска?

Иначе по темата: решила съм да разчиствам наличности. Мога да се похваля, че свърших дълбокопочистващия на Mediceuticals - чудя се дали пак него да взема или друг. Не използвам някакви велики стилизиращи продукти, все са леки и под формата на спрей, но ми се струва важно да имам подръка, най-малкото ако съм се изкушила да пръскам със сух шампоан.

Чисто хидратираща серия също нямам, хич и не съм убедена, че искам. Гонкам си протеина, че без него косата ми е абсурдно лигава, мека, просто брррр.

Иначе да ви споделя смешка: бях на сватба и преди това - на професионален фризьор, който никога не е работил с косата ми. Сядам и казвам: "Здравейте, моята коса е, както виждате, много фина и много права, а Ви изпратих снимка на къдрици. За да ги задържим през цялата сватба, съм направила протеинов протокол, като добавих и 2-минутния протеин на Афоджи, и съм използвала кератинов leave-in. Ако имате нужда, нося и текстуризиращ продукт." Фризьорката - безмълвна. Булката промълвява: "А аз се изкъпах с Пантен..."
Joy Joy JoyJoyJoy
Прическата беше ниска опашка с перфектно подредени холивудски къдрици. Фризьорката ги нави стегнато, после разреса и нареди, останаха в идеално състояние от 11 сутринта в събота до 02:30 в неделя. Пуснах косата преди да си легна и до вторник сутрин бях с мега красива вълнообразна коса. Исках и още, ама коренът вече беше толкова мръсен, че косата заставаше на кокче без ластик Joy

Направо ми усмихна деня GrinningGrinning с глас се хиля честно.
Така.....на супена лъжица еластисайзър чаена ЯЧРМ и да, клечиш колкото клечиш - не е задължително да е в банята, после втори път шампоан, маска, финиши и това е. За по - къса и фона коса и чаена еластисайзър с кафяна масло стига.

Момичета, някой ползвал ли е терапията LANZA Keratin Healing Oil Emergency Service? Купих само втората стъпка, но нямам никакви отзиви за продукта и се чудя дали да го запазя.
Скрит текст:

Това е разкошен продукт  без отмиване идеален за казармено миене. Шампоан, той, финиши и чао. Разкошна става косата след него. Преди години когато още нямаше биомиметици беше хитова терапия.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 16:12 от prinzesata

# 322
Ironfeather похвали моля те, кератинов leave-in, че такова нямам, а ми се иска да добавя в колекцията Grinning

# 323
  • Пловдив
prinzesata, аз останах с впечатление, че този продукт на Ланза е финиш без отмиване?
Може ли да поясниш за двойния протокол - първо хидратиращ ш-н, след това ДПШ и да постоя половин час с този крем, след което да го измия, така ли?

# 324
Аз харесвам този на Keune:

https://share.google/d0sV3QTPArO7ikvRN

Ironfeather похвали моля те, кератинов leave-in, че такова нямам, а ми се иска да добавя в колекцията Grinning

# 325
  • Варна
prinzesata, аз останах с впечатление, че този продукт на Ланза е финиш без отмиване?
Може ли да поясниш за двойния протокол - първо хидратиращ ш-н, след това ДПШ и да постоя половин час с този крем, след което да го измия, така ли?
Абе блондинска работа Grinning - поправих се. Да това е втората стъпка на Ланза кератин терапията за критично увредени коси и да без отмиване е. Обърках я с кератиновото им протезиране, което е по-старата им терапия. Хубава е, не се отказвай от нея. Реално можеш и нея да я ползваш в двоен протокол, който ще е 1 и 1/2  Grinning. , имай предвид че е хидратация. Тук протеина е в първата част на терапията.

# 326
  • Пловдив
Много ти благодаря, ще я запазя значи. Мнооого отдавна не съм купувала продукти на Ланза и бях забравила, че съществуват Simple Smile Миналата седмица накупих от Нотино на много добри цени и се презапасих за много време напред.

# 327
Иначе по темата: решила съм да разчиствам наличности. Мога да се похваля, че свърших дълбокопочистващия на Mediceuticals - чудя се дали пак него да взема или друг.

Имам за още 2-3 къпания шампоана за сгъстяване на Виши, който няма да повторя, защото е под формата на крем и като човек с фина и права коса тръпки ме побиват от нанасянето на крем в корените Satisfied

Имам за още 2 пъти и от шампоана на Редкен за обем - розовата серия, тя ми е от фаворитите, ще я подновя в даден момент задължително, но по-натам, че имам доста отворени шампоани.

Приключих си и балсама на Джойко от зелената серия за обем, ще го подновя пак директно, понеже тъкмо отворих нов шампоан от същата серия. Много, много любима серия.

В момента активно използвам единствено розовата маска на Олиосета - много ми допада, харесвам си дължините с нея. Все пак може би ще искам да разнообразя и се чудя какво да си харесам Smiley

Ех, защо не писа седмица по рано, когато все още имах шансът да я грабна тази маска от БГ? Нищо, слагам си я на листа и ще я чакам на добра цена, така или иначе имам продукти за 2-3 години напред! Вкл. ДПШ на Меди, розовата на Редкен и зелената на Джойко, която всех по твоя препоръка, но щерката ми я отмъкна толкова бързо, че дори не успях да си съставя мнение!

Исках да пиша за друго всъщност. През ваканциите ми се случва да си преоткривам разни стари любимци, които съм оставила в един контейнер в БГ, че да не мъкна по самолети и това. Та за това лято "голямото ми откритие" е старият и златен продукт на Алтерна 10-в-1 CC cream  - е, не помнех нито колко гладка и напомпана коса прави, нито вълшебния му аромат, за който вчера на полета мъж ми направи комплимент, нито факта, че дори без сешоар успява да извади вид от перушинестата ми коса!

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 17:19 от Agent Provocateur

# 328
Агент, поласкана съм, че си купила нещо по моя препоръка. И чувствам тежестта на тази отговорност! Stuck Out Tongue Winking Eye

Ето този на Медавита , като уточнявам, че ми е тегав за ползване. Предполагам, че проблемът е в мен, защото продуктът се радваше на много голяма фен база в една ФБ група. Но на мен страшно ми... сплъстява при самостоятелна употреба. Точно това е думата. Направо със зор реша, а съм с фина и права като праз коса, която не се заплита, въобще никога го няма този проблем. Използвам го, като смесвам върху ръката с лийв-ин под формата на истински спрей, малко да разреди консистенцията и да мога да я нанеса по-равномерно. Това значително подобрява ситуацията и си втърдява без да сплъстява. Точно търсения ефект за сватбата!

Този обаче много ми допада, това ми е постоянният leave in за момента - много по-слаб протеин е. Хидролизирана киноа и екстракт от рожков са реалните протеин-подобни съставки, нали, нищо общо с кератина. Уплътнява, втърдява лекичко, съставът е уау и като дължина, и като активни агенти. Първи продукт на Neuma ми е, мисля да се поогледам и за нещо друго от тях (както вече се досещате, серията за обем ще да е Smiley).

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 17:18 от Ironfeather

# 329
Агент, поласкана съм, че си купила нещо по моя препоръка. И чувствам тежестта на тази отговорност! Stuck Out Tongue Winking Eye
Ама разбира се, че ще те държа лично отговорна! Stuck Out Tongue Winking Eye

Каза, че не търсиш хидратираща серия, но ако ти падне под ръка опитай тази (аз си я харесвам и никога не оставам без нея, а е в пъти по-евтина от по-претенциозните ми продукти). Ta така де, препоръчвам!

Общи условия

Активация на акаунт