Професионални серии за коса - Тема 166

• 35 731
  • 465
  •   2
Отговори
# 450
  • София
Момичета, посъветвайте ме след боя какви продукти е най-добре да се ползват. Нищо не разбирам от протеин и хидратация, голям съм лаик Grinning
Мисля да заложа на шампоан за боядисана коса, но за маска се колебая… Имам на Collistar за боядисана, Paul Mitchell за руса, Keune за суха, и Shiseido Tsubaki и Fino. Help 🙏

# 451
Здравейте,
бихте ли ми препоръчали лак за коса с umbrella effect (не знам как точно се превежда на български, може би против влага...)
Скрит текст:
Преди време по съвет на фризьорката си купувах Big SexyHair - Weather Proof Frizz Control ; Humidity Resistant Finishing Spray
(https://www.sexyhair.com/product/big-weather-proof/)
но вече не го намирам никъде...
След него пробвах  John Frieda Frizz Ease Umbrella Hairspray (https://www.amazon.de/-/en/John-Frieda-Frizz-Umbrella-Hairspray/ … p/B01HC8LTR0?th=1 ), но от Амазон вече поръчвам директно до България, а лака не го доставят и се замислих дали си струва само заради него да пусна поръчка до превозвач...
Надявам се да има добри продукти, с които някоя от вас да ме запознае, защото през есента косата ми бухва от влагата, а не се харесвам като глухарче Simple Smile
Аз съм много боса в категорията "лакове за коса", но си мисля, че почти на всичките ми бутилки има нещо като "weatherproof" или "humidity proof" - утре ще имам малко време сутринта и мога да ги погледна и да поровя за допълнително инфо!

Както при гел лаковете , основният проблем е в свалянето , така и при ламиниращите (тези които искат топлина за активиране и са на принципа на кератиновата анти "терапия") Прилепват силно и откъсват при сваляне доста от кутикулките на косъма. Косата постепенно се уврежда. Особено порестата коса, която принципно има най-много нужда . Аз лично , ако ползвам (избягвам ,но при събития и влажно време ,не рискувам) , задължително преди измиване , правя маслена маска с еластайзер, за да размекне
Аха! Не съм знаела! Определено бих отделила време да поровя и потърся още инфо! Мерси!
Иначе от този тип продукти имам суперпопулярния WOW Dream Coat, който ползвам рядко, но бях забелязала, че при няколко поредни използвания почва да ме сърби скалпа от него, за увреждане на косата не съм забелязвала.

# 452
Мнения за тези ампули ?

Така прехваления серумза сгъстяване 3 опаковки по късно, при мен -няма ефект,
Скрит текст:

Косата ми от Април до момента е загубила  30%
с хормоните всичко е ок
Моля ви, за препоръки на работещи продукти в чудо съм!

# 453
Densifique ампулите на Керастаз, с тях спира веднага косопадът и веднага пораства нова коса. При мен поне беше така при брутален косопад, при който дадох пари за какво ли не без ефект. Една ампула ползвах два пъти.
Накрая имах по-гъста коса отпреди косопада. Отдавна не съм ги купувала. Те са и много скъпи.

# 454
Може ли линк на ампулите Керастас против косопад?

# 455
# 456
Моля ви, за препоръки на работещи продукти в чудо съм!
Pinko, преди 2 дни купих 2 продукта специално за косопад (а не само за стимулиране на растежа, каквито имам). След 5-6 седмици ще мога да ти кажа дали при мен са сработили. Ето това взех след доста четене:

Oт наличните вкъщи лакове за коса на няколко изрично е упоменато защита от влага: Ето тези:

Но по принцип всеки бранд има нещо, което се води анти фриз спрей, та зависи кои брандове и кои ценови предпочитате. Eто няколко много добри идеи:

https://professionalhairdresser.co.uk/news/7-anti-humidity-hairs … rizz-free-styles/

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 01:51 от Agent Provocateur

# 457
Ceriotti сешоарите на Златна рибка добри ли са?
Момичета любимият ми лек и мощен йонизиращ сешоар Бош ,който ми служи вярно дълги години си замина.
Какъв да си купя ? Да не е Филипс. Препоръчайте ми конкретен модел на нормална цена. Какво да гледам да има,  не знам какви са новите тенденции.

# 458
  • Варна
Зависи какво имате предвид под нормална цена и какъв е приоритета - мощен уред или щадящ. От повече от две години ползвам Bio ionic, но не е купен от България защото тук цените им са откровено извън пътя. В темата най-харесваните сешоари евър са paralux/имам два/. При мен bioionoc спечели с това, че е щадящ, но с него не можеш да си "изпечеш"/съсипеш/ косата.

# 459
Мерси Агент, ще чакам отзив!
загледах и тези  Ампули против силен косопад за нормална коса 12 бр. х 8 мл Napura T|2 Energy Post, от същата серия

# 460
Привет.
Отдавна не съм влизала в темата, на старите продукти и знания си карам. От тук от темата по препоръка си купих ghd: сешоар, четка, преса за къдрава коса, по- широката. Навремето имаше едни британски сайтове, доставяха до БГ. После закупих Dyson стандартния и другият с много приставки. Отделно имам и едни други, френски пак по препоръка, на така и не ги ползвам често. Ползвам ги по усет, но напоследък само Dyson стандартният и пресата на ghd за къдрава коса, за стърчащата коса от средата надолу, най - бързо ми е. Отделно има обем в корените, Dyson ме роши.
Иначе си карам с тъмнокафявият интенз на мароканойл, имам много къдрава и склонна към сухота коса, но съм я овладяла от към сухота, донякъде. Мешам с Л' Алга. Вероятно има други, по-нови, интензивно хидратиращи продукти, може ли препоръка?
Обаче съм в тих ужас, защото ми свършва Олаплекса 2 и не намирам. От къде си го поръчвате?

# 461
Искам да си взема на Олаплекс 4 в 1 силно възстановяващата маска, но съм в дилема от къде да поръчам. В Златна рибка е 144лв, докато в parfimo 84лв. От къде идва тази разлика в цените и дали в parfimo не е оригинален продукта?
Не съм поръчвала от този сайт и нямам представа.

# 462

Купих това с цел да е протеиновата ми серия. Добре де, но сега чета, че е за хидратация. Слаба ли е серията? Колко често мога да я използвам и добре ли да преди това да правя преуош с арганово масло?

# 463
Серията абсолютно не е слаба, дори напротив - ако се използва върху здрава и/ли фина коса, ще утежни сериозно (използвала съм я, когато беше с предишната си опаковка, но не мисля, че формулата е променена). За увредена коса е приказка - и в такъв етап съм я използвала.

Не зная къде четете, че е за хидратация, с пшеничен протеин е. Въпросът е, че аз лично не я усетих като протеинова серия - или поне не от типа, който харесвам. Моите любими уплътняват, повдигат косата от корена леко, втърдяват и придават структура. С права, фина и направо лигава коса съм принципно.

Пробвайте, чудесна серия е, важното е косата да е в нужното състояние в момента, за да я оцените.

# 464
Аз също я бях взела като протеинова, но за моята изрусявана 20 години коса е слаба, в смисъл изхабих си я/даже имам още от шампоана, но не съм удивена. Ironfeather кои са любимите ти протеинови серии?

Общи условия

Активация на акаунт