🌿 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 11 за обсъждане 🌿

• 34 628
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Leddel-че, въпреки официалното комюнике, че "Казвам се Фара" ще се излъчва в праймтайма на Канал 5, нямше обявена дата за началото. После уж достоверни източници спрягаха 4-5 юли за премиерата, но явно е било поредната партенка само. Вече, докато не видя реклама, споделена директно от канала, няма да повдигам изобщо темата. Обидно е 2 години да държат правата за сериала и да не го излъчват. Но, ако трябва да съм съвсем честна, изобщо не му е сега времето да го пускат. Началото е много есенно-зимно и някак не си представям на 40+ градуса в Южна Италия да гледаш хора, омотани с палта и шалове Rolling Eyes

Както и да е. Дизиленд е за увеселение и много често информациите, които циркулират в него нямат нищо общо с реалността.

Друг е въпросът, че има много хора, които ги вземат твърде насериозно и са готови на база слухове да воюват за честта на хора, които изобщо не познаваме Kissing Smiling Eyes Поизчерпването на идеите в сектора само влошава нещата Hands V Компенсира се с други методи и средства и накрая се получава нещо като едно мега риалити шоу с творчески елементи Stuck Out Tongue Ето сега летният сезон е посветен на трансфери, обявяването на нови проекти и папарашки снимки. Да видим с какво ще ни изненадат Nerd

# 556
Привет! Flowers Hibiscus
Така казват!!! Gift Heart

Tur.SMI активно съобщава за някакъв вид народен вот в интернет простратството(някой в ​​коментарите към турците дори казва, че се е провел в държавни услуги в Русия?), където бяха обявени победителите:
📍 Синем Юнсал - най-добрата женска роля на 2025 г.
📍 Мечтата на Ешреф - най-гледаният сериал през 2025 г.
📍 ЧагатайУлусой - най-добрата мъжка роля на 2025 г.
📍БуракДениз и СуБурджуЯзгиДжошкун - най-добрата и най-високо оценена двойка

# 557
По коя тв се излъчва Ешреф Рюя в Русия?

Демет се е поопекла вече.

Чакаме папараците да я подгонят и нея, има за какво. Smiley

# 558
Нямам си на идея по коя ТВ се излъчва в Русия даже не знаехме че е закупен там. Нищо не мога да кажа за Синем Юнсал не я гледам в ДГ дали е най добрата.  Визуално се промени с разни неща по лицето, които си прави  и не ми е така естествено хубава , като преди.  И екранната двойка също нищо не мога да коментирам освен разликата във възрастта.    

Хайде , нека я уловят Деметка папараците. Може и да почива в Гърция нали има имот там.

Филмът на Чаатай и Елчин  ще бъде пуснат в началото на 2026 година в кината в Турция и чужбина. Преговаря се и с дигитални платформи.  
Шпионски филм с мистерия и екшън.

Ето и актьорският състав. Добри актьори са подбрали.  

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 21:17 от femmi2

# 559
Демет не я слуша главата Joy https://www.instagram.com/p/DL-VZt8o7il/ Като ѝ казаха, че вече са готови да снимат, веднага се стегна Animal See No Evil

Втория сезон на Фара продължава да развлича арабите https://x.com/mbc4/status/1943350908001071476

От екипа на Ешреф се активизираха нещо:

https://x.com/esrefruyadizitv/status/1943709822597149078

Както и продуцентите:

Мислел си, че си загубил любовта си преди години... Но какво ще стане, ако никога не е била загубена?

https://x.com/timsandb/status/1943670841889186024

# 560
Страхотно е видеото на Демет, която чака камерата!

И аз нося едно, и Азис е замесен в ER:  Stuck Out Tongue Winking Eyehttps://www.instagram.com/p/DL-2zJBg639/?hl=bg

# 561
Айде, да го имаме и така:

И коментар от г-н Седат: "Демет Йоздемир е от редките хора в тази индустрия, чийто глас не е омърсен от шума на славата. Тя носи своята елегантност без надменност, а красотата си – с доброта." https://x.com/SedatDilaver/status/1943727343681352131

# 562
# 563
Като няма никакви новини, да донеса лошите Laughing

Онази, чието име не се споменава съобщава, че:

Мурат Ментеш, авторът на "Дехшет бей", заведе дело срещу сериала Eşref Rüya, твърдейки, че поредицата , написана от Ethem Özışık, е взета от неговия собствен проект, затова упражнява законните си права.

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРЕСА

Уважаеми представители на пресата,

Нашият клиент сигнализира за плагиатство на сценария на телевизионния сериал „Ешреф Руя“ от сценария на филма „Дехшет бей“, написан от Мурат Ментеш, един от оригиналните и влиятелни писатели в нашия литературен свят. Бихме искали да информираме обществеността, че от името на Мурат Ментеш заведохме дело срещу TİMS&B Studio Film and Organization Industry and Trade Inc. и сценариста Етем Йозъшик в Гражданския съд по правата върху интелектуална и индустриална собственост в Истанбул на основание „нарушение на авторски права и плагиатство“. Този случай далеч надхвърля простото твърдение за „вдъхновение“ или „сходство“ и е резултат от дългогодишния творчески труд на нашият клиент, използването на множество произведения и най-важното - тежкото посегателство върху неговата артистична чест. Подсъдимите систематично ограбват произведенията на нашия клиент в продължение на години и са превърнали това поведение в търговски навик. Тази ситуация надхвърля плагиатството; Това е кражба на труд в ясното ѝ определение в общественото съзнание. Ешреф Рюя стана последната брънка във веригата. Както подробно посочихме в нашата петиция и в експертния доклад, който сме изготвили, тази систематична верига от нарушения е следната:

Край на цитата Rolling Eyes

# 564
Реакцията на Етем Йозашък за заведеното дело . Ама не знам какво е написал. Няма превод засега .

# 565
Феми, Етем веднага е изтрил сторито, иначе написаното гласи: "Пето дело за пагиатство, заведено срещу "Ешреф Рюя". Честито! Но първо, можете ли да се разберете помежду си от кого съм откраднал, за да знам?"

Б.А. също в последствие е допълвала статията си с фактологията, която ищецът е приложил към прессъобщението. Доста е дълга и ме мързи да я нося, защото така или иначе не ми се коментира казусът. Този стил "пиши-бриши" обаче е доста непрофесионален. Човек първо трябва да мисли... особено, ако има 5 висящи процеса на главата...

Много по-интересно ми е, че Демет се появи Kissing Face и упорито продължава да крие всякакви подробности около почивката си:

# 566
И защо е изтрил сторито нищо лошо не е написал или обидил някого.

Нормално е от толкоз количество и продукция да има повторения на идеи дори и сцени има такива примери. Не е първият сценарист и продукция срещу, което се завежда дело и се шуми. Ама ако нямаше огромният успех и рейтинг и фен база никой нямаше да се сети затова. Търсят реклама и се правят на  интересни и това ще мине.  И сега какво да не пострадаме само и да ни спрат сериала.  Че тогава Чок Язък! Направо го убивам този...

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 18:05 от femmi2

# 567
Сериозна опашка за плагиатство се заформи. И новите изглеждат сериозни. Аз залагам на онази мацка с историята за децата, загубата на родителите в пожар и бенката.
Другите кои са? Grinning От Adim Farah също доста са взаимствали.

Демет пак е решена в червено, да видим какво е намислила.

# 568
Етем е пуснал втори път същия текст. Не бил разбрал как е изтрито първото съобщение.

Съдът ще реши дали има кражба на интелектуална собственост, или не. Ние това няма как да го отсъдим Hands V
Да, Фло, убягнали са ни цели 3 дела, следователно ако някой е търсил публичност с тях, изобщо не е успял. Не знам какви са разноските по съдебните дела в Турция, но накрая загубилата страна плаща всичко...

Междувременно, вече заемаме второ място на платформата Шахид:

# 569
Еее,  минахме ли ромкома?!

Ако се задълбочи сагата с плагиатството, може да си останем и с този финал на Ешреф Рюя:
Heart https://www.instagram.com/p/DLDpmSDSrrV/?hl=bg

Общи условия

Активация на акаунт