🌿 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 11 за обсъждане 🌿

• 33 880
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Какво ще гледаме в новия сезон зависи най-вече от Етем и продуцентите. Колкото и да се кълнат в цялостта на сценария и че планират дългосрочно, всички знаем, че рейтингите имат тежката дума, така че дано им се подредят добре звездите, че се задава сериозна конкуренция и борбата за оцеляване през есенния сезон ще е жестока.

Вчера забравих да споделя това от канала:

Имаме снимка от колежката Джансу Тосун:

И между другото, от днес "Казвам се Фара" ще се излъчва с половин час повече поради отличните резултати, с които сериалът започна в Италия https://x.com/i/status/1950869359724843179. Така вместо по 2 епизода ще излъчват по 2,5, а "Забранената ябълка" минава от 1,5 на 1 епизод Nerd

# 676
Браво на Adim Farah! Демет им е позната, но чаках с голямо нетърпение реакцията на италианските зрителки на дебюта по тв на Енгин/Тахир.
Сигурна съм, че Силвия Тофанин също ще е впечатлена, както и ще го видим по някой червен килим /като актьор и писател/.

Следобедната програма:
"Io sono Farah остава най-гледаното предаване с 23% дял":

Ако някой се е скатавал в училище, а се интересува от методиката, има малко ръководство  https://www.auditel.it/ascolti/

Фара и Тахир:
Hearthttps://www.instagram.com/p/DCruWSRRakW/?hl=bg

# 677
Рут се е погрижила да преведе цялото интервю на Демет от вчера на английски и испански език https://x.com/i/status/1950973102285902154 Wear Crown

Други пък са изчистили корицата на InStyle от надписите:

Чилийските фенове са конспектирали кориците ѝ до момента:

От едните араби https://x.com/i/status/1950874080426574102

От другите араби https://x.com/mbcdrama/status/1950858980600823848/photo/1

И от третите араби https://x.com/i/status/1950893695470866618

# 678
С благодарност към креативните фенове на Демет! Flowers Hibiscus

Излезе и брой 23 от испанските фенове: https://www.instagram.com/p/DMtN-lTod_q/?hl=bg&img_index=1:
"Издание – Demet Özdemir: сърдечният ритъм, който трансформира изкуството.
Задълбочен поглед върху нейното пътуване на светлина, сила и автентичност.
🌷 Истински цитати. Чиста емоция.
🎭 Когато душата действа, се ражда изкуството."

"Демет Оздемир и Енгин Акюрек излизат в Италия и притежават екрана в #IoSonoFarah! Още от първия епизод италианските сърца са пометени от емоционалното пътуване на Фара и Тахир."

Демет е харесала публикация с фенски желания за ново партньорство с Енгин:

Нисан & Ешреф: https://www.instagram.com/p/DJtXuU2sazr/?hl=bg

# 679
ТА-ДА-ДА-ДАМ Tada:

# 680
Ехаааа.... Много яки снимкиииии Hands Ok Hand Харесва ми и летния стайл , тематика и фотографа и това че Демет е без много грим и така е много добре. Hands Nail CareYum сладурана.

# 681
Имаме и текста:

Август 2025, Instyle

Истинско удоволствие е да се запознаеш с нея не само чрез героините ѝ на екран, но и с това каква е тя самата зад камера — честна, любопитна и човек, който си проправя собствен път. След един снимачен ден, в който усетихме лятото до мозъка на костите си, правим нещо за първи път: интервюто за корицата се случва в Бейоглу, в LuCast Studio, част от Lu Community – платформа за събития и създаване на съдържание с концепцията на "speakeasy" (таен бар).

Както винаги, Демет има способността веднага да вдигне енергията в стаята. В разговора ни отиваме далеч от познатите теми за актьорството и славата. Потапяме се в обществените очаквания, в ролите, които се налагат на жените, в усилията да запазиш вътрешното си аз, в нейния подход към любовта и в сложната, често бурна връзка с промяната.

Започвам с простия въпрос: „Как си?“ Тя се усмихва леко:

„Няма да се разплача и да кажа, че никой не ме е питал това от векове… но все пак.“

Продължава: „Всичко върви добре. Беше доста натоварено. Сега си почивам, въпреки че не съм напускала Истанбул. Просто се опитвам да събера сили за новия сезон.“

Разговаряме за възможните ефекти от това да си на 30. Тя казва, че противно на очакванията, това не я е засегнало сериозно. „Повече ме интересува на колко се чувстваме вътрешно, отколкото цифрите. Естествено, научих много – имаше и неща, които упорито отхвърлях. Мисля, че това се дължи повече на опита, отколкото на възрастта. Например, сега се опитвам да съм по-малко нетърпелива. Но не вярвам, че възрастта трябва да спира някого да изпитва вълнение, да се движи, да се надява – дори и тази надежда да е напълно нереалистична.“

А дали Демет разделя живота си на различни етапи?

„Откакто започнах да работя, преходните периоди в живота ми се увеличиха“, размишлява тя. „Изискванията на професията, опитът да се задържиш, и най-вече натискът да си силна – просто защото си жена… Разделям всеки етап от живота си по преживяванията, които ми е донесъл. И настроенията ми се променяха спрямо тях. Така, всеки път, когато влизах в ново преживяване, влизах като променена версия на себе си“, казва тя.

Питам я да назове един конкретен период – може би най-щурия? Тя отговаря с обезоръжаваща откровеност:

„Може би времето, в което забравих за публичната си личност и се опитвах да се чувствам по-свободна.“

Възможно ли е, чудя се – наистина ли може да се откъсне от известното си амплоа? В съзнанието ми изниква аналогията с Кларк Кент и Супермен.

„Разбира се, че мога“, казва тя с усмивка. „Поне се опитвам.“

Говорим за това как средата, в която израстваме, ни оформя за цял живот. Питам я дали има черти, които смята, че е наследила от родителите си.

„Дори направихме цял сериал за това – „Домът, в който си роден, е твоята съдба“, смее се тя, преди да продължи:

„Вярвам, че 90% от характера ни се оформя от средата, в която сме израснали. Останалите 10% – там започва да се появява истинското ни аз: в работата, в отношенията, в приятелствата и в мечтите ни.“

Тя добавя замислено:

„Ако някой остане блокиран в тези 90%, той или започва да имитира семейството си, или усилва неизлекуваните си травми. Започваш да приличаш на това, което отхвърляш. Приемането, че всичко това – доброто и лошото – съществува в теб, е вид равносметка“, казва тя. „Колкото по-честно се изправиш срещу него, толкова повече смелост придобиваш, за да го приемеш и да избереш различен път.“

Питам я дали има своя страна, с която все още не се е помирила напълно, но се опитва да приеме.

„Много са“, отговаря тя с откровена усмивка.

„Мисля, че трябва да внимавам да не съм егоцентрична“, признава тя.

„Докато се тревожех да не притеснявам другите, осъзнах, че дълбоко притеснявам себе си. Това е само една от многото части от мен, които искам да променя.“

Демет винаги е била част от успешни и дългогодишни проекти, както в телевизията, така и в дигиталните платформи. Питам я на какво се дължи това – на късмет, на умни избори, или и на двете?

„Мисля, че и на двете“, казва тя.

„Чувството, което получавам, когато започна нов проект, ме кара да поемам тежестта на всички замесени и да нося пълна отговорност. Не се чувствам просто като служител – чувствам се като домакин. И предполагам, че това ми дава допълнителна смелост и мотивация.“

Тя спира за момент, след което добавя с усмивка:

„Разбира се, мисля, че нося и късмет. Но освен това, изборът на правилния проект, започването в точното време, работата със стабилна продуцентска компания – дори нещо като излъчването на сериала в правилния ден – всичко това играе голяма роля.“

Един от новите ѝ успешни проекти е „Мечтата на Ешреф“, който се подготвя за втори сезон. Питам я за героинята, която играе, Нисан.

„Надявам се, че героинята ще стане още по-дълбока“, казва тя. „Когато чета женски роли, ме интересува каква цел имат. Бойният дух на Нисан, усилията ѝ да подкрепи образованието на сестра си в град като Истанбул, докато гради и собствена кариера – това наистина ме привлече и дойде от място, което познавам добре. Разбира се, има и красива любовна история. Това е вид любов, който не сме виждали отдавна, такава, която според мен новото поколение не е изпитало много – любов, която расте от разстояние, чрез мечтаене и бавно узряване. Това наистина ме грабна.“

Като утвърдена актриса, питам я какво мисли за променящата се динамика в индустрията. Сблъсквала ли се е с трудности, просто защото е жена?

„По-точно е да се каже, че много жени се сблъскват с трудности“, отговаря тя замислено. „Разбира се, и аз съм имала предизвикателства, но избрах да ги превърна в нещо друго. Независимо дали на снимачната площадка, или в социална среда, бързо осъзнах, че ако не поема контрола, това, което искам да постигна, няма да се случи. Затова понякога ставах много решителна – а друг път малко по-шумна. Естествено, някои хора не се чувстваха комфортно от това.“

Дали е била жертва на тормоз от страна на жени?

„Не мога да кажа, че съм била“, отговаря тя, „но това да си жена, да си под светлините на прожекторите и да се справяш с всички очаквания за красота, ни налага много. Колкото по-рано се отървем от този натиск, толкова по-малко чуваме тези гласове. Не бих казала, че съм успяла напълно, но виждам всичко, което се случва в индустрията. Мисля, че манталитетът „трябва да си мълча, за да си запазя работата“ или „просто ще правя каквото ми кажат“ вече не е толкова разпространен. Не е напълно излекувано, но чувствам, че нещата се движат в по-добра посока.“

Друга тема, която отдавна се обсъжда, е отговорността на твореца. Питам Демет какво мисли за своята роля, когато става въпрос за социални проблеми.

„Нищо не бива да се прави по задължение“, казва тя. „Независимо дали става дума за споделяне на чувство, отстояване на нечии права или защита на кауза – ако не идва отвътре, хората могат да го усетят. И не мисля, че някой трябва да бъде притискан да го прави.“

„Що се отнася до мен“, продължава тя, „аз съм човек, който е изключително чувствителен по тези въпроси, защото съм напълно движена от емоции. Ако нещо ме трогне, реагирам инстинктивно.“

„Не смятам мълчанието за ценно“, казва Демет ясно. „И все пак понякога се оказваш в ситуация, в която просто няма какво повече да се каже. А когато няма какво да се каже, това не означава, че не чувстваме нищо. Поставила съм си определени граници – определени чувствителности. В тези граници се опитвам да говоря разумно, без да се поддавам на чисти емоции или гняв.“

Независимо дали сме публични личности, или обикновени хора, всички се сблъскваме с обществен натиск в даден момент. Признаването на тази реалност – и научаването къде да се поставят граници – е нещо, върху което Демет продължава да работи.

„В миналото се опитвах да правя всичко, което се очакваше от мен. Отнасях се към всяка чужда идея, сякаш е правилната“, признава тя. „Но през последните няколко години започнах да се питам: Какво наистина искам аз?“

Тя говори откровено за очакванията към жените:

„Има толкова голям натиск върху жените – за тялото им, семейното им положение, образованието и кариерата. Вярвам, че много жени живеят живот, който всъщност не избират, а се чувстват принудени. Единственият начин да се подкрепяме взаимно е като споделяме своя опит. Ние сме тук, за да можем да кажем: „Имаш право да следваш собствения си път и трябва да видиш тази сила в себе си.“

Демет знае, че този натиск няма да изчезне за една нощ. Но ни оставя с едно важно напомняне:

„След като се научим да се доверяваме на вътрешния си глас, това, което другите очакват от нас, наистина не би трябвало да има значение.“

# 682
Кате, благодаря! Hug Тази сутрин темата ни е много красива!

# 683
Има и още, Фло Heart

В скорошна изява в токшоу, Демет сподели убеждението си, че любовта е краткотрайна и се корени в химията – твърдение, което предизвика както похвали, така и дебати. Споменавам го, възхищавайки се на реалистичната ѝ перспектива, и питам: Дали това е факт?

„Някои хора интерпретираха това изречение по различни начини“, казва тя. „Приемам критиката, но това, което имах предвид, беше нещо съвсем различно.“

„Мисля, че е ценно, че любовта е краткотрайна. Това е, което я отличава от обичта. Обичта е дългосрочна. Но това, което наричаме любов, е свързано с химията и любопитството, с невъзможността да я постигнем, с невъзможността да изхабим енергия ѝ. Ако любовта траеше вечно, как би била толкова важна в живота ни?“ Тя говори и за това, че е "дразнител" във взаимоотношенията. „Опитвам се да накарам хората да разкрият най-добрите си черти. Но това всъщност не е моя отговорност. „Защо сме заедно в този момент?“ „На етапа от живота си ли си, в който искаш да бъдеш? Поел/а ли си пътя към това?“ Обичам да се опитвам да разбера тези неща и освен че съм във връзка, обичам да съм в процес на учене. Но мисля, че сега трябва да балансирам това.“

# 684
Доволна съм. Последните няколко фотосесии на Демет са направо изкуство!
Размислите й от позицията на нейните 33 години са интересни, личи понатрупания вече опит от участието в житейските й битки. Heart

# 685
Здравейте, момичета!

Знаех си, че тук ще намеря всичко, свързано с новата фотосесия на Демет и интервюто за списание InStyle. Лято, настроение, позитивизъм лъха отвсякъде. И снимките, и интервюто много ми харесаха.
Катя, благодаря ти за професионално направения превод!
Прочетох интервюто с интерес. Допадна ми начинът, по който Демет говори за живота си, за отношението към жените и света като цяло. Без излишна помпозност, ненатрапчиво, но много уверено излага позицията си.
А с мнението си за средата, в която израстваме и ролята на родителите ме спечели напълно.
Адмирации!
„Вярвам, че 90% от характера ни се оформя от средата, в която сме израснали. Останалите 10% – там започва да се появява истинското ни аз: в работата, в отношенията, в приятелствата и в мечтите ни.“

Не обичам да дублирам постовете си, но и тук ще пусна това, което ме усмихна в Х.
Закачките на феновете искрено ме радват.

Цитат
Ешреф умира от ревност заради Нисан във втори сезон. 🤣

Цитат
Когато Ешреф излезе от затвора и лудата му покаже точно какво е пропуснал 🤭🤣

# 686
"РЕКОРД за турската сапунена опера с Demet Özdemir, която постигна колосалните 25% дял. Това е най-големият хит през последните години след Terra Amara (Bir Zamanlar Çukurova)."

Браво, бях сигурна, че в Италия много ще харесат Фара и Тахир!
Партньорството с Демет носи само плюсове!

Нисан & Ешреф: "Не сцена. Сърцебиене.❤️‍🔥" https://www.instagram.com/p/DMzr7IoIEgs/?hl=bg

===================================================
Нова информация от Master-CiaoMaurizio, @MasterAb88
Предвид оглушителния бум на рейтингите, Canale 5 избира да запази повече серии от Io sono Farah за септември, като през август го излъчва от 16:15 до 17:15 ч.
По този начин, считано от 1 септември, ще има още 51 епизода за излъчване.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 18:54 от Florale

# 687
Браво - рекорд и бум на всички езици се превеждат еднакво, както и 25% на всички езици значи, че всеки четвърти от гледащите по това време телевизия е избрал Фара и Тахир Kissing Smiling Eyes

Още от InStyle https://www.instagram.com/reel/DM0YgRToPWR/?

И любими неща на Демет от същия брой:

# 688
Кате, личи си, че си си взела висшата математика! Joy

Предстои концерта на Джей Ло на 5-ти, не вярвам Демет да го пропусне, ако е все още в Истанбул.
Hands Plus1https://x.com/BluKalpIstanbul/status/1948128066129063994

Лайк от Дженифър Лопес за видео с Демет.

# 689
  • София
Август-топло,летаргично време.Сякаш всичко се движи по бавно.И тук се намесвате всички Вие.Споделена статия,със споделени снимки,с гифчета и новини за Демет.Наслаждавайки се на вашите публикации,сякаш усещам лек бриз, .А когато чета за рекордите на ,,Фара и Тахир,,в Италия,винаги  в мен се чува мъдростта,,Никой не е пророк в собствената си страна.Всяка държава в която бе излъчена бе покорена,само в родината им е недооценена.Като се има предвид ,че Енгин сега се появява на екрана в Италия ,явно са станали в ступор. Всеки има силни и слаби страни,една от най силните на Демет е,да изгради добри партнюрства и да се потапя в ролите си,така незнаейки  кога играе и кога е тя.  И без отчет е ясно,този август ще е много топло в Италия-от стари филми на Енгин,от повторения на минали роли на Демет ,от очакване на новите им заснети и все още неизлъчени филми. А аз продължавам да Ви чета,и да усещам как сама се усмихвам на признанието на работата и творчеството на Демет.Да си починат добре,да се заредят с хубави моменти и увеличат приятелите си.

Общи условия

Активация на акаунт