Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 47

• 19 215
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • някъде по морето
И аз познавам една Танита с баба Таня...

# 676

А на Венци-Венц детето е АгУая, защото някой му подхвърлил името, той много се изкефил и си помислил, че така се пише, та така останало... 😬

# 677
Днес една Амалия срещнах в парка, но само родителите говореха българския, детенцето английски, та явно не живеят тук.

# 678
Сетих се за една колежка около 30 годишна Армения.

# 679
Енил Енчев - роден 1961 г. - български архитект, художник и музикант,  съосновател на група Атлас.

# 680
Името на дъщеря ми е Елеана и доста често му се чудят. Реално в България не е често срещано наистина. От иврит е и значението му е "Бог отговори на молитвата ми". Забременях с нея след загуба и си беше за нея името.

# 681
Едно момиче от предучилищната група на дъщеря ми се казва Нонка. Кръстено е дословно на прабаба си. Може ли такова име да дадат на малко момиче? А е толкова сладка, с едни руси къдрици. Всеки път се чудя как да се обърна към това дете. "Нонке" ми звучи като обръщение към пенсионерка ...

# 682
  • София
На позната с това име (около 40-годишна) ѝ казвахме Нони.

# 683
Е, Нонка не е толкова зле

# 684
Еми на мен Нонка ми звучи като Пенка, Събка, Цонка.... Не ме кефи за дете в днешно време. Някой веднъж беше писал за момиченце кръстено Страхилка, на роднина на майката. Преди такива имена са били модерни, но в днешно време не е на място.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 13:58 от Borqna Sto 771419

# 685
Може би става за възрастна жена, но за момиче и бъдеща млада жена .. не бих казала. Поне Нона да беше.

# 686
Аз донякъде съм кръстена на баба ми, която се казваше Бойка. Взети са първите две букви. Ако ме бяха кръстили дословно, изобщо нямаше да си харесвам името. Всъщност доколкото знам, самата тя не си го е харесвала.

# 687
  • USA
Еми на мен Нонка ми звучи като Пенка, Събка, Цонка.... Не ме кефи за дете в днешно време. Някой веднъж беше писал за момиченце кръстено Страхилка, на роднина на майката. Преди такива имена са били модерни, но в днешно време на е на място.
Имам личен случай с близка приятелка(не че е странно самото име по какъвто и да е начин), която се казва Сийка. Ами, на страшно красиво и нежно момиче на 25г. да й викаш "Сийке" си е направо срамота. Но бабата така е искала време оно, за жалост ги има и такива баби и дядовци.

# 688
Една модерна форма на Сийка е Сиана/Сияна. Да го бяха завъртяли малко. И бабите/дядовците не би трябвало да имат думата относно името на бебето, че и претенции да предявяват. Ако родителите решат да го кръстят на някой от тях - да се радват, че са решили да ги уважат и толкова. Ако ли пък не - здраве да е. Все си мисля, че превъзмогнахме патриархалните нрави от едно време.

# 689
Може би става за възрастна жена, но за момиче и бъдеща млада жена .. не бих казала. Поне Нона да беше.

Ми те възрастните жени са били момичета и млади жени, а момичетата и младите жени, ще станат възрастни

Общи условия

Активация на акаунт