Помощ с избор на име за момиче

• 1 640
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
# 16
Емма, Александра, Анжела, Виктория, Анна, Ева, Диана, Лора/ ЛорНа, Стела, Катерина, София, Мария, Аманда, Амелия, Аврора.
Някои се повтарят.

# 17
София много ми харесва.
Елеана-не.Елена бих предпочела

Натали,я
Катерина
Елеонора
Емилия
Стефани,я
Кристина
Магдалена
Мелина-гръцко е и означава ,,мед,,
Вероника
Валерия
Валентина
Лидия
Стела
Киара
Лаура
Антония
Луиза-,,сияеща,,  Не е нито гръцко,нито латинско,но е интернационално
Анабел,а
Виктория
Джулия
Доротея
Изабел,а
Глория
Диана
Адриана
Марина
Силвия
Мартина
Паола
Розали,я
Сабрина

И моят фаворит е София още от преди да разбера, че съм бременна, но пък на мъжа ми му се струва банално и не му харесва.

Поздравявам Ви, че по някакъв начин сте успели да изборите моето име, на майка ми и на свекървата в предложенията.Joy

# 18
  • Sofia
Имахме почти същите критерии (без гръцките или италиански корени).
Спряхме се на Емма и Лора. В списъка ни бяха Андреа, Мая, София и Луиза.

# 19
  • SF
До тук се понатрупаха 500+ имена. Помага ли ви списъкът?
Усетихте ли някое от имената.
Без някаква отправна точка, това са просто изброявания. Следващата стъпка е да се състезаваме помежду си коя ще напише повече имена с букви като О.

# 20
От вече предложените имена: Ева, Елвира, Ерика и Валерия НЕ са с гръцки корени.

Ева е еврейско библейско име. Означава „живот". Пише го в бележка под линия в синодалния превод на Библията.

Елвира и Ерика са западноевропейски имена. Елвира се среща и сред мюсюлманки и арменки.

Валерия е старо латинско име - означава „здрава, силна".

Моите предложения са: Адела, Анна, Антония, Беатрис, Ванеса, Виолета, Вивиан/а, Глория, Даника, Донна, Евелина, Елиза, Елизабет, Емануела, Емилия, Естела, Жанет/а, Жасмин/а, Изабел/а, Илария, Илона, Ирма, Инес, Инна, Карла, Каролина, Клара, Лара, Лиана, Лина, Линда, Лорета, Лорентина, Лия, Луиза, Лучия, Магнолия, Маргарита, Мая, Мина, Мирабел/а, Мирела, Нина, Нора, Орнела, Паола, Патриция, Полина, Палма, Палмира, Розали/я, Роксана, Сандра, Симона, Стефани/я, Сузана, Тамара, Татяна, Тея, Фани, Фиона...

Успех!

# 21
До тук се понатрупаха 500+ имена. Помага ли ви списъкът?
Усетихте ли някое от имената.
Без някаква отправна точка, това са просто изброявания. Следващата стъпка е да се състезаваме помежду си коя ще напише повече имена с букви като О.
Благодаря за предложенията!

Засега май фаворитите ни са София, Лора и
Амалия. Около термина ми има два големи празника и с таткото се разбрахме ако се случи да е на някой от тях, просто да следваме съдбата и да изберем някои от тези имена.
Все пак имаме още около 5 месеца да се чудим:joy:

# 22
# 23

Общи условия

Активация на акаунт