Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 25 798
  • 784
  •   1
Отговори
# 765
Скоро се оплаках по този повод.Решението го видях още същия ден,в който комисията заседава.Но това не е официален документ.Звънях им,казаха,че не могат да ги връчат електронно ,както искам  .След 10 дни,го пратиха по пощата.
Всичко зависи от кадровия потенциал на ТЕЛК ,комисията

# 766
Бихте ли обяснили как точно се подава онлайн ? През ССЕВ ли? Прикачат се сканирани документите и се пращат до къде ? Благодаря предварително.

# 767
Ох като ви чета с тези вени...
Още ли не слагат порт
Аз имах в ръката, уж за само 4 ХТ
От там взимаха кръв и ми вливаха антибиотик като се озовах за седмица в болница след първата ХТ
Удобно и безпроблемно
Слагането не го усетих, под местна упойка и ехоЕКГ
А от свалянето даже нямам спомен, освен че го чаках с нетърпение

Успех на всички нови, ще мине и замине и ще забравите всички сегашни тревоги
Имали сте късмет да се хване навреме

Прегръдки и до скоро

# 768
Бихте ли обяснили как точно се подава онлайн ? През ССЕВ ли? Прикачат се сканирани документите и се пращат до къде ? Благодаря предварително.
Аз лично ги изпратих през офис на Спиди.Много удобно,бързо и с обратна разписка.
В профила на ССЕВ,даже е отбелязано как и кога са получени(на следващия ден)
Бях оставила мой телефон,и телефон на ЛЛ.Но нямаше нужда,не са ме търсили,за допълнителни документи .
Това е моят опит.

# 769
Олив, на 21 юли ще слагам ПОРТ.
Но на 15 и 18 трябва да намерят вени.
После кръв не вземат оттам, но поне химията да тече там.

Днес ме направиха на решето.
След 2часа, 3 сестри и загубих бройката на букането, вече имам абокад.
Сега си чакам реда на ПЕТ скенера.

# 770
DZ, пожелавам всичко да бъде наред и добри резултати!

# 771
Аз подадох документи за подновяване на ТЕЛК през сайта на Медицинска експертиза с КЕП. Документите прикачих сканирани в един файл и сканираното направление в друг, за всеки случай. След по-малко от седмица видях къде съм разпределена, а след месец и половина бях с нов ТЕЛК. Получих го на следващия ден в ССЕВ, както бях посочила.

# 772
  • Sofia
DZ пожелавам ти скенера на мине гладко и всичко да е наред с лимфни възли и прочие!

# 773
  • Северозапада
DZ, пожелавам възможно най-добри резултати!
Аз си получих пенсионното разпореждане от НОИ. Документите ми са подадени декември 24та. Даже е на минималната пенсия, ще чакам да я изчислят към стажа.
Има ли къде да видя срокове за подаване на информация за експертните решения от РЗИ към НОИ? Защото забавянето реално идва от РЗИ, които са изпратили в НОИ решението, издадено ноември, едва в средата на май.

# 774
Някой беше писал,че при подаване в НОИ е добре да им дадеш копие от решението на ТЕЛК,явно някой препатил.Аз отидох да попитам получават ли го служебно,в деловодството ..гледаха ме като извънземна,та и това не е гарантирано,явно...както дойде

# 775
По отношение на пълната упойка, в КОЦ Пловдив също практикуват така. Явно вземат повече пари от касата. И да, правят кор биопсия и там.На мен не ми направиха, а директно извадиха тумора.Ако като мен изрично  кажеш , че не искаш пълна упойка, може и да е с месна. Махнаха тумора с местна упойка, защото ме беше страх от т.н гефрир и исках да знам и виждам какво става. Друг е въпроса, че това не ми помогна прехвалената д-р Балева да ме трапоса с такъв шев. Чувах как сестрата и казва , докторе иглата остана, извадете я. Абе въобще там в КОЦ практикуват военно-полева хирургия/както казва д-р Вълкан Иванов/. Една от жените, които бяха в стаята и направиха мастектомия/ д-р Иванов началник на КОЦ/. "Шева", ако може да се нарече така, беше 20см. грозна трапоска и висяща кожа от гърдата. Под мишницата - все едно огромна стоножка лази през средата. Има все още жени, които от незнание/като мен/ и нямане на възможност , все още дават хляб на такива "лекари".
  И аз така при прехвалената Балева, която посещавах 20 г. и ми се правеше на приятелка. Три пъти ме вкарва в болницата- та отворена биопсия,та  разширена операция с лимфните възли и накрая ре - операция за изчистване на резекционните линии и то за тумор от 12 мм, който вероятно е щял да се стопи с неадювантна терапия, тъй като Her e 3+. Такава съм красотница в лявата гърда, Док.Василева- Славова като ме видя ме прегърна и едва не се разплака. Нямам думи. Пиша, защото като чуя за отворена биопсия и отново побеснявам. Ирен никаква отворена биопсия.А на Ра за болницата да кажа - може да си вземеш сутиен, който се закопчава отпреди. На мен много хубава работа ми свърши, получих алергия от лепенките в болницата и ми закрепваха превръзката със сутиена.

# 776
Благодаря на всички♡
Дай Боже за всички, чисти скенери!

Понеже пусках жалби покрай ТЕЛК на майка. Срока да се произнесат- 3 месеца
Срок за да получите новия ТЕЛК по пощата - 3 ДНИ! Това е информация от самата комисия.
Предполагам, че и за НОИ е толкова.
Като виждате, че започват да се бавят нещата- пишете жалбички.
На майка на крака до вкъщи и донесоха ТЕЛК-А  след жалбата, на втория ден.

# 777
На мен ми излезе решението за телк, виждам го в здравното електронно досие, отделно от телк комисията ми се обадиха да ходя да си го взема лично. А съм посочила да ми го връчат електронно....Сега как отива в НОИ, аз ли трябва да ходя да подавам документи в НОИ или може електронно да подам?

# 778
  • Северозапада
Аз си прикачих решението от ТЕЛК при подаване на документите в НОИ, но сигурно искат и потвърждение от РЗИ. Пратих запитване в НОИ и ми отговориха, че са чакали решението. Не върнах обратно запитване защо го искат, след като го имат прикачено. Моето е електронно връчено през ССЕВ.
Някой беше писал,че при подаване в НОИ е добре да им дадеш копие от решението на ТЕЛК,явно някой препатил.Аз отидох да попитам получават ли го служебно,в деловодството ..гледаха ме като извънземна,та и това не е гарантирано,явно...както дойде

# 779
Дааа ..300 човека да споделят...300 варианта на забавяне,размотаваме и всякакви подобни ...
Материала...

Общи условия

Активация на акаунт